35 új könyv gyerekeknek

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

35 új könyv gyerekeknek karácsonyra - 2019

Ünnepi könyvválogatásunk után még néhány vadonatúj könyvet ajánlunk, amelyek közül több nálunk is ott lesz a fa alatt, illetve több olyan újdonságot, amit az elmúlt hetekben olvastunk. Ebben az összeállításban minden korosztálynak találhattok jó ajándékot a lapozóktól és böngészőktől kezdve az ovisoknak és iskolásoknak szóló történeteken át a 12 év felettieknek szóló könyvekig. Íme 35 új könyv gyerekeknek karácsonyra!

KICSIKNEK

Mókázz és mixelj (Móra)

Ezeknek a vadon élő állatoknak egy-egy hangra írt bolondos történetei cseppet sem egyhangúak, de még változatosabbá, mulatságosabbá teheted a három részre vágott oldalak keverésével, lapozgatásával, variálásával. A mókásan mosolygó majomtól a gáláns, gavallér gepárdon át a zakkant, zizi zebráig különféle állatokkal ismerkedhetsz meg, és a lapokat mixelve újabb és újabb kalandokba sodorhatod őket. Varró Dani fordításában jelent meg. 0-3 éveseknek ajánlott.

Mozgó szemű lapozó : Kutyus és Katica (Móra)

Kutyus és Katica játszótársakat keres. Történetek a legkisebbeknek mozgó szemű, keményfedeles lapozó formájában. 0-2 éveseknek ajánlott.

Legkedvesebb böngészőképeim (Scolar)

Ez a szokásosnál kicsit nagyobb és vastagabb kötet válogatás a Keress, találj, mesélj! böngészősorozat tagjainak legnépszerűbb oldalaiból. A mozgalmas jeleneteket ábrázoló, részletgazdag képeket nézegetve a gyerekek megannyi érdekességet és mesélnivalót fedezhetnek fel azokról a dolgokról, amik ebben a korban a leginkább foglalkoztatják őket. Falusi gazdaság, strand, tópart, óvoda, városi park, közúti és városi közlekedés, építkezés, vasútállomás, piac, állatkert, erdő – mind-mind felfedezésre váró helyek. Mi rongyosra nézegettük az itthon lévő köteteket. 0-3 éveseknek ajánlott.

Egy kismadár kettő lép (Naphegy Kiadó)

Ez az egyik kedvenc kicsiknek szóló új könyvünk, melyben nemcsak a mondókák, hanem az illusztráció is nagyon jó. Érdemes elolvasni Nagy Diával, az alkotóval készült interjút is itt.

Kukucs könyvek (Manó Könyvek)

A kisegér búvóhelyet keres. De sajnos már mindenhol lakik valaki. Told el a kis ablakokat, és meglátod őket! 0-3 éves korig ajánlott.

Érzések – Első könyvem – Montessori (Geopen)

Ilyen az öröm, a félelem, a szomorúság, a harag és az undor? Ismertessük meg a kicsikkel alapvető érzéseiket Maria Montessori módszerével!

OVISOKNAK

Üdvözöl Pingvin (Pagony)

A gyerekek a mese közben megismerhetik, hogy milyen érzés levelet írni, várni, kapni! Zsiráf napjai egyhangúan telnek a szavannán, ezért úgy dönt, levelet ír: „Add oda annak az állatnak, akivel a látóhatár túloldalán találkozol!” – mondja Pelikánnak, aki unalmában éppen nyitott egy postát. Így jut el a levél Pingvinhez, aki messze- messze, a Bálna-tengeren él. Igazi levélbarátság alakul ki kettejük között, míg egy nap Zsiráf úgy dönt, személyesen is ellátogat újdonsült barátjához! Nagyon kedves ötlet a kiadótól, hogy írhatunk levelet pingvinnek, aki válaszol majd egy képeslappal is! 5-8 éveseknek ajánlott.

Négy kerék autóklinika (Cerkabella)

Nem indul? Köhög? Kopog a futómű? A Négy Kerék Autóklinika a legjobb az egész környéken, a három Zoli pedig minden autó minden bajára tudja a megoldást. És ha nagyon elfáradnak, a sütis Teri néni kakaóscsigája megmenti a helyzetet… Sok különleges eset, szeretnivaló tulajdonosok – és főleg csupa jókedv. 3-6 éveseknek ajánlott.

