Top 22 program Gyereknapra

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

nyari_pagony-_feszt_5890

2019-es válogatásunk itt olvasható! Kisebbek és nagyobbak, vonatos, buszos és tűzoltós, könyves, mesés, dunás, zenés és sportos. Mindenki találhat programot magának a Minimatiné nagy gyereknapi válogatásában. 🙂

Vasúttörténeti parkos (14 év alatt ingyenes)

vasuttorteneti_park

Május 31-e megint a gyerekeké a Vasúttörténeti Parkban. Természetesen az interaktív programok is kipróbálhatóak, így a nagymozdonyon utazás, a hajtányozás, a kerti vasút, a lóvasút és a csajka sínautó. 14 órakor az Alma koncertezik, és a hagyományokhoz híven ezen a napon 14 év alattiaknak ingyenes a belépés! Felnőtteknek: 1400 Ft. A Parkról készült beszámolóinkat itt és itt olvashatjátok.

Müpás (ingyenes)

farkashazi_reka

Tavaly a Müpa gyereknapi programját választottuk és nem bántuk meg. Május 31-én a rendhagyó Cifra Palotán még több koncerttel, kézműves foglalkozással és aktív programmal várnak benneteket. Fellép majd a Búgócsiga zenede, a DRUMS, a Kompánia Társulat, Farkasházi Réka és a Tintanyúl és még sokan mások. Eső esetén a programokat az épületben tartják meg. Ingyenes! A tavalyi rendezvényről képeket itt találtok.

Bálint Ágnes Mesefesztivál (ingyenes)

balint_agnes_mesefesztival

Május 30-31-én Vecsésen ismét megrendezik a Bálint Ágnes Mesefesztivált. Miért érdemes ellátogatni hozzájuk? Találkozhattok a meséből ismert 3 kismalaccal és a farkassal, kis vonattal utazhattok a sűrű erdőben, átkelhettek az Óperenciás tengeren, megmászhatjátok az Üveghegyet, a próbatételek kiállása után garantált ajándékot kaphattok, színpadi és más különleges produkciók várnak rátok, a Futrinka utcában számos program mellett részt vehettek az Óriásrajz elkészítésében. Emellett lesz még bábkiállítás, szalaglabirintus, verklis karaoke, állatsimogató, csúzlizda és még sok érdekes játék, ráadásul a Rutkai Bori Banda is fellép (május 31., 16:30) majd. Ingyenes!

Zenés (ingyenes)

Lisztkukacok_zeneakadémiaElőször rendez a Zeneakadémia gyereknapi programsorozatot: a szecessziós épület megnyitja kapuit a legkisebbek (a kicsit nagyobbak), és persze szüleik, nagyszüleik előtt. A május 31-én  10 és 14 óra között zajló programok között felső tagozatos általános iskolásoknak szóló matinékoncertek éppúgy lesznek, mint alsósoknak szóló kiscsoportos foglalkozások. A Liszt Ferenc téren kézműves foglalkozások, a Népzene Tanszék gyerektáncháza, és zeneakadémisták rézfúvós bemutatója várja az érdeklődőket, az épületben pedig – az alább részletezett koncerteken túl – zenés kincskeresésben és vezetett épületbejáró túrákon vehetnek részt. A belépés valamennyi programra ingyenes.

Könyvesek

nyari_pagonyfesz

Május 30-án egy igazi kerti partiba hívnak benneteket A Nyári PagonyFesztre, ahol egész nap változatos kreatív, alkotós, rajzolós, vágós és maszatolós foglalkozások, játékok, piknik, fényképezkedés mesehősökkel és még számos izgalmas program vár rátok. Fellép többek között Gryllus Vilmos, lesz sok-sok könyvbemutató és kreatív foglalkozás is. Jegyár: felnőtt 800 Ft, gyerek 400 Ft, családi: 1900 Ft (2 felnőtt + gyerekek).

ruttkai_bori_banda

Május 29-én lesz további két jó könyves program is, az egyik a Szentendrei Városi Könyvtár előtti gyereknap, a másik pedig Óbudán az új KönyvMegálló átadása, ahol a Rutkai Bori Banda is zenél majd. Mindkét program ingyenes!

