Vadlesen Terézvárosban – Itt jártunk

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

_mg_0147

Városi sétán jártunk az Imagine Budapesttel a Terézvárosban, ahol a kígyótól az oroszlánon át a szárnyas griffig sok mindennel találkozhattok. Az idei utolsó alkalom most vasárnap, szeptember 18-én lesz.

_mg_0141

A fémből, fából, kőből, üvegből megformált fenevadak és kezes háziállatok rengeteg épületen rejtőztek, amelyeket közösen megkereshettek. Ybl Miklós, Róth Miksa, Rippl Rónai József és még számos – sokszor név nélkül maradt – művész alkotásait őrzik a házak homlokzatai, kapui, lépcsőházai, amelyről szintén mesél majd a túravezető, illetve játékos feladatokkal is készül.

_mg_0151

_mg_0157_

_mg_0158

A körülbelül másfél órás séta során kiderül, hogy miért kellett kicsinosítani az épületeket, hogy milyen technikákkal, anyagokkal, hogyan dolgoztak a régi mesterek. Emellett megtudhatjuk azt is, hogy a különböző alakok a díszítés mellett vajon milyen többletjelentést hordoznak. A túravezető a korosztálynak megfelelő kérdéseket tesz fel, pl. meg kell számolni az oroszlánfejeket az épületen vagy meg kell keresni az egyes állatokat a homlokzatokon.

_mg_0163_

_mg_0171_

Az Imagine Budapest felnőtteknek is szervez túrákat, illetve csapatépítő sétákat. Szecessziós, irodalmi, bűnügyi, titkos kertes, romkocsmás, pékes és számos remek lehetőség közül választhattok akár angol nyelven is. Mi biztosan kipróbáljuk majd valamelyiket. Részletek itt.

HASZNOS TUDNIVALÓK:
Érdemes vinni magatokkal fényképezőgépet, innivalót, távcsövet. Ez utóbbit korlátozott számban kaphattok a séta vezetőjétől is, de érdemes sajáttal készülni.
A séta kisebb gyerekeknek hosszú, úgyhogy tényleg érdemes betartani a korosztályi ajánlást, amely 7-12 éveseknek szól!
Ár: gyerekeknek 1800 Ft/fő, felnőtteknek 2500 Ft/fő, páros részvételi díj (egy gyerek-egy felnőtt): 3800 Ft, családi jegy (minimum 3 fő-maximum 6 fő): 5500 Ft.
A séta hossza: kb 1,5 óra
Találkozási pont: a Balettintézet előtt (Budapest, VII. kerület, Andrássy út 27., megközelítés: Földalattival az Operáig)
Útvonal: Hajós utca – Ó utca – Nagymező utca – Király utca – Liszt Ferenc tér – Andrássy út
Regisztárció itt.

JÁTÉK

Köszönjük, hogy ennyien velünk játszottatok! A szerencse ezúttal Anita nevű kedves játékosunknak kedvezett, akit emailben értesítettünk.

Vajon van-e a lánchídi oroszlánoknak nyelvük?
A helyes válasz: Igen, az oroszlánoknak van nyelvük, csak városi legenda, hogy nincs.

A válaszokat a jatek@minimatine.hu-ra vártuk 2016. szeptember 15-e, csütörtök estig (20 óráig), majd sorsoltunk!
Vigyázat, a kérdés becsapós, a helyes válaszhoz itt találtok egy kis segítséget! 🙂

A hétvégi ajánlókat mindig itt olvashatjátok (csütörtökönként frissítjük). A legjobb programokért, kirándulós és könyves válogatásokért, a legújabb beszámolókért látogassatok el weboldalunkra és közösségi oldalunkra! Hírlevelünkre itt tudtok feliratkozni. Tartsatok velünk!

Fotók: Minimatiné