Őszi könyvszüret 1. rész – új gyerekkönyvek piciknek és ovisoknak

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Új gyerekkönyvek piciknek és ovisoknak 2020 ősz

Íme néhány szuper újdonság, amelyet a legkisebbeknek és az ovis korosztálynak ajánlunk. Lapozók, mesék és meseregények, verseskötetek ovisoknak, szimfonikus „nyomozás” és még sok minden más.

Pipp és Polli – A barátságos csiga (Pagony)

Pipp és Polli – A barátságos csiga (Pagony)

Pipp és Polli – csak úgy, mint bármelyik gyerek – sokszor összekap kisebb apróságokon, amelyek az adott pillanatban elképesztő súlyú konfliktushoz vezetnek, ám szerencsére mindig hamar kiderül, hogy mindenre van megoldás. Amilyen hirtelen merülnek fel ezek a problémák, Axel Scheffler remek meglátásainak és okos ötleteinek köszönhetően épp olyan gyorsan sikerül is elsimítani ezeket. Az új kötetben Polli olyan hangosan játszik, hogy Pipp kis csigája ijedten bújik a házába. Pipp nagyon dühös lesz. Pedig hangoskodni néha igazán hasznos! Polli megvédi a kis csigát a bajban, és a barátok kibékülnek. Hiszen a barátság a legfontosabb! 0-3 éveseknek ajánlott.

Óriási kerekek, kicsi kerekek (Scolar Kiadó)

Óriási kerekek, kicsi kerekek (Scolar Kiadó)

A járművek világával ismerkedő kicsiket el fogja bűvölni, hogy a kerekek méretének változásait eltérő méretű kukucskáló lyukakkal érzékelteti a lapozó. A kötetet 1 éves kortól ajánljuk.

Diridongó – Válogatott versek óvodásoknak (Móra Kiadó)

Diridongó – Válogatott versek óvodásoknak (Móra Kiadó)

„Ez a város meseváros, / senkiföldjével határos.” A versek világában összeér a valóság és a képzelet. Van, aki piciklin száguld, más falevélből készít nyuszit, vagy épp gesztenyéből embert. Az elmúlt 70 év gyerekirodalmának klasszikusaiból és a kortársak legizgalmasabb verseiből válogat ez a kötet, hogy az óvodásoknak kedvet csináljon az olvasáshoz. Megjelent Láng Anna illusztrációival.
Könyvbemutató a Margó Fesztiválon: 2020. október 17-én, 10:30-tól a Móra Kiadó Fb oldalán!

Babaróka kistestvére (Pagony)

Babaróka kistestvére (Pagony)

Kiss Judit Ágnes Babaróka sorozatában minden problémához kedvességgel, megértéssel, türelemmel közelít – Egri Mónika rajzai pedig most is, mint mindig, bájosak, érzékenyek, otthonosak. Igazi összebújós, családi mesekönyv! A rókacsalád történetei nem egy elérhetetlenül tökéletes és harmonikus család életének hamis képét mutatják. Felszabadító mesék, amikben senki sem hibátlan és tévedhetetlen, mégis megkérdőjelezhetetlen a köztük lévő szeretet. 3-6 éveseknek ajánlott.

Négy kerék Autóklinika 2. – Még húsz kerék (Cerkabella)

Négy kerék Autóklinika 2. – Még húsz kerék (Cerkabella)

A kötet öt meséjében a három Zoli, azaz Hozi, Lezo és Nemzoli újabb eseteket old meg, vannak bennük félős és sértődős autók, mákos rétesek, trüffeltorták, egy ősöreg Sputnyik és még egy falánk nyest is. A kötetet minden meseszerető kisgyereknek ajánljuk 4 éves kortól, de járműrajongóknak kötelező!

A halandzsarablók (Pagony)

A halandzsarablók (Pagony)

Harcos Bálint tizenkét rövid mesét tartalmazó, vicces, érzékeny és különleges mesegyűjteményéből Turi Lilla készített ugyanennyire érzékeny, vicces és különleges rajzokat. Szeretnétek tudni, milyen az, amikor Cipcirip CSAKAZÉRTSEM rak rendet? Hogy milyen képtelenségeket nyomoz ki Gibrász Fickándor detektív? Hogy miért nem akar repülni Ninta papírsárkánya – ellenben Korracsek néni hogyhogy repül? 3-6 éveseknek ajánlott.

Öten a Kőhegyen (Pagony)

Öten a Kőhegyen (Pagony)

Vadadi Adrienn az ovisok után most a nagyobbaknak írt meseregényével jelentkezik! Három gyerek és két kutya baktat a lassan alkonyodó erdőben… Vajon hogy kerülnek a gyerekek egyedül a Kőhegyre, és mi a céljuk? Mi lehet az a Fontos Dolog, amit keresnek, amit végre akarnak hajtani? Miért nem szóltak róla a szüleiknek? Bozó, Julka és Zsiga segíteni akarnak egy barátjuknak, de nem szeretnék, ha a felnőttek beleszólnának a dolgukba. 5-8 éveseknek ajánlott.

