Új játszótér és közösségi tér – megnyílt a Mészkő park!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mészkő park

Szeptember 30-án megnyílt Óbudán a Mészkő park játszótérrel, felnőtt fitnesz parkkal és sok zöld felülettel. A helyszínen jártunk!

2012-ben kezdődött meg a helyi közösség kezdeményezésével és aktív részvételével az itt található illegális hulladéklerakó felszámolása, majd 2014-ben megnyílt a park, amelyet a helyiek nagy örömmel fogadtak. 2017-ben pedig kibővült funkciókkal és további tereprendezéssel adták át a területet a Háromhegyek Közhasznú Egyesület aktív közreműködésével, Wallner Krisztina tájépítész tervei alapján.

A körbekerített játszótéren a már több budapesti helyszínről jól ismert Ilona Malom-műhely játékait (Cerka-firka játszótér, Margaréta játszótér, Bóbita Irodalmi Játszótér stb.) találjátok.

Készítettek mókuskereket, fából faragott rúgós állatokat és a Cerka-firkához hasonló ceruzák helyett itt a nádas kap központi szerepet. Kedvencünk volt még a szőlő mászóka rugós levelekkel, illetve az ökör fogat.

Találtok nagyobbaknak való hintát és baba-mama hintát, de nagy sikert aratott a mászóvár a különböző hálókkal, csúszdával, mászófallal, a fenti részben távcsős toronnyal. A mini kalandpálya kisebbeknek is jó, mert alacsonyan mászhatnak, alul puha fű van, és a dimbes-dombos területen gurulni is lehet. A mászóvárral szemben egy vizezős részt is kialakítottak kúttal és néhány favályúval, melyből a kis gátakkal ki-be lehet engedni a vizet.

A játszótér másik részében egy kisebb kosárlabda pályát és pingpong asztalt találtok, úgyhogy érdemes labdát, ütőt vinni, illetve itt kapott helyet a forgó- és billegős hinta is, amelyet inkább a kamasz korosztály próbálgatott.

A kerítésen kívül, közvetlenül a játszótér mögött felnőttek számára fitnesz parkot alakítottak ki, illetve piknikező asztalt, padokat és sakk asztalt is elhelyeztek.

HASZNOS TUDNIVALÓK
A helyszínen találtok ivókutat, és a megnyitó napján 3 db mobil wc is volt (nem tudjuk, hogy ez a későbbiekben marad-e). A közelben nincs bolt, úgyhogy enni- és innivalóval készüljetek. Csereruhát is érdemes vinni, mert vizezős-sarazós rész is van.
Cím: A helyszínt a III. kerületi Mészkő utcán behajtva éritek el, de megközelíthető a 160-as busszal is, ahol a Mészkő utcai megállótól kb. 10 perc sétára található a Mészkő utcán befelé.

Fotók: Minimatiné

Hétről hétre elhozzuk nektek a legjobb programokat, válogatásokat, kirándulós ötleteket, a legújabb gyerekbarát helyeket és könyveket. Érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt és csatlakozni Fb oldalunkhoz.