Kezdődik a tulipánszüret – 3 hely, ahol tulipánok között sétálhattok és szedhettek is

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hűvös időjárás miatt egy kicsit csúszik a tulipánszüret, de hamarosan nyílnak a virágok, és április közepétől több helyszínen lehet majd szedni a Balaton környékén és a Tisza-tónál is. Indulás előtt minden esetben nézzétek meg a hivatalos oldalakat, amiket a cikkben is megtaláltok, hogy lássátok az aktuális helyzetet, szedhető virágok mennyiségét is.

Tulipán Szedd Magad Bálványoson

Egy szakrális geometriai formába, egy Nautilus csigába, mely a Fibonacci és az aranymetszés szabályait hordozza,  rejtettek el 16.000 darab tulipán hagymát.
Szépsége és érdekessége nem csak ebben rejlik csupán, hanem abban is, hogy a csigaház „szeleteibe” más-más színek jelennek meg. Ha te is szeretnél részese lenni, amikor megmutatja magát teljes pompájában, akkor várnak a Kincsek Völgyében. Az idén immár 3 mandalából válogathatjátok össze a vázába valót.
Mikor: 2021. április 10-25.
Hol: Bálványos, Kincsek Völgye, Budapest felől a 121-es kilométernél a völgyhíd előtt kell lehajtani Bálványos irányába. A körforgalomban ugyancsak Bálványos irányába és 2 km megtétele után bal oldalt fogod a völgyben megpillantani a helyszínt.
Hasznos tudnivalók: Metszőollót vigyetek magatokkal ugyanis mindenkinek nem tudnak kölcsönözni. A virágok ára 100-200 Ft lesz. Kutyát nem lehet bevinni.
Fb oldal friss információkkal: https://www.facebook.com/KincsekVolgye

Kőröshegyi Levendulás tulipánszüret

Várnak benneteket a Balaton déli partjára, ahol erre az alkalomra megnyitják Levendulás Ajándékboltját is, és a virágos kertet, ahol saját kezűleg, szabadtéren, biztonságos keretek között szedhetitek le a legszebb tulipánokat. A tavalyi összefogásnak köszönhetően idén áprilisban körülbelül 258.000 (!) tulipán bont szirmot Kőröshegyen!
Mikor: 2021. április 15-25. (minden nap) 9:00-17:00 óra között. Ez változhat az időjárás és a virágzás függvényében.
Hol: Budapesttől 125 km, Siófoktól 25 km, Balatonföldvártól 2,5 km. Kőröshegyen, a Dózsa György útról a Flekken csárda mellett bekanyarodva egy keskeny murvás út végén találjátok a gazdaságot és a parkolókat. Az út ki van táblázva, parkoló van a bejáratnál, buszmegálló közvetlenül a murvás út elején található!
Hasznos tudnivalók: 
A helyszín egy autentikus gazdaság, sok-sok tágas zöldterülettel. Ajánlott váltócipővel felszerelkezve érkezni, esős napokon gumicsizmával készülni. Kutyabarát birtok, pórázon várják a négylábú vendégeket is! Palántavásár és 100%-ban helyi, kőröshegyi levendulából készült kézműves termékek az ajándékboltban vásárolhatók.
Fb oldal friss információkkal: 
https://www.facebook.com/koroshegyilevendulas

Tulip Garden Tisza-tó és Tulip Garden Balaton

Tavasszal először nyitja meg kapuit a TulipGarden Tisza-tó! Az áprilisi időpontok alkalmával kezdetben jácint és nárcisz, majd tulipán szüretelésére nyílik lehetőségetek, érdemes előzetesen időpontot foglalni.
Mikor: 2021. április 17-18., 24-25. 10:00-15:00 (pontos időpontot a Fb oldalukon, fent a Foglalás most gomb megnyomásával tudtok foglalni!)
Hol: TulipGarden Tisza-tó udvara. Autóval Abádszalóktól 3 kilométer Kunhegyese felé haladva. A Google Maps és a Waze keresőjében TulipGarden Tisza-tó névvel megtalálható. A balatoni Tulip Gardent Balatonboglár közelében, Szőlősgyörökön találjátok.
Hasznos tudnivalók: Metszőolló, és kosár kölcsönzésére letéti díj ellenében lehetőséget biztosítanak. A TulipGarden kutyabarát hely, de pórázon kell tartani az ebeket. A belépés ingyenes. 
A virágok fajtánként eltérő áron vásárolhatóak meg.
Fb oldal friss információkkal: https://www.facebook.com/tulipgardentisza
https://www.facebook.com/tulipgardenbalaton

További ötleteket Kirándulás rovatunkban találtok.

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.