Városi Szobor Füzet – 6 ingyenes séta Budapesten

Új ingyenes kiadvánnyal ünnepli a Deák17 Galéria a városegyesítés 150. évfordulóját. A Városi Szobor Füzet több mint 70 budapesti köztéri szobrot mutat be, melyeket kicsik és nagyok közösen, játékos formában ismerhetnek meg közelebbről. A vezetőfüzet ingyenesen letölthető cikkünkből.

Budapesten többezer köztéri szobor között éljük mindennapjainkat; találkozunk velük munkahelyre menet, látjuk őket a zebra túloldaláról. A város utcáin sokféle anyag, technika és téma jelenik meg. Vannak művészeknek, politikusoknak, uralkodóknak, egy-egy történelmi eseménynek emléket állító művek, de vannak olyanok is, amelyek célja egy adott helyszín díszítése. Az embert ábrázoló szobrok mellett feltűnnek absztrakt, nonfiguratív művek is, és néhány autonóm alkotás is, amely nem megrendelésre készült, így a művészi üzenet kifejezése a legfontosabb célja.

A Városi Szobor Füzet ideális kikapcsolódást nyújt családoknak. Az összesen hat városi sétán Budapest két címerállata, Oroszlán és Griff játékos feladatokkal segít az ismeretszerzésben. Felfedezni valók, szokatlan formák és tanulságos történetek várnak a gyerekekre. A kiadvány emellett egyszerűbb és bonyolultabb kézműves foglalkozásokat is tartalmaznak, hogy otthon se maradjanak szobrok nélkül a legkisebbek.

A kiadvány a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria nagy sikerű Városi Füzet sorozatának új száma, 8-10 éves kortól ajánlott és ingyenesen elérhető a galériában vagy letölthető innen.

A további ingyenes füzetek is elérhetők: a Városi titkos füzet, a Városi Zöld Füzet, a Városi Sport Füzet és a Városi Dekor Füzet
További információ: https://www.deak17galeria.hu/kiadvanyok/varosi-szobor-fuzet/