Volt egy fakatona (Móra)

A Kaláka együttes idén, 2019-ben ünnepli megalakulásának fél évszázados évfordulóját. Ebből az alkalomból jelenik meg a Móra Kiadó gondozásában a Volt egy fakatona című zenéskönyv, amelynek CD-melléklete a zenekar legnépszerűbb gyerekdalait tartalmazza. A kötetben nem csupán a dalok alapjául szolgáló versek kaptak helyet – többek között Móra Ferenc, Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly és Lackfi János alkotásai –, hanem a zenekar tagjáról és a Kaláka több évtizedes történetéről szóló mesék is. Sőt: az együttes rajongói a tudásunkat egy humoros kvízjátékkal is próbára tehetik. A jubileumi kötet illusztrációi Herbszt László munkái, a mesés életrajzokat Miklya Luzsányi Mónika írta. A család minden tagjának ajánljuk.

Életmesék (Helikon)

2 évvel ezelőtt megjelent Igazi karácsony című könyv után egy családi mesekönyvet írt Farkasházi Réka olyan családi történetekkel, melyben az együttélés nehézségei, a másság elfogadása és a veszteségek elfogadása éppen úgy megjelenik, mint a mindenki számára ismerős mindennapi történések és élethelyzetek. A könyvhöz CD melléklet is tartozik a Tintanyulak közreműködésével, illetve Szimonidész Hajnalka csodaszép illusztrációival.

Sümi nem adja fel (Kolibri)

Minden bölcsis és ovis életében gyorsan eljönnek azok a pillanatok, amikor muszáj saját magának megküzdenie a különféle élethelyzetekkel. Mit tegyen, amikor már nincs ott a szülő, hogy segítsen? Mi történik, ha a kudarcokat nem tudja feldolgozni, ha nehezen talál magának barátot, vagy ha éppen nagyon szeretne ő a legjobb lenni valamiben, de nem sikerül? A legtöbb szülő ilyenkor kétségbe esik, pedig minden helyzetre a legegyszerűbb megoldást érdemes alkalmazni: mesélni. Sárvári Györgyi Sümi-meséit egy igazi kisfiú ihlette, akinek rengeteget segítettek ezek a történetek.

Bendegúz és a gyermekvasút (Beszédírók Kft.)

A Kispöfögők mesekönyv-sorozat főszereplői a hazai erdei vasutak mozdonyai, akik mindig izgalmas kalandokba keverednek, emellett pedig megmutatják az óvodásoknak és a kisiskolásoknak a térség látnivalóit, növény- és állatvilágát, sőt még történelmét is. Az előző két kötetről (Gemenc és Lillafüred) itt írtunk bővebben, és most jelent meg a 3. rész is, amelynek főszereplői a Gyermekvasút járművei: Bendegúz és Bandi, a két híres Mk45-ös, Pajti a motoros hajtány, Oszi, a kék nosztalgia motorkocsi, Panni gőzös, Cimbi, a C-50-es és Piroska, az Mk49-es dízelmozdony izgalmas kalandjaitól hangos a Budai-hegység. A megjelent kötetekhez kapcsolódva kézműves csokik is készültek, amelyeknek biztos, hogy a papírját is elteszik a vonatrajongó gyerekek.

Képes enciklopédia gyerekeknek (Manó Könyvek)

Rengeteg érdekes és fontos információ több mint 250 témáról: állatokról, a természetről, a tudományokról, az űrkutatásról, a technológia fejlődéséről, a történelemről és még sok-sok mindenről! Csodálatos illusztrációk, színes térképek és lélegzetelállítóan szép fotók keltenek életre minden egyes oldalt.

