12 új társasjáték ajándékba és téli estékre

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Marbushka: A szellem és az arany kulcsok

Díjnyertes empátiás készséget fejlesztő játék kicsiknek, egészségtudatos jóga társasjáték, kártyajátékok a helyesírás fejlesztésére és kis természetvédő madarászoknak, új játékok nagy kedvencünktől, a Marbushkától… Íme 12 új társasjáték ajándékba vagy téli estékre az egész családnak.

Boribon, hogy vagy? – díjnyertes játék a Pagonytól a legkisebbeknek

Nehezen meséli el bölcsis, ovis gyereked, hogy hogyan telt a nap? Nem tudja elmondani, mit történt vele, mit érez és mire vágyik? Ez a játék segít ebben! Boribonnal, a legkisebbek kedvencével a kicsik megtanulhatják felismerni és megnevezni az érzéseiket. A mesekártyák segítségével megbeszélhetitek, hogy mi történt vele aznap, a kívánságkártyákon pedig meg tudja mutatni, mire vágyik legjobban: egy nagy ölelésre, egy kis játékra vagy finom ennivalóra. Empátiás készséget fejlesztő játék a legkisebbeknek, amely megnyerte Az Ország Játéka 2018. versenyt!
Ajánlott korosztály: bölcsődés és óvódás korúaknak.

Grabolo: Bogyó és Babóca – Bogyó és Babóca rajongóknak, vízhatlan kivitelben

Dobj a két kockával, jegyezd meg a szín- és mesehős kombinációt, keresd meg a képet az asztalra leszórt kupacban, és villámgyorsan csapj le a kiszemelt kártyára. Egy igazán pörgős játék, melyben jó megfigyelőképességre, koncentrációra és gyors reflexre lesz szükség, ha nyerni akarsz! Bogyó és Babóca karaktereivel illusztrált társasjáték, vízhatlan kivitelben, hogy bárhová magaddal vihesd.
Ajánlott korosztály: óvodás kortól.

Snow Snow – egy igazi téli játék kicsiknek

A játék célja, hogy a hóembereket biztonságban átjuttassuk a folyón, mielőtt a jégtáblák olvadni kezdenek. A hóembert egyben nehéz megmozdítani, így darabokban kell átvinnünk a másik oldalra, viszont nem mindegy, hogy milyen sorrendben! Ha minden hóembert sikerül átjuttatni a túlpartra, akkor a játékosok együtt nyernek. Kooperatív, vagyis együttműködős társasjáték, ahol nem egymás ellen versenyzünk, hanem a jéghegyek olvadása ellen.
Ajánlott korosztály: 3-10 éveseknek.

Marbushka: A szellem és az arany kulcsok – sok-sok izgalom, csodaszép Marbushka kivitelben

Az ódon, száztornyú vár kincset rejt, ezért olyan nehéz bejutni oda. A titkos ajtókat arany kulcsok nyitják és négynek is fel kell tárulnia ahhoz, hogy bejuthassatok. A folyosókat egy szellem járja és lopkodja a kulcsokat előletek. Ha összefogtok, együtt biztosan túl tudtok járni az eszén és megtaláljátok a kívánságok varázslatos kövét! …mert ugye nektek is van titkos vágyatok?
Ajánlott korosztály: 5 éves kortól.

Fészekfoglaló – madárvilág kártyajáték kis természetvédőknek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szakemberekkel közösen kidolgozott, már óvodáskortól játszható stratégiai játékban nemcsak a madarakkal és azok élőhelyeivel ismerkedhetnek meg a gyerekek és szüleik, hanem a szárnyas barátainkra nap mint nap leselkedő veszélyekkel is szembesülhetnek. Rakjunk fészket!  A játék során négyféle élőhelyet − erdőt, mezőt, vízpartot és várost − kell madarakkal benépesíteni. A kezdőpakliban a hazánkban eddig megfigyelt 417 madárfajból 80 található meg. A gyönyörűen megrajzolt madárképek alatt a fajra jellemző átlagos tojásszámot is megtalálhatjuk, aminek döntő szerepe van az egyes madarak sikerességében.
Ajánlott korosztály: óvodás kortól

Jó étvágyat, kuflik!

„A Kufliszüret a legkisebbeknek is élvezetes memóriafejlesztő játék, a Kuflietetőben a pályán ide-oda mozogva közösen terelik el az ellenfél figyelmét, mely a téri érzékelés mellett az együttműködést fejleszti, a Kuflilevesben pedig Fityircnek kell közösen leveshez valót gyűjteni, miközben a rétlakók ide-oda irányítják a hiszékeny kuflikat – amivel a kicsik szórakozva tanulnak meg a számok világában tájékozódni. Figyelj, emlékezz, taktikázz, működj együtt és számolj! Aztán jó étvágyat, kuflik!”
Ajánlott korosztály: óvodás kortól

A Napüdvözlet társasjáték – egészséges és még szórakoztató is!