A legnagyobb (ingyenes)

gyereknap_varosliget

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Fővárosi Önkormányzattal közösen már 1990 óta évente megrendezi ingyenes gyermeknapi rendezvényét a budapesti Városligetben május 30-31-én, ahol idén is lesz Nemzetek Utcája, Dog CHOW KutyaSport Majális, koncertek, sport és rengeteg játék. A részletes programot innen tölthetitek le. Aki ide menne, készüljön fel a nagy tömegre. Ingyenes!

Játékos

playkid_gyereknap_millenaris

A PlayKID Gyermeknapot május utolsó hétvégéjén, május 30-31-én Budapest egyik központi helyszínén, a Millenárison rendezik meg. Több mint 50 program, érdekes előadások, és sok-sok játék várja a gyerekeket és a szülőket szombaton és vasárnap. Fellép Halász Judit, Gryllus Vilmos, Kovácsovics Fruzsina és az Alma együttes. A részletes programot itt olvashatjátok. A különböző belépő kombinációkat itt találjátok.

Nosztalgia buszos (ingyenes)

obudai_autobuszgarazs

Az Óbudai buszgarázsban május 31-én 10 és 16 óra között várnak benneteket a 100 éves buszok ünnepével és gyerekprogramokkal. Ingyenes!

Tűzoltós (ingyenes)

dologhazgyermeknap_32

Május utolsó vasárnapján, a tavalyi sikeres kezdeményezést folytatva másodjára szervezi meg a katasztrófavédelem az országos katasztrófavédelmi gyermeknapot. A katasztrófavédelem a nemzetközi gyermeknap alkalmából, május 31-én nyílt napot tart az ország tűzoltólaktanyáiban 16 óráig. A családok gyermeknapon bepillanthatnak a tűzoltók életébe, hiszen a katasztrófavédelem országszerte mintegy 330 tűzoltóságon nyitott szertárkapukkal várja azokat, akik érdeklődnek a tűzoltói hivatás, vagy akár a tűzoltójárművek iránt. A pontos helyszíneket megtaláljátok a fenti linkre kattintva. Ingyenes!

Dunás (ingyenes)

danubeflow

Immár 4. alkalommal rendezi meg a MindSpace csapata a Hív a Duna! gyereknapot 10 és 16 óra között a Margitszigeten, a Holdudvarban. Lesz: kultúrAktív Egyesület az Urbanity közösségi játékkal, Bíró Gyuri kvízshow-ja délben, klasszikus játékok: Duna térkép, Duna-dobaló, rengeteg új játék: save the sailor, touch the Danube, irodalom – Dunáról szóló gyerekversek Kadlót Niki kortárs költővel és természetesen Jaskó Bálint egy vízcsepp élete előadása. Ingyenes!

Kockás – Savoya park (ingyenes)

savoya_park_gyereknap

Ingyenes gyereknapi programsorozat várják azokat, akik május 30-án 10 és 18 óra között a Savoya Park programját választják. A látogatók egy különleges világba csöppenhetnek: megküzdhetnek a Sárkánnyal, s megmutathatják bátorságukat egy hétpróbás ügyességi vetélkedő keretében; különböző kézműves foglalkozásokon maradandó ajándékot készíthetnek; aki pedig inkább a csendes szemlélődés híve lenne, számukra 11 órától az Űr-Zűr produkció, illetve 15 órától Szalóki Ági fellépése nyújt majd kikapcsolódást. A május 30-a egyben a Kocka-kiállítás megnyitó napja is, ami két héten keresztül lesz megtekinthető ingyenesen a bevásárló központban, s melyen kalózos, vikinges LEGO installációkat lehet testközelből megtekinteni, de akár a jól ismert Toy Story rajzfilmből Woody életnagyságú LEGO figurájával is kezet foghatnak a gyerekek. A kiállítás időtartama alatt minden héten szombaton KOCKA-játszóház működik. Még tart a Duna Plázában a szintén ingyenes Playmobil kiállítás is május 31-éig.

