Ünnepi Fényvillamos és Mikulástroli várja idén is a kicsiket és nagyokat Budapesten!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Fényvillamos

Ismét városszerte elindul a hangulatos ünnepi fényvillamos, amelyre már november 30-ától felpattanhattok, és egészen január 7-éig szállítja az utasokat. Idén a már megszokott útvonalak mellett (2-es, 49-es és 19-es vonala) több kerületben is találkozhattok majd vele.

Hétfőnként és keddenként a 2-es, szerdánként és csütörtökönként a 19-es, péntekenként pedig a 49-es villamos vonalán utazhattok rajta. Változó, hogy a járat a hétvégéken melyik vonalon közlekedik. A fényvillamos minden vasárnap, hétfőn és kedden 17 és 21 óra között, a többi napon pedig 17 és 22 óra között jár.

A fényvillamosra érvényes bérlettel vagy menetjeggyel szállhattok fel, iskolás korig a gyerekeknek ezen a járaton is ingyenes az utazás.

A villamosok december 24-én és 31-én nem közlekednek!

MIKULÁSTROLI

Idén az adventi időszakban ismét közlekedik a Mikulástroli. A feldíszített környezetkímélő és akadálymentes Solaris–Škoda trolibusz különleges megjelenéssel és egyedi belső dekorációval közlekedik és gyűjti az ajándékokat a rászorulók számára december 23-ig, a 70-es, a 72-es, a 75-ös, a 76-os, a 80A és a 83-as trolibusz vonalán. A járművön utazók találkozhatnak a Mikulással és ajándékokat adhatnak át neki, melyek rászoruló családokhoz kerülnek.

Fényeit körülbelül 10000 db alacsony fogyasztású LED izzóból összeállított fényfüzér biztosítja, valamint különleges, egyedi belső dekoráció gondoskodik az ünnepi hangulatról.

Nézzétek meg a 2017-es legjobb adventi vásárokat, 10 kedvenc ünnepváró programunkat és kedvenc téli könyveinket is! Ha nem szeretnétek lemaradni a a legjobb hétvégi programokról, interjúkról, ajánlókról és válogatásainkról, látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel hírlevelünkre!