További 10+2 izgalmas program gyerekekkel Budapesten

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hármashatár-hegyi kilátó

15 nyári program gyerekekkel válogatásunk után, íme egy újabb összefoglaló, benne 12 szuper hely a múzeumtól kezdve a játszóházakon át a kirándulós programokig, mindez Budapesten.

Piczinke Póniudvar

picinke_poniudvar_normafa

Mesés hely a Piczinke Póniudvar a Normafánál mini pónikkal, malacokkal, szárnyasokkal, nyulakkal és rengeteg aprósággal. Külön megemlítenénk a fa játszóteret, a függőágyat, a trambulint, a nagy homokozót mindenféle régi edénnyel és a pedálos gokartokat, amivel egy körpályán közlekedhettek. Foglalkoznak lovasterápiával is, lehet simogani, Piczinke csemegével etetni és fésülgetni is a lovakat. Részletes, régebbi beszámolónk itt.

 

Aeropark

aeropark

Az Aeropark Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mellett helyezkedik el. 2017-ben a kiállítás egy kicsit arrébb költözött,  de továbbra is megnézhetitek a magyar közforgalmú repülés elmúlt 60 évének szinte teljes fejlődéstörténete, a Li–2 típustól kezdve egészen az ezredfordulóig szolgálatban lévő Tu–154-esen át a manapság is aktív L-410-es típusig, valamint számos repülőtéri kiszolgáló eszköz. A látogatás ideje alatt ingyenesen igénybe vehető repülőszimulátor segítségével ki is próbálhatjátok, milyen egy repülőgépet irányítani.

 

Természettudományi Múzeum

termeszettudomanyi_muzeum

Igazi favorit, főleg a hónap első vasárnapján (ekkor ingyenes családoknak a belépés, akik 18 év alatti gyerekeket kísérnek) a Természettudományi Múzeum, ahol még mindig találunk valami új felfedezni valót. Gyerekbarát kihúzható fiókok, megfogható tárgyak, kirakós és egyéb játékok, külön szoba, ahol tényleg mindent kézbe lehet venni. Van uzsonnázó helyiség is, ahol lehet enni és inni.

 

Csodák Palotája

csopa_playbar_csoportoknak

A Csodák Palotája Óbudán Magyarország első interaktív tudományos kiállítása, mely játékos eszközökkel ébreszt rá, hogy a természettudományhoz mindennapos közünk van. A mágneses vonzás, az energiák hatása, az elektromos töltések bravúrjai, a fény játéka mind részei az életünknek. A Csopában a tudományos jelenségek szórakoztatóvá, a fizika érthetővé válik. A kiállítótérben több mint százféle eszközzel próbálhatjátok ki képességeiteket és tudásotokat.

 

Hármashatár-hegy

harmashatarhegy

2016. április elején nyílt meg a kilátó, ahonnan tiszta időben csodás látvány tárul elénk a kanyargó Dunával és hidakkal. A Hangár Bistronál tudtok felmenni egy kiépített lépcsősoron. A bisztró mellett egy kis mászókás csúszdát is találtok. Mi hétköznap jártunk erre, és mivel ez a rész igen kedvelt célpontja a budapestieknek, hétvégén biztos sokan járnak errefelé. A busz nem jön el idáig, mi a lenti parkolóban szoktunk megállni (innen gyerekekkel kb 10 perc séta a Hangár). Érdemes a kilátó után a másik irányba is elmenni, ahol kis sziklákon felmászva szintén szép a kilátás (nem nehéz terep, de babakocsival nem járható). A kilátóhoz babakocsival a lépcsősor miatt nehézkes a feljutás, inkább a hordozót ajánljuk. A kilátó közelében van a repülős játszótér is.

 

Jókai-kert

jokai_kert_MG_9549

Jókai Mór kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket, amely bárki számára szabadon és ingyenesen látogatható. Csak a helyszínen található emlékszoba és a Magyarország madárvilága című kiállítás fizetős. A fogaskerekűről a Városkút megállónál kell leszállni, majd felfelé sétálni a Költő utcában. Jelenleg nagyobb átalakítás zajlik a területen. Ha nyüzsgésre és egyéb programokra vágytok, érdemes valamilyen rendezvényes napon ellátogatni hozzájuk, évente több alkalommal tartanak ilyet.

