Utazás a dán Legolandbe

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egyre több gyerekes család kiváncsi a híres, dán Lego cég által felépített Legolandre Billundban, ami a Budapesti reptérről körülbelül két óra alatt elérhető. Rynair közvetlen járatainak köszönhetően nemcsak nagyon hamar odaérünk az elsősorban gyerekeknek felépített paradicsomba, hanem ha időben vásároljuk meg a repülőjegyet, akár 15.000 forintos áron el tudunk utazni Budapestről Billundba és vissza. (x)

A Billundban található Legoland a világ első Lego parkja, ami 1958-ban épült és eddig több mint ötven millió látogatója volt. Ezzel a legnagyobb turista látványosság Dániában, azon belül a Jylland félszigeten. Minden évben rengeteg újdonsággal kedveskednek az ide látogatóknak, hiszen azon kívül, hogy gyerekeknek épült a park, rengeteg hullámvasutat építettek az elmúlt években, amit a felnőttek is élvezhetnek. A parkot különböző témák szerint építették fel, mint például Lego City, Duplo vagy kalóz rész.

A park nyitvatartása kizárólag márciustól októberig tart, azonban ha nem szeretnénk az időjárás áldozatává válni, akkor a legalkalmasabb időpont a nyári időszak.
A parktól körülbelül 300 méterre található a park látogatói számára fenntartott hotel, ahol Lego figurákkal díszített szobákat tudunk foglalni, nagyságtól függően.
Aki előre tervez és a Legoland hivatalos oldalán veszi meg a belépőjegyét, nagy mennyiségű kedvezményt kap, hiszen a családi jegyet 1835 korona helyett 1335 koronáért tudja megvásárolni egészen szeptember harmadikáig, ami körülbelül húszezer forint megtakarítást jelent.
Egy háromfős családnak a szeptemberi időpontig 917 korona a belépő, ami a negyven forintos dán koronával számolva 36.680 forint. Egy négyfős családnak a belépés összesen 47.040 forintba kerül.

Étkezésre mind a Legoland területén, mind a park hotelében van lehetőség, azonban ilyen formában jóval többe kerül étkezni, mintha egy külső helyszínen vennénk meg a szükséges enni- és innivalót. Egy gyerek menü 70 koronától kezdődik a Legoland területén, ami körülbelül 2800 forint, ezzel ellentétben egy felnőtt étkezése meghaladhatja a 7500 forintot is.

Ha az utazásra szeretnénk beszerezni kiegészítőket, amiket biztosan használni fogunk, legyen az egy praktikusan pakolható táska vagy egy jó minőségű napszemüveg, akkor a szintén Dániában található Trendhim webshopot keressük fel.