8 új játszótér Budapesten, amit imádni fognak a gyerekek

A 2023-as játszótér szezon még épphogy elkezdődött, úgyhogy tavalyi kedvenceinket gyűjtöttük össze, amelyek között találtok reformkorit, repülőset, belvárosit vagy éppen kirándulóhelyek közelében lévőt. Íme 8 új játszótér Budapesten!

Reformkori játszótér – XI. kerület

A gyerekek a helyszínen megismerkedhetnek a reformkor vívmányaival és nagy alakjaival, illetve a nagyobbak látványos tablókon is nagyon sok információt találnak a korszakról. A Lánchíd, az Alagút, a Kisfaludy-gőzhajó, valamint a fogaskerekű vasút vonalán 1874-ben üzembe helyezett, gőzmozdonnyal közlekedő szerelvény is megjelenik egyedi játékok formájában. A kicsiknek is találtok mini KRESZ-pályát, rugós játékokat, csúszdát. Részletek itt.

Pünkösdfürdő park – III. kerület

A III. kerületben található új közpark mintegy 1,5 km hosszan húzódik a Duna partján. Az akadálymentes területen találtok bringás pihenőt, sportpályákat, játszóteret és a környék élővilágát bemutató táblákat is. Részletek itt.

Bástya park – V. kerület

Kálvin tér közelében találjátok a megújult Bástya parkot, ahol játszótér, izgalmas terek, piknikezési lehetőség, középkori városfal és galéria is van. Igazi kis oázis az V. kerületben minden korosztálynak. Különleges helyszín a részben fedett játszótér, ahol találtok csúszdát, forgót, hálós mászókát, kis konyhát és néhány falra szerelt ügyességi játékot. Részletek itt.

Máriaremetei Közösségi Liget – II. kerület

A Máriaremetei útnál található Közösségi Liget több nagyobb egységre tagolódik: találtok itt sportpályákat, KRESZ parkot kicsiknek, pihenő részt, játszóteret, középen pedig egy épületet, amely közösségi térként szolgál. A játszótéren az egészen piciknek is kialakítottak játszóeszközöket, mini csúszdás mászókát, baba-mama-hintát. A mi kedvenceink a matatófalak voltak, ahol mindenfélét lehet csavarni, tekerni, csengetni. Nagy sikert arattak hangszerek (esőgép, óriási xylofon és dobok) is. Részletek itt.

Pesterzsébet – Duna-sétány – XX. kerület

A Hullám csónakház mellett található vizes játszótér megújult. Néhány, az Asapa által készített játszóelemet is megtartottak, mint a hajó, a cápás csúszka vagy a homokba érkező ugródeszka. Újdonság a vödrös-láncos homokozós játékelem, illetve a hajóhíddal, kormánnyal, mászóhálókkal rendelkező kalózhajó. Részletek itt.

Repülős játszótér – Hármashatár-hegy

A játszóteret a kapolcsi Ilona-malom Műhely csapata készítette, és a repülős tematika mellett a környék élővilága is visszaköszön a játékokon. A mászókákon az itt élő rovarokkal és madarakkal is találkozhattok. A rugós repülőgépek mellett – amely között akad vadászgép, tűzoltó repülő is –, nagy kedvencünk volt a fából készült vitorlázórepülő, amelybe be lehet ülni. A légcsavaros repülő mászókáról egy kisebb csőcsúszdán keresztül juthatnak le a gyerekek, de emellett van még kötélhinta, forgó és mini, forgatható kirakó, valamint léghajóra emlékeztető mászóka is. Részletek itt.

Mimó és Csipek játszótér a Kiscelli parkban – III. kerület

A Kiscelli Parkerdőben, a kastély szomszédságában adták át 2022-ben a Mimó és Csipek játszóteret, de érdemes az egész területet bejárni, hiszen több ponton is találtok olyan játékelemeket, amelyek a környék élővilágát mutatják be. Az óvodás korosztállyal, de akár kisebbekkel is remek program. Részletek itt.

Bohócos játszótér – XI. kerület

A játszótér jelképe, a fából készült bohócszobor nagyon elkorhadt, így helyette új bohóc várja a gyerekeket, amelyet Kő Boldizsár szobrászművész készített. A kicsiknek csúszdás mászóvárat, homokozót, hintákat, rugós játékokat, trambulint készítettek, míg a nagyobbaknak hálós-forgó mászókákat, ügyességi eszközöket. Részletek itt.

Fotók: Minimatiné

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!