Vadvilág nap a budapesti Állatkertben – március 3-án 400 Ft a belépő gyerekeknek

Vadvilág nap

Vadvilág nap

Az ENSZ március 3-át a Vadvilág Világnapjává (World Wildlife Day) nyilvánította. A választás azért esett erre a dátumra, mert a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezményt (CITES) ezen a napon fogadták el 1973-ban. Ezt a napot színes és izgalmas programokkal ünnepli meg a budapesti Állatkert, a gyereknek pedig mindössze 400 Ft lesz a belépő.

 

A program idén a digitális világ fejlesztéseire fekteti a hangsúlyt: vajon a digitális technológiák és szolgáltatások miként vezethetik elő a vadon élő állatok védelmét, valamint az ember és a vadon élő állatok együttélését a most és a jövő generációi számára az egyre jobban összekapcsolt világban. Idén is készülnek ennek a megünneplésére: látványetetéssel egybekötött előadásokkal, kézműves foglalkozással, ismeretterjesztő programokkal várnak minden érdeklődőt március 3-án, a Vadvilág Napján.

Az állomások 10.00-kor nyitnak és 16.00 óráig működnek. Az állomásokat a kiszámíthatatlan időjárás miatt elsősorban zárt térbe tervezik.

Az állat- vagy növénymaszkban, vagy plüssel érkező, 18 év alattiak számára a belépés 400 Ft/fő! 

Fb esemény itt. Részletes program itt és itt.

Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert