Tour de Pagony – bringával a könyvesboltba

Különleges, kerékpárral biztonságosan és kényelmesen bejárható budapesti biciklitúrás útvonalakat ajánl a Pagony Kiadó, melyek segítségével az egész család felfedezheti a Pagony budapesti üzleteit.


A Tour de Pagony egy olyan különleges, egyénileg teljesíthető biciklitúra, melynek célja minél több Pagony bolt meglátogatása. A Tour de Pagony bármely budapesti Pagonyból indulhat, az induló állomáson kapott gyűjtőfüzetbe kell pecséteket gyűjteni. A kihívás lényege, hogy legalább két boltot meg kell látogatni, és minden, biciklivel bejárt bolt látogatása után pecsét jár, illetve a túra végeztével egy kis meglepetés várja a résztvevőket. (A Pozsonyi Pagony és a Pagony Játékház a boltok közelsége miatt egy helyszínnek számít, egy pecsét jár csak értük.)

A biciklitúra során a boltok sorrendje nem számít, a tekerés bárhol elkezdhető, bárhol befejezhető, ennek megfelelően rövid, közepes és hosszú túra is tervezhető a részvevők életkorától, edzettségétől függően. A Pagony szervezői igyekeztek szinte csak kerékpárúton, kerékpáros nyomon vagy kisforgalmú úton vezetni a Pagony boltok közötti túrákat, hogy ezek gyerekkel is biztonságosan teljesíthetőek legyenek. A túra során fontos, hogy betartsuk a kerékpáros közlekedés szabályait, a gyereken is legyen sisak. Jó tanács még, hogy a legjobb megoldás, ha a gyerek két felnőtt között megy, illetve egy felnőtt kísérő esetén elöl menjen a gyerek, hogy mindig szem előtt legyen, ebben az esetben praktikus egy biciklire szerelhető színes zászló, hogy messziről is látható legyen. Érdemes megismertetni a gyerekekkel a KRESZ pár alapvető szabályát: macisajt, azaz elsőbbségadás-tábla, jobbkéz-szabály, STOP-tábla, indexelés. Nyolcévesnél fiatalabb gyerek, ha nem ülésben közlekedik, nyugodtan menjen a járdán. Nem szégyen egy nehezebb kereszteződésnél leszállni, és áttolni a zebrán a járgányt!

A felkeresett Pagony-boltokban a széles könyv- és játékválasztékon kívül számtalan egyéb programlehetőség várja a családokat, hiszen a Bartók Pagonyban a Pagony Cafe-ban lehet felfrissülni a július végéig látható kiállítás képei mellett, ahol a 3-5-8 perces állatos mesék című kötethez készült Grela Alexandra illusztrációi láthatók. A Pozsonyi Pagonyban Rádai Andrea Rókazsolt a Margitszigeten című meseregényének képei elevenednek meg, melyeket Sipos Fanni készített, a Bakáts Pagony melletti Pagony Cafe Dióban különleges sütiket, hűsítő nyári italokat is kóstolhatnak az arra járók. A Tabán Pagonyban pedig egész nyáron megtekinthető a Boldog születésnapot, Marék Veronika! kiállítás.

AJÁNLOTT ÚTVONALAK TÉRKÉPPEL:

Forrás: Pagony

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot, amit a felnőttek is szeretni fognak!