Újra zakatol a gőzös a Budai-hegyekben – gőzmozdony a Gyermekvasúton

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több év várakozás után 2022 novemberétől ismét közlekedik gőzmozdony a Gyermekvasúton. A 490,056 pályaszámú mozdony alapos felújítás után október elején érkezett vissza Budapestre, a sikeres futópróbákat követően.

Novembertől már a gyermekvasut.hu/menetrend oldalon előre meghirdetett napokon forgalomba is áll nosztalgiakocsikból álló szerelvényével.

A gőzvontatású nosztalgiavonatok 2022 novemberében várhatóan szombati és vasárnapi napokon közlekednek, naponta kétszer indulnak a végállomásokról (Hűvösvölgyből 9:30-kor és 13:40-kor, Széchenyihegyről 11:18-kor és 15:15-kor). Ezekre a járatokra a normál jegyen kívül nosztalgia pótjegy váltása is kötelező. A vonatok férőhely-kapacitása korlátozott, ezért javasolják az utasoknak, hogy a végállomásokon kezdjék meg az utazást, a Széchenyihegyről induló járatok közlekednek hosszabb szerelvénnyel.

2022. novemberében minden szombaton és vasárnap, 2022. december 10-én és 11-én közlekedik gőzös.

Részletes menetrend itt.

Forrás: Gyermekvasút

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!