További 10+2 izgalmas program gyerekekkel Budapesten

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hármashatár-hegyi kilátó

15 nyári program gyerekekkel válogatásunk után, íme egy újabb összefoglaló, benne 12 szuper hely a múzeumtól kezdve a játszóházakon át a kirándulós programokig, mindez Budapesten. Hamarosan érkezünk egy újabb főváros környéki és távolabbi kirándulós válogatással, hiszen közeleg a vakáció! 🙂

Piczinke Póniudvar

picinke_poniudvar_normafa

Mesés hely a Piczinke Póniudvar a Normafánál mini pónikkal, malacokkal, szárnyasokkal, nyulakkal és rengeteg aprósággal. Külön megemlítenénk a fa játszóteret, a függőágyat, a trambulint, a nagy homokozót mindenféle régi edénnyel és a pedálos gokartokat, amivel egy körpályán közlekedhettek. Foglalkoznak lovasterápiával is, lehet simogani, Piczinke csemegével etetni és fésülgetni is a lovakat. Részletes beszámolónk itt.
Belépő: gyerek 1500 Ft, felnőtt 1000 Ft, családi (2 felnőtt + 2 gyerek): 4000 Ft
Nyitva tartás: szerdától vasárnapig 10:00-18:00, időjárástól függően

Aeropark

aeropark

Az Aeropark Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mellett helyezkedik el. 2017-ben a kiállítás egy kicsit arrébb költözött,  de továbbra is megnézhetitek a magyar közforgalmú repülés elmúlt 60 évének szinte teljes fejlődéstörténete, a Li–2 típustól kezdve egészen az ezredfordulóig szolgálatban lévő Tu–154-esen át a manapság is aktív L-410-es típusig, valamint számos repülőtéri kiszolgáló eszköz. A látogatás ideje alatt ingyenesen igénybe vehető repülőszimulátor segítségével ki is próbálhatjátok, milyen egy repülőgépet irányítani. Itt írtunk bővebben az új helyszín megnyitásáról!
Belépő: felnőtt 1900 Ft, gyerek 900 Ft, családi ( 2 felnőtt + 2 gyerek vagy 1 felnőtt + 3 gyerek) 3900 Ft
Nyitva tartás: június 1. – augusztus 31. között: hétfőtől csütörtökig: 9:00-18:00, péntek, szombat, vasárnap 9:00-20:00

Természettudományi Múzeum

termeszettudomanyi_muzeum

Igazi favorit, főleg a hónap első vasárnapján (ekkor ingyenes családoknak a belépés, akik 18 év alatti gyerekeket kísérnek) a Természettudományi Múzeum, ahol még mindig találunk valami új felfedeznivalót. Gyerekbarát kihúzható fiókok, megfogható tárgyak, kirakós és egyéb játékok, külön szoba, ahol tényleg mindent kézbe lehet venni. Van uzsonnázó helyiség is, ahol lehet enni és inni. A kertben található dinókat viszont csak belépőjegy fizetésével tudjátok megnézni.
Belépő: felnőtt kombinált 2000 Ft, gyerek 6 éves kortól 1000 Ft, dinókert 2 éves kortól 300 Ft, az állandó kiállításokra a kiskorú gyerekeket kísérő 2 felnőttnek ingyenes minden hónap első vasárnapján.
Nyitva tartás: naponta 10:00-18:00, szünnap kedden

