Megnyílt a XI. kerület legnagyobb játszótere – ilyen lett a megújult újbudai Gesztenyés játszótér

2024. május 18-án átadták a XI. kerület legnagyobb, Diószegi utcai játszóterét. Az újbudai Gesztenyés játszótér új játszóeszközökkel, biztonságos burkolatokkal, korszerű parki berendezésekkel és sportpályákkal is bővült. Rendezett zöldfelületek, új fák, közel 300 évelő és 40 cserje teszi színesebbé a parkot.

A játékokat 5 nagy területen csoportosították. Több régi elemet felújítottak, de új játékeszközök is kerültek a területre.

A legkisebbeknek is készültek játékokkal

A Diószegi úthoz legközelebb eső mini játéktér a legkisebbek számára, 1-3 éveseknek lett kialakítva: mini csúszdával, piciknek való hintával, napvitorlával árnyékolt homokozós résszel.

A picit nagyobbaknak egy nagyobb homokozós részt készítettek, ahol helyet kapott egy sarazós-vizezős rész is, illetve itt találunk egy rugós libikókát és egy úgynevezett pillangó integrált játékeszközt is.

Gesztenyés játszótér

Sarazós-vizezős rész napvitorlával

A nagyobbak 2 részen is tudnak játszani, az egyik egy mászókás, csúszdás vár, amely mellett trambulinok is vannak, illetve egy dzsipes és függőágyas helyszín. Fészekhintát és 2 normál hintát is találunk ezeken a részeken.

Az igen nagy park adottságainak hála rengeteg árnyékos terület van, amelyet a hatalmas gesztenye és platánfák biztosítanak, illetve számos, színes napvitorlát is elhelyeztek. Nyáron párakapu is működik majd. A platánok körül pallós pihenőrészeket is kialakítottak, illetve padokat, sakkozó asztalt és rengeteg frissen telepített füves részt is találunk, így a játszótéren remekül lehet piknikezni vagy egyszerűen csak a fűben heverészni.

A sportpálya és burkolata is felújításra került, mellette, az árnyékos részeken 2 pingpongasztal található.

Sok árnyékos rész, kellemes pihenőhelyek

Hasznos információk

A parkolás a hétvégén ingyenes, hétköznap 8-20 óra között fizetős (450 Ft/óra). A játszótér területén egy nyilvános mosdót is találtok. A megnyitó napján még nem volt az ajtaján kilincs, így nem tudtunk bemenni, de valószínű hamarosan megnyitják.
A játszótérre a Diószegi útról és a Dávid Ferenc utcáról is be lehet menni. A terület kerítéssel körbezárt.
A villamosról (pl. 17-es) a Szüret utcánál kell leszállni, onnan 3-4 perc gyalogosan.

Nézzétek meg Játszótér rovatunk többi ajánlóját is!

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!