 

Kopaszi-gát

kolyokobol_MG_8415

Ha nincs idő nagyobb kirándulásra, szívesen időzünk a Kopaszi-gátnál, ahol lehet kavicsokat dobálni a vízbe, van egy nagy öböl és a gát közepe táján egy kisebb játszótér is. A képen látható Kölyök-öböl Játszóház sajnos bezárt, de számos remek, kiülős gyerekbarát hely van a környéken a Fruskától a Vak Varjú Beachig.

 

Szilas-patak melletti bringaút + Naplás-tó, tanösvény

szilaspatak

2015-ben adták át a Szilas-patak menti bringautat, amely a Hermina úti játszótértől indul. A játszótér már maga megéri, hogy elbringázzatok oda. A csúszdák, hinták, házikó, rönk labirintus, csúszkapálya mellett a nagyobbak is találnak tornaeszközöket, mellette egy bringás parkot is kialakítottak. A bringaút a patak mentén halad végig, közben kisebb pihenőhelyeket is találhattok. A következő nagyobb megálló a kis híd másik felén található Zúgó patak játszótér, ahol ugyan csak egy kisebb házikó van, viszont a gyerekek nagyon élvezték a vesszőből font labirintust, hajót, kunyhót. Innen már csak kb. 2 km a 16 hektáros Naplás-tó és környéke Budapest második legnagyobb, összesen 152 hektáros természetvédelmi területe. A horgásztóként is ismert területen mocsári teknősöket is láthattok, illetve a Cinkotai kiserdőben is sétálhattok egyet, és a kilátóból szemlélhetitek a panorámát. Erre a kisebb városi bringás kirándulásra érdemes enni-innivalót csomagolni, mert útközben sem bolt, sem büfé nincs.

 

János-hegy kisvasúttal+ Libegő+Erzsébet-kilátó+ Normafa, Anna-rét

libego

Mindig favorit, nem tudjuk megunni. Többféle verzióban keresztbe-kasul bejárhatjátok a környéket, attól függően, hogy egész napra vagy kisebb sétára terveztek. Kiindulhattok a Normafától, ahol az Anna-réti játszóteret kipróbálva kb. 20 perces sétával érhető el a János-hegy és a libegő végállomása. Nem túl olcsó egy család számára, de érdemes a Zugligeti Libegőt is kipróbálni. Itt is találjátok a viszonylag új és szuper János-hegyi játszóteret és 300 m-re a Békás-tavat. A Libegőtől kb. 10 perc alatt elérhető az Erzsébet-kilátó is, de a környék nagyon sok túralehetőséget kínál. A János-hegyről kb. 15 perc alatt lefele sétával elérhető a Gyermekvasút János-hegyi megállója, innen akár kisvasúttal is folytathatjátok az utat.

 

Nosztalgia járatok

Nosztalgia járatok 611 villamos

Nyáron rendszeres nosztalgiajáratokat indítanak hétvégenként! Utazzatok végig a világ 10 legszebb villamosvonalának egyikén, a Duna-parti 2-es vonalon. Részletek itt.

+2

2015 kedvenc játszóterei

_MG_3381_

A Top 8 játszótér, amit ki kell próbálnotok válogatásunk után 2015-ben is több nagyon jó helyen jártunk, amelyet idén is biztosan felkeresünk. Íme a Bóbita, a Budavári Mátyás király, a Segesvár, az Anna-réti, és egy csillaghegyi játszótér, és kirándulóknak a székesfehérvári Koronás Park. Próbáljátok ki mindegyiket, mi pedig folyamatosan beszámolunk az újdonságokról is!

 

6 szuper játszóház

_MG_6750_

Játszóházas válogatásunk helyszíneiben közös, hogy mindegyikükben van természetes fény, a legkisebbektől a nagyobbakig mindenki találhat magának játékokat, mindenhol lehet szülinapot tartani, és mindegyik helyen nagyon jól éreztük magunkat. Kisebbek és nagyobbak, klasszikusak és újítók a Minimatinétól!

A legjobb programokért látogassatok el weboldalunkra és közösségi oldalunkra! Hírlevelünkre itt tudok feliratkozni. Tartsatok velünk!

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!