Csodák Palotája + új Csopa Playbar

csopa_playbar_csoportoknak

Most már két helyszínen is vár benneteket a Csopa. A Csodák Palotája a Camponában Magyarország első interaktív tudományos kiállítása, mely játékos eszközökkel ébreszt rá, hogy a természettudományhoz mindennapos közünk van. A mágneses vonzás, az energiák hatása, az elektromos töltések bravúrjai, a fény játéka mind részei az életünknek. A Csopában a tudományos jelenségek szórakoztatóvá, a fizika érthetővé válik. A kiállítótérben több mint százféle eszközzel próbálhatjátok ki képességeiteket és tudásotokat. Május közepén megnyílt Óbudán a Csopa Playbar is vadonatúj attrakciókkal, három önálló kiállítással, jól felszerelt Richter Gedeon laborral, szabaduló szobákkal, előadóteremmel valamint Magyarországon egyedülálló 9D mozival és körmozival. Az óbudai helyszínt a téma miatt inkább nagyobb gyerekekkel ajánljuk.
Belépő: felnőtt 2500 Ft, gyerek 1900 Ft, családi (2 felnőtt + 3 gyerek) 8100 Ft; PlayBar felnőtt 1100 Ft, gyerek 900 Ft
Nyitva tartás: H-P 9:00 – 19:00, Szo-V 10:00 – 20:00

Hármashatár-hegy – új kilátó

harmashatarhegy

2016. április elején nyílt meg Budapest új kilátója, ahonnan tiszta időben csodás látvány tárul elénk a kanyargó Dunával és hidakkal. A Hangár Bistronál tudtok felmenni egy kiépített lépcsősoron. A bisztró mellett egy kis mászókás csúszdát is találtok. Mi hétköznap jártunk erre, és mivel ez a rész igen kedvelt célpontja a budapestieknek, hétvégén biztos sokan járnak errefelé. A busz nem jön el idáig, mi a lenti parkolóban szoktunk megállni (innen gyerekekkel kb 10 perc séta a Hangár). Érdemes a kilátó után a másik irányba is elmenni, ahol kis sziklákon felmászva szintén szép a kilátás (nem nehéz terep, de babakocsival nem járható). A kilátóhoz babakocsival a lépcsősor miatt nehézkes a feljutás, inkább a hordozót ajánlunk.

Jókai-kert

jokai_kert_MG_9549

Jókai Mór kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket, amely bárki számára szabadon és ingyenesen látogatható. Csak a helyszínen található emlékszoba és a Magyarország madárvilága című kiállítás fizetős. A fogaskerekűről a Városkút megállónál kell leszállni, majd felfelé sétálni a Költő utcában. A Jókai-kert ideális hely családi piknikezéshez, a kilátás a szőlőből csodás. Ha nagyobb nyüzsgésre és egyéb programokra vágytok, érdemes valamilyen rendezvényes napon ellátogatni hozzájuk, évente több alkalommal tartanak ilyet. Mi legutóbb a Madarak és Fák Napján jártunk náluk.
Belépő: ingyenes
Nyitva tartás: Március 15. – október 31.: minden hétköznap 8:00-18:00., hétvégén és ünnepnapokon 10:00-18:00. November 1. – március 14.: minden hétköznap 8:00-16:00., hétvégén és ünnepnapokon 10:00-16:00.

Kopaszi-gát

kolyokobol_MG_8415

Ha nincs idő nagyobb kirándulásra, szívesen időzünk a Kopaszi-gátnál, ahol lehet kavicsokat dobálni a vízbe, van egy nagy öböl és a gát közepe táján egy kisebb játszótér is. Érdemes felkeresni a Kölyök-öböl Játszóházat is, illetve a sok remek kiülős gyerekbarát helyet a Fruskától a Vak Varjú Beachig.
Játszóház belépő: 1310 Ft / óra (az első fél óra 650 Ft, ezután 10 percenként 220 Ft). A játékház felnőtteknek INGYENES, jegyet járni tudó gyermekek részére kell váltani!
Nyitva tartás: H-V 10:00-19:00

Szilas-patak melletti bringaút + Naplás-tó, tanösvény

szilaspatak

2015-ben adták át a Szilas-patak menti bringautat, amely a Hermina úti játszótértől indul. A játszótér már maga megéri, hogy elbringázzatok oda. A csúszdák, hinták, házikó, rönk labirintus, csúszkapálya mellett a nagyobbak is találnak tornaeszközöket, mellette egy bringás parkot is kialakítottak. A bringaút a patak mentén halad végig, közben kisebb pihenőhelyeket is találhattok. A következő nagyobb megálló a kis híd másik felén található Zúgó patak játszótér, ahol ugyan csak egy kisebb házikó van, viszont a gyerekek nagyon élvezték a vesszőből font labirintust, hajót, kunyhót. Innen már csak kb. 2 km a 16 hektáros Naplás-tó és környéke Budapest második legnagyobb, összesen 152 hektáros természetvédelmi területe. A horgásztóként is ismert területen mocsári teknősöket is láthattok, illetve a Cinkotai kiserdőben is sétálhattok egyet. Erre a kisebb városi bringás kirándulásra érdemes enni-innivalót csomagolni, mert útközben sem bolt, sem büfé nincs. Mielőtt elindultok, érdemes ezt a kiadványt elolvasni a Naplás-tóról.

