Június 3-ától újra nyitva az Aeropark!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A pünkösdi hétvégén újra megnyitja kapuit Budapest repülőmúzeuma, mely az elmúlt hónapokban egy kicsit arrébb költözött. Még zajlanak az utolsó simítások, de ettől az időponttól már az új helyszínről indulnak a reptérlátogatások is.

Nézzétek meg, hogyan mutatnak az impozáns történelmi repülőgépek az új környezetben, próbáljátok ki a pilótafülkéket. A parkban kávézó, ajándékbolt, szimulátor és ingyenes parkoló is vár benneteket. Az átmeneti időszakban (2017. június 3-23.) 10% kedvezményt adnak a múzeumi belépőjegyek árából.

A szabadtéri kiállítóhely hivatalos avatója június 24-én, a Múzeumok Éjszakáján lesz. A kiállított repülőkről és járművekről itt olvashattok bővebben.

JEGYÁRAK
Felnőtt jegy: 1900 Ft, gyermek/diák/nyugdíjas/mozgáskorlátozott jegy: 900 Ft, családi jegy (2 felnőtt+2 gyermek / 1 felnőtt+3 gyermek): 3900 Ft, kiegészítő gyermek jegy családi jegyhez: 700 Ft.

NYITVA TARTÁS
Főszezon: június 1. – augusztus 31. között: hétfőtől csütörtökig: 9:00-18:00, péntek, szombat, vasárnap 9:00-20:00

MEGKÖZELÍTÉS

Tömegközlekedéssel:
Tömegközlekedéssel a Kőbánya-Kispestről induló 200E jelű autóbusszal a 2-es terminálnál lévő végállomásig kell utazni, ott fennmaradva a buszon megvárni, amíg visszaindul a város felé és az első megállónál („Repülőmúzeum”) kell leszállni. Innen a táblával jelzett járdán kb. 350 métert sétálva érhető el a bejárat.

Autóval és különjárati autóbusszal:
Autóval vagy különjárati autóbusszal a 2-es terminál felé vezető bekötőúton a felüljárót elhagyva a „Holiday Parking” vagy a „Repülőmúzeum” táblát követve, balra lekanyarodva kell elhagyni a terminálhoz vezető utat; ezután nem szabad letérni jobbra (mert ez a Holiday Parking és a Holiday Parking Lite reptéri parkolók bejárata), hanem egyenesen továbbhajtva lehet eljutni a bejárathoz.

PARKOLÁS
A parkolás az Aeropark területén belül, saját parkolónkban, kizárólag a múzeum látogatói számára ingyenes. Az Aeropark parkolója a múzeum nyitvatartási idején kívül zárva van. Különjárati buszok a 4., 5. és 6. buszparkolóba állhatnak be, személygépkocsik számára murvás parkoló van kijelölve a buszparkoló mögött.

További programokat a hétvégi ajánlóban találtok vagy nézzetek szét a Napibontóban!

Fotók: Aeropark Facebook oldala