Igazi sportparadicsom lett az új Városligeti Sportcentrum!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A megnyitó napján, szeptember 3-án jártuk be a Városliget újonnan átadott részét, a Nagyjátszótér mellett található, az Ajtósi Dürer sor és 56-osok tere közelében lévő helyszínt. Műfüves labdarúgó pálya lelátóval, kosárlabda aréna, három multifunkciós sportpálya, kondipark, Terep Ügyességi park mászófallal, pumptrack pályával, valamint tizenhárom sakkasztal, négy ping-pong asztal és két Teqball asztal is átadásra került az akadálymentes területen.

A Városligeti Sportcentrumban 3 ingyenes gumi burkolatú sportpálya kapott helyet, ami számos felszereltséggel rendelkezik, így kosarazni, röplabdázni, lábteniszezni, tollaslabdázni, vagy grundfocizni is lehet rajta. Emellett két, bérelhető kivilágított (egy műfüves labdarúgó és egy gumi burkolatú kosárlabdázásra, röplabdázásra és lábteniszre alkalmas) pálya is van. A ligeti hagyományokat követve új asztalitenisz- és sakkasztalok is helyet kaptak az 56-osok teréhez kapcsolódó részen. A Teqball asztalon 4 másik sportot is lehet űzni, amik a kézilabda, a röplabda, a tenisz és a pingpong rokonsportjai. Ezek a Teqvoly, Teqis, Teqpong és a Qatch.

Kedvencünk volt a Terep ügyességi park mászófala, illetve a szomszédságában lévő mászószikla, amely kisebbek és nagyobbak számára is nagy élmény. Itt kapott helyet a pumptrack pálya, ami egy hullámokkal és kanyarokkal teletűzdelt kerékpáros ügyességi pálya, mely a biciklisek számára kifejezetten izgalmas lesz, de vannak rollerezésre, görkorcsolyázásra, BMX-ezésre alkalmas részek is.

A Kondipark fitnesz eszközeinek kialakítása során szempont volt, hogy profi és amatőr sportolók egyaránt megtalálják a számításukat, illetve számos sporteszközt a mozgássérültek is biztonságosan használhatnak. A saját testsúlyos edzéseken keresztül a tornászgyakorlatokig szinte minden izomgyakorlatot végre lehet itt hajtani. Innen indul majd a 2 km-es futóút, amely még egyenlőre nem készült el, de már a KRESZ-parknál tart az építése.

A sportpályák közvetlen közelében 4 ivókút kapott helyet, ahol a sportolók felfrissülhetnek, de a kutyásokra is gondoltak, hiszen a kutyáknak is van ivókút, illetve póráztartók a mosdónál. Női-, férfi- és akadálymentesített öltözők, mosdók kerültek kialakításra, ahol a sportolás és edzések után fel lehet frissülni.

A sportpályák területén 25 000 négyzetméter zöldfelület került rehabilitálásra, illetve többek között cserjéket, évelőket, rózsákat, fenyőket és lombos fákat ültettek erre a parkrészre. Az új növények mellett remek árnyékot adnak a hatalmas, öreg platánfák.

Forrás: Liget Budapest

Ha szeretnétek a legjobb programokat, a legújabb helyekről készült beszámolóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.