Új KRESZ-park nyílt repülővel, mozdonnyal, busszal

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

KRESZ-park

A XVIII. kerületben új KRESZ-park épült a Teleki utca és az Aranyeső utca sarkán. A régi parkoló területén kialakított helyszínen nemcsak a közlekedés szabályait ismerhetik meg a gyerekek, hanem néhány fából készült járműbe (repülő, mozdony, busz) be is lehet szállni. Íme fényképes beszámolónk!

A kereszteződések, körforgalom mellett a legfontosabb közlekedési táblákkal is megismerkedhetnek a gyerekek. A közlekedési lámpák működnek is.

Nagyon jó ötlet volt, hogy fa járművek kerültek az új KRESZ-park területére. A mozdony, a légcsavaros repülő és a busz nagy sikert aratott. Mindegyikbe be lehet szállni, sőt a régi alkatrészekkel, kormányokkal irányítani, játszani. Ezeket a játékelemeket Kő Boldizsár és csapata tervezte, készítette.

Inkább óvodás, kisiskolás korig ajánljuk, totyogósoknak futóbringával, motorral is. Nagyobb méretű bringával már túl kicsik a sávok.

Egy kis részen ugróiskolával és egyéb ugrálós játékokkal is színesítették a gumiburkolatot.

A padok és a szemetesek is újak. Sajnos mosdó nem készült az új KRESZ-park mellé, de egy mobil wc-ét találtunk a helyszínen. Parkolóhelyeket is kialakítottak mellette.

Helyszín: XVIII. kerület, Teleki utca-Aranyeső utca sarkán
Nyitva: bármikor látogatható, nincs körbekerítve

A Gyerekzsivaj program keretében 2019-ben több játszótér is megújult/épült a XVIII. kerületben, például a Lakatos utca-Nefelejcs utca sarkán, a Kandó téren, az Alacskai úton, a Bókay-gödörben (szabadtéri kondipark) és a Kossuth téren.

Nézzétek meg a többi kerület 2019-ben átadott új helyszíneit is Óbudán a Holdudvart, Budafokon a DunaFokot, Csepelen a Rákóczi-kertet, Adyligetet és a Budai Várban a Szaffi játszóteret is!


Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, újdonságokat, aktualitásokat hetente egyszer hírlevélben is megkapni,
itt tudtok feliratkozni!