Vakáció a múzeumban! – Nyári Szünetelő a Magyar Nemzeti Galériában

Ezen a nyáron izgalmas programsorozattal készül a Magyar Nemzeti Galéria az 5-8 éves gyerekeknek, illetve a 9-12 éves korosztály számára, de a szülők sem fognak unatkozni. Lesz majd gasztrotúra, izgő-mozgó foglalkozás, képes labirintus, illetve a színekkel is lehet majd játszani. Szponzorált tartalom.

Négyféle program közül választhattok:

Képes labirintus – Fedezd fel a Galériát! – 9-12 éveseknek

Ne félj! Itt nem fogsz eltévedni, a fonál vége a kezükben van. Játszva vezetnek képről képre, térről térre a híres és érdekes alkotások között. Milyennek képzelte Benczúr Gyula Vajk megkeresztelését? Megfesthető-e a zene és a csend? Miért kerül fel a hajó oldalára egy francia képregény? Ilyen és ehhez hasonló izgalmas kérdések mentén mászkálhattok a festmények között. A játékos foglalkozások során a Remekművek gyerekszemmel sorozat kiadványai lesznek a segítségünkre, melyek megvásárolhatóak a Múzeum pénztárában (600 Ft).

Időpontok:

Izgő-mozgó – Képzőművészeti mozgató – 5-8 éves korosztálynak

Amikor egy képpel ismerkedünk elsősorban a színeket, vonalakat figyeljük meg. Azt ritkábban vesszük észre, hogy a különböző alakok mozognak, a mozgás egy pillanatában vannak. Mennyivel kerülünk közelebb egy-egy műalkotáshoz, ha mi is lehajolunk egy kavicsért, mint a „kődobáló” fiúk? Milyen mozdulattal fejeznénk ki, hogy örülünk valaminek és hogy fejezi ki ugyanezt egy szobor? Ha már túl sokat ültél a számítógép előtt, mozdulnál egy kicsit, itt a helyed! A szülőket is átmozgatják.

Időpontok:

  • Június 27., 10:30-11:15  Izgő-mozgó – Képzőművészeti mozgató kicsiknek
  • Július 11., 10:30-11:15  Izgő-mozgó – Képzőművészeti mozgató kicsiknek
  • Augusztus 1., 10:30-11:15  Izgő-mozgó – Képzőművészeti mozgató kicsiknek
  • Augusztus 22., 10:30-11:15  Izgő-mozgó – Képzőművészeti mozgató kicsiknek

Színpompás Galéria – Fedezd fel a színeket! – 5-8 éveseknek

A nyár tele van színekkel. Bármerre járunk a természetben dús zöldek, izzó sárgák, tiszta kékek vesznek körül minket. Nem csak a természet, de a városok is sokszínűvé válnak. A szekrények mélyéről előkerülnek a szivárvány minden árnyalatában ragyogó ruhák, nem tudunk betelni velük. A festőművészek ugyanígy voltak ezzel; sosem tudtak betelni a színek sokféleségével. A játékos foglalkozások során a Remekművek gyerekszemmel sorozat kiadványai lesznek a segítségünkre, melyek megvásárolhatóak a Múzeum pénztárában (600 Ft).

Időpontok:

Gasztrotúra gyerekeknek – 9-12 éveseknek

Játékos konyhaművészeti foglalkozás, képzőművészeti alkotások között. Milyen volt régen egy cukrászda? Melyik festő kisfia szerette a vajas kenyeret?  Miért jelenik meg a csendéleteken például az osztriga és a kukorica? Véletlenszerűen vagy esetleg tudta az alkotó, hogy hányféle hitet, elképzelést fejezhetett ki régen egy-egy növény és állat? Ha már nyár; mióta szeretjük a fagyit? Többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ képzőművészeti alkotások segítségével az ebéd előtti, játékos konyhaművészeti foglalkozáson.

Időpontok:

Programjegy: 1000 Ft/gyermek. A kísérők kizárólag az időszaki kiállításra váltott kedvezményes kísérőjeggyel vehetnek részt a programon (2100 Ft/fő).

Forrás: Magyar Nemzeti Galéria