Nyomozós-ottalvós

piros_kakao

„Ottalvós” házibulira vár minden érdeklődőt a Piros Kakaó csapata egy különleges helyre, a város közepére (Ferenciek tere 4.). Az Anderson Galériában alszanak majd, ami már elve érdekes, hogy a képek hogyan befolyásolják álmaikat. Lesz nyomozás, mozi, esti városnézés, harang hallgatás, extra boltokkal és eladókkal való ismerkedés és csillagkeresés. Már csak pár hely van, a szülők csak másnap 11 órára mehetnek 🙂

Hetedhét Játékfesztivál (ingyenes)

eszterlanc

Székesfehérvár belvárosa óriási játszótérré változik május 30-31-én, a Hetedhét Játékmúzeum pedig valóságos játékgyárrá, ahol a gyerekek maguk is játékkészítők lehetnek, vagy kedvükre választhatnak az elmélyülős, alkotós, lazítós, vagy pörgős, nyüzsgős programok közül.Idén 3. alkalommal várnak benneteket a Hetedhét Játékfesztiválra. Ott lesz a Tintaló Társulás, az Eszterlánc Mesezenekar, a Brass in the Five, Pályi János és még sokan mások. Ingyenes!

Sportos (ingyenes)

nagy_sportagvalaszto

„Ha még nem sportolsz egyáltalán vagy már tudod, hogy sportolni szeretnél, de még nem találtad meg az „igazit”, itt a helyed a Budapesti Nagy Sportágválasztón! Mi biztosan sportvágyat gerjesztünk benned! Több mint 100 kipróbálható sportág egy helyszínen!” A Nagy Sportágválasztó a Merkapt Sportközpontban díjmentesen és korhatár nélkül látogatható május 30-án! Nyitvatartás: 9 és 17 óra között. Pénteken inkább az intézményeket, szombaton a családokat várják. Ha el akarjátok a sorban állást kerülni, érdemes regisztrálni itt.

Kreatív

Nagy közös kartonváros_epites

Nagy közös kartonvárost építhettek Budaörsön, a Jókai Mór Művelődési Központban május 31-én 9:45 és 12:45 között a Színtér csapatával. A gyerekek újrahasznosított alapanyagokkal ismerkedhetnek, mely megtanítják őket környezetünk tiszteletére. A konstruktív tárgyak létrehozása fejleszti önbizalmukat. A gyerekek egyéni alkotásaik a közös mű részét képezik, ezzel erősítve közösségbe tartozásukat. Az elemek díszítése festéssel és speciális kréta filctollakkal történik. Nagy felületeken dolgozva, nagy méretű képeket és tárgyakat hozhatnak létre. A nagyméretű alkotás felszabadító élmény, rajta keresztül a gyerekek kiléphetnek a hétköznapi szabványok és szabályok világából és szabadon engedhetik kreativitásukat.

Népi játékos

_MG_4916_

Óbudai Kulturális Központban május 31-én ugrálóvárral, népi fakörhintával és játékparkkal, vetélkedőkkel, ügyességi és erőpróbákkal várnak rátok. Emellett lesz még pl: csirkepofozó, horgászás teknőből, hintaló, békaugrató, egérderby, lengőteke  és ne utolsó sorban magyar táncház. A program az arcfestés kivételével ingyenes!

Mesemúzeumos

mesemuzeum_gyereknap

A Mesemúzeumban és a Várkert vonzásában sok-sok gyerekprogrammal készülnek május 30-án 10 órától. Lesz például könyv cserebere a United Way Alapítvánnyal, interaktív családi koncert Korzenszky Klárával és foglalkozások a Gyik Műhellyel.

Skandináv

évadzáró vikingvetélkedő

A Svéd Nagykövetség segítségével létrehozott öko játszótéren (Árpád-híd lábánál) várnak minden lelkes csemetét május 30-án 15 és 17 óra között egy izgalmas, évadzáró vikingvetélkedőre. A Skandináv Ház Alapítványnál fontosnak tartják, hogy a gyerekek közeli és baráti kapcsolatba kerüljenek a környezetükkel, a természettel. Ingyenes!