ISKOLÁSOKNAK

Rumini Tükör-szigeten (Pagony)

Elég a kalandokból! Amikor a Szélkirálynő legénysége megpihen a Gyöngy-lagúnában, és békésen fagyizgatva napoznak és úszkálnak, egészen biztosan úgy érzik, hogy most egy ideig végre nyugalom lesz körülöttük. De persze nem is lenne ez egy igazi Rumini-könyv, ha a számításaikat nem húzná keresztbe néhány ártalmatlannak tűnő, ám annál veszélyesebb higanyhidra, aminek a mérgétől Sajtos Rozi nemcsak gondolatolvasó lesz, de ha nem tesznek valamit sürgősen, az egész teste ezüstté fog válni… Állítólag az ellenszer egy bizonyos Tükör-szigeten található. Csakhogy a térképen jelölt helyen két egyforma sziget áll! Az egyik a másiknak tükörképe, és mindkettő nagyon veszélyes! De vajon melyik az igazi, és hol rejtőzik a gyógyszer? Minden titokra fény derül a Rumini kilencedik részéből, még arra is, mi rejtőzik a tükör mélyén! Már nagyon vártuk az új részt! 6-12 éveseknek ajánlott.

Micsoda költözés (Pagony)

Nemrég Szilasvárra költöztünk, de micsoda költözés volt! Megismerkedtem egy lánnyal, akit nem zavar a sok kérdés, sőt neki is van egy csomó. Aztán nyomoznunk kellett, mert minden jel arra mutatott, hogy nélkülünk meglógnak a bűnösök. Rejtőzködés, megfigyelés, üldözés, menekülés, közben éjsötét rejtélyek és igazi detektívmunka! (Ami nem könnyű, annyit elárulok!) (Főleg ha közben az öcsédre is vigyáznod kell!) Micsoda nyár volt! Az első nyarunk a Pipacs utcában. 6-10 éveseknek ajánlott.

Világszép mesék (Móra)

Klasszikus mesék, szívet melengető illusztrációkkal. Szárnyalj Pán Péterrel együtt, csiszold meg a csodalámpást, szabadítsd ki a Hamupipőkét mostohája zsarnoksága alól. A több mint negyven mesét tartalmazó gyűjtemény remek olvasmány lefekvés előtt, amelytől a gyerekek biztosan könnyedén álomba merülnek. 6 éves kortól ajánlott.

Holdas Hanna a pizsibuliban (Móra)

Az édesanyja tündér, az édesapja vámpír, ő meg egy kicsit mindkettő. Hanna nagyon boldog, mert Zoé, a legjobb barátnője meghívta, hogy a hétvégén aludjon náluk. Hanna még sosem volt pizsibuliban. Csupa vidám dolgot csinálnak együtt: tortát sütnek az iskolai versenyre, éjféli lakomát terveznek, és persze nem marad el a varázslás sem. De biztosan jó ötlet volt elővenni Hanna varázspálcáját? 6 éves kortól ajánlott.

Már megint ez a kandúr (Naphegy)

Nagyon élveztük Arisztotelész, a filozófus macska legújabb történetét, melyben a nagymama szívét szeretné meghódítani, aki történetesen nem igazán kedveli a macskákat. Közben a család téli vakációra indul, Arisztotelész kicsit elkóborol, barátja bajba kerül, de végül minden és mindenki a helyére kerül, és nagyi szívét nem csak a kandúr hódítja meg… Az előző kötetről itt írtunk bővebben.

Hunyadi László és Bolygó Hollandi (Holnap Kiadó)

Ki ne ismerné Erkel Ferenc klasszikus operáját, a Hunyadi Lászlót? Acsai Roland fogta a történetet, és egy igazi mesét írt belőle. Egy történelmi alapokon nyugvó, de az alkotói képzelet által kiegészített, kalandos, modern történetet, ami bővelkedik harcokban, szerelemben, ármánykodásban és megszólítja a mai gyerekeket. Ebben segítségére vannak Sajdik Ferenc, az élő klasszikus, mindig humoros rajzai is. A lovagnak készülő fiúk egész biztosan élvezni fogják, ahogy a hercegnő-lelkű lányok is. Richard Wagner operája alapján Tallián Mariann kerekített izgalmas mesét a Bolygó Hollandiból. A kötetet Cserkuti Dávid különleges rajzai illusztrálják, a mellékelt CD-n pedig a zenemű legszebb dallamai csendülnek fel.

DÖDÖLLE – Gyerekirodalmi és hagyományőrző kalendárium – Ünnepi receptekkel (Cerkabella)

A Dödölle öröknaptár, szakácskönyv, játékgyűjtemény és irodalmi olvasókönyv! Az év jeles napjaihoz kötődő szövegek között vannak hagyományos ételreceptek, népszokások, játékok és kortárs gyerekirodalmi szövegek – így a kötet régi és új különleges párbeszédét valósítja meg.