Vad Szimfónia (GABO Kiadó)

Vad Szimfónia (GABO Kiadó)

Dan Brown, a New York Times többszörös bestseller írója első gyerekkönyvével debütál, amely tele van vidámsággal, zenével és szórakozással. Egér maestro fergeteges szimfonikus meglepetésre készül! Kitalálod, mihez hangol? Kövesd a kalandjait és keresd meg a hátrahagyott nyomokat! A könyv ingyenes applikációt és a szerző zeneművét is tartalmazza! 3-7 éveseknek ajánlott. Hamarosan bővebben is írunk róla!
Könyvbemutató a Margó Fesztiválon: 2020. október 17-én 10 órától a Várkert Bazár Nagyszínpadán. Regisztráció szükséges itt.

Miért nem a tengerben élnek a tengerimalacok? (Pagony)

 Miért nem a tengerben élnek a tengerimalacok? (Pagony)

Folytatódik a hiánypotló, mesés ismeretterjesztő sorozat, a Történetek kíváncsi gyerekeknek. Ti tudjátok, miért nem esnek le a csillagok az égről, és miért van annyi homok a sivatagban?Elgondolkoztatok már azon, hogy miért nem a tengerben élnek a tengerimalacok? Újabb izgalmas kérdések, újabb mesés válaszok kerülnek elő a könyvben. 3-6 éves kor között ajánlott.

Kígyóuborka (Manó Könyvek)

Kígyóuborka (Manó Könyvek)

„Egy ládában hasalok, uborkának becézve,pedig felnőtt ubor vagyok, kígyósággal tetézve.” Ünnepnapok és hétköznapok, tipikus és különleges élethelyzetek tekerednek végig ezen a köteten – pont, mint egy kígyóuborka. Legyen születésnap, karácsony vagy húsvét, anyák napja vagy gyereknap, egy családi kempingezés, esetleg a tejfog kipottyanása – mindegyik nagyon fontos esemény egy gyermek életében. Tóth Krisztina titka abban is rejlik, hogy valódi gyerekhangon szólaltat meg valódi gyermeki gondolatokat és érzelmeket, felnőttes profizmussal és sok-sok bájjal, humorral. A verseket Szalma Edit gyönyörű illusztrációi hozzák még közelebb a fiatal és már kevésbé fiatal szívekhez.

Fák (Manó Könyvek)

Fák (Manó Könyvek)

Látogass el a fák különleges világába! Nézd meg, melyik a legmagasabb, a legöregebb és legvastagabb közöttük! Találkozz az entekkel, Ádámmal és Évával, Robin Hooddal és Buddhával! Ismerd meg a favágó munkáját, és figyeld meg, milyen épületeket, hangszereket és járműveket lehet fából készíteni! Ismerkedj meg az életfával, az emberevő fával és a szent fügefával! Ne késlekedj, vár az erdő! A szerző méhekről szóló könyvét is nagyon szerettük, és ezt is ajánljuk figyelmetekbe!

Vízcsepp mesék (Centrál Kiadó)

Vízcsepp mesék (Centrál Kiadó)

„Szerettem esténként mesélni a gyerekeimnek. Legjobban fejből, csak mondani, ahogy jön. Ezek a mesék aztán többször is előkerültek, alakultak, véglegesedtek. Itt van most közülük kettő. Az elsőt a fiamnak mesélgettem, a másodikat a lányomnak. De rég volt! Örömmel idézem fel őket, hátha nektek is tetszenek majd. És persze hogy a természetről szólnak, mi másról? Az egyik egy vízcsepp, a másik egy felhő története. Fogadjátok szeretettel!” – Gryllus Vilmos legújabb kötetét Megyeri Annamária illusztrálta. Óvodásoknak ajánlott.

3-5-8 perces mesék a barátságról (Pagony)

3-5-8 perces mesék a barátságról (Pagony)

A népszerű 3-5-8 perces mesék sorozat legfrissebb kötete igazi aduász: a barátság mindenkit foglalkoztat, a legkisebbek életének is meghatározó része. Rengeteg szuper beszélgetésre is lehetőséget adnak nektek ezek a kis sztorik. Megmutatják, hogyan lehet konfliktusokat elsimítani, félreértéseket megbeszélni vagy éppen legyőzni a barátkozással kapcsolatos félelmeket – ugyanakkor cseppet sem didaktikusak. A mesék mind-mind viccesek, szórakoztatóak és a szívhez szóló üzenetük biztosan megérinti a kis olvasókat is. 4-8 éveseknek ajánlott.

A következő részben kisiskolásoknak és a 9 év feletti korosztálynak ajánlunk új könyveket!

A legjobb hétvégi programokat itt találjátok!

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, az új helyekről szóló beszámolóinkat, aktualitásokat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni!