Ünnepi járatok Budapesten: Fényvillamos, Mikulástroli, ünnepi fogaskerekű

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Számos ünnepi kivilágítással rendelkező járművel utazhattok ebben az időszakban Budapesten: Fényvillamos, Fénytroli, Mikulástroli is vár rátok. Íme a részletek.

Fényvillamos

Idén 12 vonalon találkozhattok a Fényvillamossal például a 2-es, a 19-es vagy éppen a 69-es és 14-es villamos vonalán. Itt gyűjtöttük össze a járműveket és a menetrendeket.

Fénytroli és Mikulástroli

December 3-a, péntek és 19-e, vasárnap között idén is útjára indul a fővárosban az ünnepi díszbe öltöztetett Mikulástroli. A fedélzetén a Mikulás és a Krampusz várja az utasokat és a cipősdobozba csomagolt ajándékokat, amelyeket a BKK eljuttat a Baptista Szeretetszolgálat részére. A Mikulástrolival a 72M, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80 és a 83-as trolibusz vonalán utazhattok. A csuklós Mikulástroli mellett egy szóló trolibusz is teljes ünnepi pompában járja a várost december 4-től, a Mikulástroli pedig december 20-ától második Fénytroliként közlekedik tovább a megszokott napi közlekedés részeként január 6-ig – ezzel biztosítva minden trolibusszal elérhető kerület, térség számára a fénytrolis élményt. A Fénytroli és Mikulástroli részletes menetrendjét a linkek alatt éritek el.

Ünnepi fogaskerekű

A hegyvidékiek örömére idén a másfél évszázados múltra visszatekintő fogaskerekű vasút egy járműve is ünnepi fényt és díszítést kapott. Az ünnepi fogaskerekű december 1-től január 6-ig a hét minden napján egész nap közlekedik. Részletes menetrend itt.

Ünnepi Combino és Hannoveri villamos

2021-ben először világító elemeket és adventi matricákat kapott a nagykörúton 15 éve futó Combino is, amellyel a hét minden napján utazhattok a 4-es és a 6-os villamos vonalán. Az ünnepi Hannoveri villamos pedig december 1-től január 6-ig a hét minden napján egész nap közlekedik, hétfőn, kedden és szerdán a 3-as, csütörtökön és pénteken az 50-es, szombaton az 51-es, vasárnap pedig a 42-es villamosvonalon.

Mikulásbusz

A Mikulásbusszal december 3-től 23-ig a 105-ös és a 178-as buszon találkozhatnak az utasok. Tervezett menetrendje megismerhető itt.

A BBK Futár applikációjában nyomon követhetitek, hogy éppen merre járnak az ünnepi járművek.

További ünnepi járatok és forrás: BKK

Nézzétek meg a legjobb karácsonyi vásárokat, korcsolyapályákat és a legújabb karácsonyi könyveket is!

Tartsatok velünk, mert Advent rovatunkban rengeteg jó programot, ajándék ötletet, új könyveket találtok majd az elkövetkezendő időszakban!

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!