Tüsi és Lobonc megmenti Bam Bandit (Pagony)

Az egész  ott  kezdődött, hogy Bam Bandit elrabolták. Vagy ott, hogy Hüvelyk úr megalapította a Nemzeti Fogvájó Dinasztiát. Vagy ott, hogy Bam Bandi apukája, Bam Balázs fogpiszkálókészítő-mester, milliárdos üzletember lett. Vagy talán még Bam Balázs hányattatott gyerekkorában, amikor is mindenki Bambának csúfolta. A lényeg, hogy most Tüsinek és Loboncnak a kezébe kell vennie az irányítást, és megküzdenie a szuhadákkal (szúnyogok, hangyák és darazsak elképesztően veszélyes keverékei) és a krotikkal (akik krokodilok és tigrisek szerelméből születtek), majd ki kell szabadítania legjobb barátjukat Sam Öldök fogságából. Akinek ráadásul három szeme van. 6-10 éveseknek ajánlott.

A boszorkány seprűje (Kolibri)

Hogy kerül egy mesekönyvbe a fogszabályzós sárkány és az ördög gonoszsága? Miért hagyja faképnél a seprű a boszorkányt, és miért nem bánja a kalózkapitány, hogy a cápa leharapta a lábát? Fogós kérdések, ugye? Ezekből a muris mesékből megtudhatjuk az igazat, de csakis az igazat! A sikeres Zabaszauruszok-sorozat szerzője másképp, a megszokottól eltérő, vicces helyzetekben mutatja be a népszerű, klasszikusnak számító mesealakokat. 6-10 éveseknek ajánlott.

Kislány, aki meg akarta menteni a könyveket (Scolar)

Tudod, mi történik a könyvekkel, amiket nem kölcsönöznek ki a könyvtárból? Ha senki sem olvassa őket többé, eltűnnek, és velük együtt azok is, akik a könyvekben élnek. Anna mentőakciót szervez… Bájos és költői mese a varázslatról, melyre a könyvek képesek: megváltoztathatják az életünket… 7-10 éveseknek ajánlott.

Gyémánt mesekönyv (Scolar)

A válogatás összességében 25 mesét tartalmaz – ez a szám is „mesei” most, hiszen a könyvet a Scolar Kiadó alapításának 25. évfordulójára jelent meg. A mesekönyvet úgy állították össze, hogy családi olvasókönyvvé válhasson, azaz a legkisebb mesehallgatóktól íveljen át a mondák iránt is érdeklődő nagyobbacska gyerekekig, sőt akár felnőttekig. Így együtt szerepel a könyvben a legkülönbözőbb mesetípusok: a kisebbeknek való állatmesék, a tündérmesék, a tréfás mesék, majd a mondavilágba bevezető történetek, pl. Az égig érő fa.

Maksai Kinga: Erik és a legfelső utáni emelet (Cerkabella)

Erik nem megy iskolába, és senki sem tudja, hol lehet. A felnőttek hiába keresik, és még az is lehet, hogy természetfeletti lények rabolták el. Kalandok a valóságban és a virtuális térben, versenyfutás az idővel és egy elszánt csapat, egy nem mindennapi történetben. A Merítés-díj 2019 Ifjúsági irodalom győztes művének, a Mia és Majának alkotójától!

Jakabak (Vivandra)

Ha szeretitek a kecskéket, a bendzsót és a sarlatánokat, a gyalázkodó versenyeket és a folyton ásítozó kis peléket, akkor kövessétek Jakabak barátunkat elképesztő utazásán. Sziporkázó humorral teli, igazi energiaturbó „emberi” történet, amelyben sok mindent megtudunk barátságról, szerelemről, magányról és életkedvről. 7 éves kortól ajánlott.

Veszélyes utazás a Marsra (Babilon Kiadó)  

Végre elérkezett a pillanat! Ifjabb Tom kapitány, Stella és Spéci a Marsra utaznak! Egy új világ tárul fel előttük. Csakhogy az érkezésükkor a kutatóállomás teljesen kihaltnak tűnik. Vajon mi történt? És miféle új izgalmak várnak hőseinkre a vörös bolygón? 7 éves kortól ajánlott.