János-hegy kisvasúttal+ Libegő+Erzsébet-kilátó+ Normafa, Anna-rét

libego

Mindig favorit, nem tudjuk megunni. Többféle verzióban keresztbe-kasul bejárhatjátok a környéket, attól függően, hogy egész napra vagy kisebb sétára terveztek. Kiindulhattok a Normafától, ahol az Anna-réti játszóteret kipróbálva kb. 20 perces sétával érhető el a János-hegy és a libegő végállomása. Nem túl olcsó egy család számára, de érdemes a Zugligeti Libegőt is kipróbálni (1400 Ft a felnőtt retúr jegy, 3 éves korig ingyenes). Itt is találjátok a viszonylag új és szuper János-hegyi játszóteret és 300 m-re a Békás-tavat. A Libegőtől kb. 10 perc alatt elérhető az Erzsébet-kilátó is, de a környék nagyon sok túralehetőséget kínál. A János-hegyről kb. 15 perc alatt lefele sétával elérhető a Gyermekvasút János-hegyi megállója, innen akár kisvasúttal is folytathatjátok az utat. A Széchenyi-hegy végállomásnál (ahol szintén van játszótér) pedig érdemes jófajta halat enni az új Halkakasban (kiülős helyek válogatásunkban is megtaláljátok őket).

Nosztalgia járatok

Nosztalgia járatok 611 villamos

Nyáron rendszeres nosztalgiajáratokat indítanak hétvégenként! Utazzatok végig a világ 10 legszebb villamosvonalának egyikén, a Duna-parti 2-es vonalon (menetrend itt). Vegyetek részt egy izgalmas hajóúton az 1885-ös Hófehérkével (menetrend itt), ahol megnézhetitek Budapest különleges hídjait is a dunai hajósok szemszögéből. Szülőknek pedig a Termál villamost (menetrend itt) ajánljuk, lazítást a Rudas és a Király Fürdőben, a Szent Lukács vagy a Szent Gellért Gyógyfürdőben.
Nosztalgia jegyek: felnőtt 500 Ft, gyerek 300 Ft, hajó felnőtt 750 Ft, gyerek 550 Ft

+2

2015 kedvenc játszóterei

_MG_3381_

A Top 8 játszótér, amit ki kell próbálnotok válogatásunk után 2015-ben is több nagyon jó helyen jártunk, amelyet idén is biztosan felkeresünk. Íme a Bóbita, a Budavári Mátyás király, a Segesvár, az Anna-réti, és egy csillaghegyi játszótér, és kirándulóknak a székesfehérvári Koronás Park. Próbáljátok ki mindegyiket, mi pedig folyamatosan beszámolunk az újdonságokról is!

6 szuper játszóház

_MG_6750_

Játszóházas válogatásunk helyszíneiben közös, hogy mindegyikükben van természetes fény, a legkisebbektől a nagyobbakig mindenki találhat magának játékokat, mindenhol lehet szülinapot tartani, és mindegyik helyen nagyon jól éreztük magunkat. Kisebbek és nagyobbak, klasszikusak és újítók, 5+1 szuper játszóház a Minimatinétól!

Nézzétek meg budapesti válogatásunkat, kedvenc teraszos helyeinket, illetve Budapest környéki kirándulós ötleteinket is. A hétvégi ajánlókat pedig itt olvashatjátok. A legjobb programokért látogassatok el weboldalunkra és közösségi oldalunkra! Hírlevelünkre itt tudok feliratkozni. Tartsatok velünk! 🙂