7 új családi film decemberre

Wonka

Wonka (Warner Bros Pictures)

November végén és decemberben is több családi film érkezett és érkezik a hazai mozikba, melyet a téli szünetben is megnézhettek több helyszínen.

KÍVÁNSÁG – 6 ÉVES KORTÓL

Létezik egy hely, ahol teljesülnek a kívánságok. A Disney új filmje november 23-tól a mozikban!

 

HÁROM RABLÓ ÉS EGY OROSZLÁN – 6 ÉVES KORTÓL

A 3 rabló elrabolja Sophie nénit házvezetőnőnek, de a dolog visszafelé sül el, hiszen Sophie néni parancsolgat és elvégezteti velük a munkát. Nincs más megoldás, csak ha megszabadulnak tőle. Végül a börtönben kötnek, de a város megmentése mégis rájuk hárul majd. November 30-ától a mozikban!

 

KACSALÁBON – 6 ÉVES KORTÓL

Az Illumination új animációs vígjátékának forgatókönyvét a Fehér Lótusz Emmy-díjas alkotója és a Rocksuli forgatókönyvírója, Mike White jegyzi, rendezője pedig az Ernest és Celestine Oscar-jelölt alkotója, Benjamin Renner. December 7-étől a mozikban!

 

Wonka – 6 éves kortól

Varázslat és zene, őrült kavarodás és nagy érzelmek, fantasztikus humor és szívmelengető móka – ez árad Wonkából és a róla szóló filmből. A Paddington-filmek rendezője és a Harry Potter-filmek producere összefogott, hogy nagyszerű színészek (Timothée Chalamet, Hugh Grant, Rowan Atkinson és még sokan mások) segítségével keltse színes/ízes új életre minden idők egyik legcsavarosabb agyú írója, Roald Dahl talán legismertebb hősét! December 14-étől!

 

Mása és a Medve 2 – Dupla móka

A Masha és a Medve világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő orosz rajzfilmsorozat. Első epizódja 2009-ben jelent meg, azóta 25 nyelvre lefordították és több mint 100 országba (többek között Magyarországra) jutott el. A Masha és a Medve: Masha dalai az animációs rajzfilmsorozat zenés, egészestés epizódfüzére volt, ami nagy sikert aratott a hazai mozikban is. A Masha és a Medve 2 – Dupla móka a második egészestés animációs film a kedvelt karakterekkel, amely látványos történetekkel és 3D animációval szórakoztatja az egész családot. December 14-étől!

 

Tomi, Polli és a varázsfény – 6 éves kortól

A Tomi, Polli és a varázsfény világpremierje a világ legrangosabb animációs fesztiválja, az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál versenyprogramjában volt, ahol a film elnyerte a zsűri díját. A kelet-európai koprodukcióban megvalósuló animáció az ’A’ kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon és a szintén ’A’ kategóriás Tokiói Nemzetközi Filmfesztiválon is versenyben volt, Sitgesben pedig elnyerte a Legjobb Egészestés Animációs Film díját. A Tomi, Polli és a varázsfény a legjobb cseh bábanimációs hagyományok követője, amely jelentős magyar közreműködéssel készült el. Hazai producere Osváth Gábor (Nagykarácsony, Szép csendben, Foglyok), zeneszerzője Balázs Ádám (Testről és lélekről, A feleségem története, Utóélet, Nyugati nyaralás, Így vagy tökéletes), de dolgozott a filmen magyar animátor és VFX munkatársak is, és a teljes hangcsapat Lukács Péter Benjámin vezetésével hazai munkatársakból állt. December 21-étől!

Az első igazi karácsony – 12 éves kortól

Az élet akkor a legjobb, ha megoszthatjuk azt azokkal, akiket szeretünk – különösen karácsonykor. Kicsivel karácsony előtt a 11 éves Stine egyedül van a hideg téli éjszakában. A vonatról leszállva azonnal menedéket keres és véletlenül a Suszter utcába téved. A lány megismerkedik Andersasn bácsival, a helyi suszterrel, aki befogadja a gyermeket. Találkozásuk mindkettejük életét megváltoztatja. December 21-étől!

Nézzétek meg, hogy melyik jó karácsonyi vásár és program lesz városszerte, illetve válogassatok Advent rovatunkból!

 

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!