És akkor jött még egy (Csimota)

A makákó és a gibbon egy napon úgy határoznak, hogy világgá mennek. Teljes titokban, úgy hogy senkinek, de tényleg senkinek nem árulják el a tervüket, mégis amikor kilépnének az állatkert kapuján, a nyomukban ott lohol az egész állatsereglet. Így végül mégis maradnak, főleg, hogy a nagyorrú majom a segítségükre szorul, mert Malvin elveszett… A Gibbon és Makákó első részén nagyon jókat nevettünk és az illusztrációkat is nagyon szerettük, vártuk a folytatást is. 8 éves kortól ajánlott.

Leonardo és a toll, amely megrajzolta a jövőt és Hawking és a fekete lyukak rejtélye (Pagony)

Tudósok, akik felfedezéseikkel megváltoztatták az emberi gondolkodást. Miközben megismerték a világot, zseniális elméleteket és masinákat alkottak, amelyek a mai napig hatással vannak az életünkre. Ismerd meg az életüket és találmányaikat, úgy, ahogy azt ők elmesélik! Leonardo festő, építész, műszaki tervező, mérnök, filozófus és kutató volt. Már a saját korában mítosszá vált, olyan nagy feltaláló volt. Ha a munkáit megvalósíthatták volna, Napóleon talán repülőgépen utazott volna, és mára talán már benépesítettük volna a Naprendszer bolygóit. Megelőzte korát, sok találmányát csak évszázadokkal később tudta az emberiség megvalósítani. Stephen Hawking ugyanolyan kisfiú volt, mint bárki más: iskolába járt és a barátaival játszott. De talán nem véletlenül csúfolták Einsteinnek már általános iskolában is… Ám az ifjú zseniről hamarosan kiderült, hogy egy ritka betegségben szenved. Ő ennek ellenére dolgozni és élni akart: a világegyetem titkait kutatta. Korának egyik legnagyobb és legismertebb tudósává vált, Galileivel, Newtonnal és Einsteinnel emlegetik együtt. 8-12 éveseknek ajánlott.

Állati vállalat: Virág Zoo (Cerkabella)

Az Állat KávéZoo mesekönyvből ismerős állatian furcsa kalandok folytatódnak. Antika és Lopez, a két antilop úgy dönt, hogy a Természet egy lakályos részén megteremti a Nagy Közös Boldogság szigetét. 8-12 éveseknek ajánlott.

Barátságháló (Cerkabella)

Időutazásos kalandok a múltban és egy másik dimenzióban! Fantasztikus meseregény a világot összetartó hálókról. Somfai Anna író, fizikus ezzel a kézirattal 2017-ben megnyerte az Aranyvackor pályázat különdíját. 8-12 éveseknek ajánlott.

A piros csizmás ló (Móra)

Főhősünk, Szofi egy nap a piros csizmás lóval, Babérral együtt tér haza. A kislány szülei nem igazán rajonganak az ötletért, hogy az elkövetkezendő években egy almásderes, izlandi pónit kerülgessenek amúgy sem túl tágas nappalijukban. Szofi azonban mindent elkövet azért, hogy betarthassa Babér egykori gazdájának, a nemrég elhunyt Olgának tett ígéretét, miszerint bármi áron vigyázni fog négylábú barátjára, akinek korábban igen nehéz élete volt. 9 éves kortól ajánlott.

KÖNYVEK 12 ÉVES KORTÓL

13. Warren és a mindent-látó-szem (Vivandra)

Warren nem átlagos fiú, hanem egy réges-régi családi szálló lakója. Egy olyan szállodáé, ahol egy személyben Ő a londiner, az inas, a gondnok és a kifutófiú. Warren nem mindennapi élete akkor vesz igazán váratlan fordulatot, amikor kiderül, hogy a kacskaringós folyosókon, a habókos bácsikáján és kiállhatatlan nénikéjén kívül valami mást is rejt a különös és titokzatos hotel: ez pedig nem más, mint a Mindent-Látó-Szem.12 éves kortól ajánlott.

Bábel emlékezete (Kolibri)

Folytatódik a nagysikerű A tükörjáró-sorozat hősnőjének kalandja! A tél jegyesei és a Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban című könyvek következő részében az események felgyorsulnak, és a szereplők egyre közelebb kerülnek a végső igazsághoz. A történetben fény derül a szilánkokra szakadt világ egy újabb darabkájának működésére, a bábeli zűrzavarban pedig tovább gyarapszik Ophélie barátainak és ellenségeinek száma. 12 éves kortól ajánlott.

Szavak kékben (Manó Könyvek)

Rachel néhány éve beleszeretett Henry Jonesba. A költözésük előtti napon elrejtett egy szerelmeslevelet a kedvenc könyvébe a fiú családjának könyvesboltjában. Aztán várt. De Henry nem jelentkezett. Most, hogy Rachel visszatért a városba – és a könyvesboltba is –, együtt kell dolgoznia azzal a fiúval, akit a legszívesebben soha többé nem látna. Az élet olykor kicsúszik az irányításunk alól, és kibírhatatlannak tűnik, a sorok közé írt szavak, a szerelem és egy második esély mégis elég lehet. Dínyertes könyvek-sorozatban olyan köteteket jelentetnek meg, melyek rangos ifjúsági irodalmi elismerésben részesültek. 14 éves kortól ajánlott.

A FAL (Csirimojó)

A FAL megszületését személyes élmény inspirálta. Amikor Petr Sís fia, Matěj tízéves korában az iskolából jövet megkérdezte, hogy az apukája a jó vagy a rossz telepesek közé tartozik-e, a szerző rájött, képek segítségével mesélheti el a legkönnyebben Amerikában született gyerekeinek, hogy honnan származik, és hogyan nőtt fel a vasfüggöny mögött. Három hangon szólal meg a történet: a történelmi krónikás, a visszaemlékező felnőtt és a naplót író fiú hangján. A nyomasztó, fekete-fehér történelmi háttér, amelyen csak a csillagok és nyakkendők vöröse rikít, kontrasztban áll a vágyak és a szabadság tarka színkavalkádjával. A könyvet a képi világ és a személyes naplóbejegyzések teszik igazán különlegessé gyerekek és felnőttek számára egyaránt.

Caraval és Legendary (Kolibri)

Egy legendás versengés, egy magával ragadó románc, két lánytestvér eltéphetetlen köteléke…Scarlett Dragna eddig még egyetlen napot sem töltött távol attól a kicsi szigettől, ahol ő és a húga, Tella, hatalmaskodó, kegyetlen apjuk keze alatt felnövekedtek. A történet azzal indul, hogy az apa házasságra kényszerítené Scarlettet, ami egyszeriben véget vetne a lány hosszú évek óta tartó álmodozásának a messzi szigeten zajló Caravalról, a földkerekség legvarázslatosabb előadásáról, amelynek közönsége szintén a játék résztvevőjévé válhat. A Kolibri Kiadó gondozásában már megjelent a Caraval folytatása, a Legendary is! 14 éves kortól ajánlott.

+ 2

Csodaceruza adventi-karácsonyi szám

Minden évben megvesszük a Csodaceruza adventi-karácsonyi számát, amely tele van jó feladatokkal, versekkel, mesékkel és szép illusztrációkkal. Adventi naptárba is jó ajándék.

A Pál utcai fiúk hangoskönyv (előrendelhető!)

Molnár Ferenc világhírű regénye, amely az élet nagy pillanatait, sikereit és kudarcait egy csapat gyerek sorsán keresztül mutatja be, napjainkra mit sem vesztett varázsából: a világon mindenütt érthető és átélhető, több mint száztíz évvel első megjelenése után is friss és érdekes. Készült belőle némafilm és hangosfilm, közel két tucat nyelvre fordították le, és több országban kötelező vagy ajánlott olvasmánnyá tették – ezúttal hangoskönyv formájában tárják a magyar olvasók elé Vecsei H. Miklós előadásában. Január 11-én jelenik meg, de már előrendelhető. A megjelenés napján Vécsei H. Miklós dedikálja A Pál utcai fiúk hangoskönyvét, a Fb eseményt itt találjátok!

Érdemes megnézni karácsonyi-ünnepi könyvek ajánlónkat, illetve a novemberben megjelent könyveket is, hiszen ott is remek ötleteket találtok kicsiknek és ovisoknak, kisiskolásoknak és kiskamaszoknak és a 10 év feletti korosztálynak.

Tartsatok velünk 2020-ban is! Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb hétvégi programokról, interjúkról, ajánlókról és válogatásainkról, látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel hírlevelünkre!