Pesthidegkúti

mesebolt_babszinhaz_elasott-kincs

A Mesebolt Bábszínház, a Kolompos együttes, egy különleges Lovagi torna, a Tekergőtér, vagyis az izgalmas szerkezetek tere, Furfangos csudavilág – Játékos Tudomány játszóház, Gömbölődő játéktár, kézműves játszóház és hempergő várja a gyerekeket május 30-án 15 órától a Kultúrkúriában. Ingyenes!

Balatoni hajós

Balatoni Minimax Hajó

Idén 21 alkalommal indul útjára a Balatoni Minimax Hajó programsorozat Siófokról és Badacsonyból. A kétórás esemény alkalmával egy balatoni hajózáson vehettek részt és találkozhattok Pici Cicával és Maci Kutyával. Az idei első hajó május 30-án, szombaton 17:45-kor indul fedélzetén a Mintapinty zenekarral. Jegyár: 2390 Ft (1-14 év), felnőtt 2690 Ft.

Fészekhagyó Gyereknap (ingyenes)

Fészekhagyó Gyereknap

Értelmi sérült emberek szerveznek gyereknapot ép és sérült gyerekeknek a Magyar Williams Szindróma Társaság Fészekhagyó norvég programjának keretében május 31-én 16 órától a Magnet Közösségi Házban Ringatóval, kézműves foglalkozásokkal és óriás buborékokkal. Ingyenes!

Gyereknap az Éva Magazinnal (ingyenes)

palya_bea_foto_seres_zsolt

Várnak minden gyereket és szüleiket május 31-én 10 és 18 óra között a Millennium tetőkerten az Éva Magazin! 13 órakor Palya Bea, 16.30-kor MintaPinty koncert! Lesz még autópályaszőnyeg játékokkal, fejlesztő és társasjátékok, kézműves foglalkozások, az anyukáknak asztrológus, kártyajós és ajándék testedzés a vibrációs Power Plate módszerrel. Az ÉVA magazinból kivágott kuponokkal pedig egész hétvégén kedvezményesen étkezhettek több étteremben és használhatjátok a Jump City trambulinparkot.

+1 Játszóteres

vuk_jatszoter_MG_9261_

Akik nem vágynak egyik rendezvényre sem, érdemes felkeresni az egyik szuper játszóteret a tematikus válogatásunkból vagy a legújabb csillaghegyit, de hamarosan érkezünk legújabb kedvencünkkel, a Segesvár utcai játszótéren készült anyagunkkal is.

2019-es válogatásunk itt olvasható!
Időpont szerinti keresés a Napibontóban.

JÁTÉK!

Ismét több kedvencünk szerepel a Bookline és az Unicef „Szívünk rajta” kampányának tavaszi listájában, de ha nektek is hiányzik még néhány jó könyv, töltsétek fel május 31-ig az „Én is ajánlok könyvet” részéhez, írjátok oda az indoklásba, hogy Minimatiné, és nyerjetek egy Bookline könyvcsomagot gyerekeknek és felnőtteknek szóló könyvekkel, Bookline notesszal és táskával 7000 Ft értékben.

A játék menete:
• Töltsétek fel a http://bookline.hu/szivunkrajta „Én is ajánlok könyvet” menüpont alatt kedvenceteket!
• A Miért ajánlom ezt a könyvet? rész elejére mindenképp írjátok oda azt is, hogy Minimatiné, mert így tudtok részt venni a játékban! (lásd a lenti képen)

Kerüljenek be a ti kedvenceitek is a következő listába (akár több könyvet is ajánlhattok)! Sorsolás június 1-jén!

bookline_kitoltes

A legjobb hétvégi programokért, interjúkért, a legújabb gyerekbarát helyekért, személyes beszámolóinkért és válogatásainkért látogassatok el a minimatine.hu-ra és kövessétek közösségi oldalunkat. Hamarosan jövünk a hétvégi ajánlóval, az Ünnepi Könyvhét programjaival, egy könyves válogatással az újdonságokról, valamint a júniusi fesztiválkörképpel is. Érdemes lesz velünk tartani 🙂