Ezzel a különleges jógás társasjátékkal kulcsot szeretnének adni minden szülő kezébe, hogy a gyermekét a lehető legjobban fel tudja készíteni az egészséges, harmonikus és tudatos felnőtt létre. A Jógakaland társasjátékot jógaoktató és fejlesztőpedagógus segítségével úgy alkották meg, hogy egyszerre legyen hasznos a jógaismeretek megalapozásához, fizikailag kellemesen megterhelő és persze szórakoztató is. Ajánljuk mellé a kártyajátékot is, amelyek segítenek a gyerekeknek elsajátítani 15 izgalmas jógapózt, ami már önmagában is kihívás.
Ajánlott korosztály: 3 éves kortól.

Marbushka: A titokzatos könyvtár – mesés kivitelezés, igazi kincs

A Mysterious Library különleges könyveket őrzött, olyanokat, amelyekben az olvasó szereplője lehetett a történeteknek. Titkos társaságának tagjai párfilléres kölcsönzési díj fejében idomíthattak sárkányt, utazhattak a Níluson, kutathattak kincsek után, ahogyan kedvük tartotta. Egészen addig tartottak a mesés kalandok, amíg Mr. Mean találmányával, a vetítő pengével kárt nem tett a varázslatos könyvekben. Ezekben a történetek folytonossága megszakadt, és az olvasók a könyv foglyai lettek. A ti küldetésetek, hogy megállítsátok Mr. Mean-t, hatástalanítsátok a pengéket és megmentsétek a könyvtárat és a könyvekben rekedt kalandorokat. Ehhez meg kell találnotok a könyvek darabjait és össze kell illesztenetek őket, hogy visszaálljon a történetek folytonossága, a kalandorok pedig visszatérhessenek a valóságba.
Ajánlott korosztály: 8 éves kortól.

Sirályrömi – Sirályrejtvény – a helyesírást játszva is meg lehet tanulni!

Bosnyák Viktória A sirály a király? című népszerű kötetének szereplői ezúttal hatféle izgalmas kártyajátékban és egy 24 oldalas rejtvényfüzetben kelnek életre. A Nyelvkincstár-sorozat első része alapján készült Sirályrömi és Sirályrejtvény fejleszti a memóriát, illetve a kombinációs készséget, miközben játékos módon megjegyezhetjük a meseregényben előforduló 110 j-s és ly-os szó helyesírását. Hatféle izgalmas kártyajáték egy dobozban.
Ajánlott korosztály: iskolás kortól, olvasni tudóknak.

Ice Cool egy különleges, újító játék

A Brain Games egy vadonatúj játékmenettel hozakodott elő az Ice Cool családi társasjáték megalkotásakor. Itt nem dobni kell a kockával, nem léptetni kell a bábuinkat, hanem átpöccinteni őket a játéktáblán át! De nagyon ügyesen kell célozni, hiszen egyes játéktábla részeket el kell kerülni, míg célunk eléréséhez a megfelelő ajtók alatt kell átcsusszanni. De nem csak a játék menete egyedi, hanem a játéktábla maga is, hiszen öt különböző méretű, egymásba illeszkedő karton dobozból áll. Ezeket pillanatok alatt egymásba lehet pakolni, illetve a játék összeállítását is jelentősen megkönnyíti!
Ajánlott korosztály: 6 éves kortól.

Azul – az év társasjátéka (külföldi díj)

Ebben a gyönyörű játékban csempekockák lerakásával szerezhetünk pontokat. A játék taktikai- stratégiai feladata mellett az esztétikai élmény is pozitív, amelyet a játékélmény is még megemel. Újrajátszhatósága nagyon jó, mert a pontszerzés során sok dologra kell figyelni, ezért minden egyes játék után eltervezi az ember, hogy mit fog másképp csinálni a következő játékban / körben. Ezt a szándékot azonban megmásíthatja az éppen a manufaktúrákba véletlenszerűen kerülő 4 csempe kombinációja. Azul társasjáték lett 2018-ban az év társasjátéka! Elnyerte a legnevesebb „Spiel des Jahres” nemzetközi díjat.
Ajánlott korosztály: 8 éves kortól.

Szüret – legjobb társasjáték (magyar díjas)

Dél-Franciaország napsütötte szőlőtőkéin érnek a zamatos fürtök. Elérkezett a szüret ideje. Igazi kihívás előtt állsz – meg kell szervezned a munkát a szőlőben. Cserkészd be a legjobb szőlőket, és csatlakozz a francia borászat mestereihez! A 2018-as legjobb társasjáték (magyar társasjáték díjas) díját nyerte el. Igazi családi társasjáték, melyet akár egyszerre tízen is játszhattok.
Ajánlott korosztály: 8 éves kortól.

Még ezen a héten érkezik a téli szünetes programajánló, új könyvek a fa alá és egy kis játék is! Tartsatok velünk!
Íme a legjobb adventi vásárok Budapesten és környékén, új karácsonyi könyvek, a Fényvillamos menetrendje, korcsolyapályák és szánkós helyek.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb programokról és válogatásokról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt.