Top10 gyerekprogram áprilisban

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A múlni nem akaró tél után végre élvezhetjük a tavaszt és vele együtt a legjobb tavaszi családi programokat is. Íme a mi kedvenceink a filmek, a táncolás, a könyvek, a bringázás és nem utolsó sorban a Föld napja jegyében, amelyeket biztos nem hagyunk ki ebben a hónapban.

Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál – Akvárium Klub, április 6-8.

cinemira

A CINEMIRA – az első nemzetközi filmfesztivál Magyarországon kifejezetten gyerekeknek! A háromnapos családi filmünnepen 4-14 éves gyerekeknek szóló kisfilmeket, animációkat és dokumentumfilmeket láthattok az Akvárium Klubban. Két vetítés között filmes, animációs, kaszkadőr, sminkes workshopok, képregény és film market, valamint a legnépszerűbb gyerekfilmek szinkronhangjai várnak rátok. Részletes program itt. Délelőtti vagy délutáni felnőtt jegy: 600 Ft/db, gyerek jegy: 400 Ft/db.

Tavasz Terasz – Ingyenes családi koncertek – Akvárium Klub, vasárnaponként április 22-éig (ingyenes)

Vasárnaponként az ingyenes családi koncerteké a főszerep az Akvárium Klub teraszán, ahol április 8-án 11 órától az Iszkiri, április 15-én a Kiskalász mutatja be legújabb lemezét, majd április 22-én a Hahó Együttes zárja a programsorozatot. Ingyenes!

Nem, nem, hanem – Varró Dániel interaktív családi programja – Maminiti Kuckó, április 14., 11:00

 

A gyerekirodalom egyik legismertebb hazai képviselője látogat el a Mamintibe, hogy egy vidám, szórakoztató délelőttöt töltsetek együtt Varró Dani és legismertebb könyvei társaságában. Belépődíj: 800 Ft/gyerek (tesókedvezmény: 600 Ft/fő), 500 Ft/kísérő.

Rutkai Bori Banda – Diszkó van a Piskóta Viskóban – Eötvös10, április 14., 11:00

Akik a múltkori lemezbemutatóról lemaradtak, most bepótolhatják. Kiapadhatatlan repertoár olyan mesesztárokkal, mint Rizibizi bácsi és kedves felesége, a sztreccs bekecsben táncoló Rizibizi néni vagy az Űrdöngölők, akik egy távoli galaxisról érkeznek, hogy változatosságot csempésszenek megszokott koreográfiáinkba. Jegyár: 1500 Ft.

MiniTextúra – Magyar Nemzeti Galéria, április 15., 11:00 és 15:00

mini textura

A tavalyi sikerre való tekintettel idén is jelentkezik a Mini Textúra, a gyerekeknek szóló összművészeti produkció a Magyar Nemzeti Galériában. Az elsősorban a 7-12 éves kisiskolás korosztálynak és szüleiknek szóló előadás alapkoncepciója változatlan: öt népszerű kortárs meseíró írt egy-egy rövid történet, amelyet a Galéria gyűjteményében található műtárgy inspirált. Belépő: 1900 Ft/fő (érvényes az előadásokra, múzeumpedagógiai foglalkozásra és a teljes állandó kiállításra)

Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál – Millenáris, március 19-22. (ingyenes)

Március 19. és 22. között ismét vár benneteket a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, ahol külön gyerekrészleggel, valamint számos akcióval és újdonsággal készülnek a hazai legjobb gyerekkönyvkiadók. Ahogy már megszokhattátok lesz nálunk könyves ajánló a legújabb tavaszi könyvekből és programválogatás is, hogy megtaláljátok a kavalkádban a kedvenceteket.

Kis Könyves Éj – Két Egér Könyvesbolt és egyéb helyszínek, április 20., 15 órától (ingyenes)

15:30-tól Tereza Vostradovská Egérke enciklopédiája című könyvét mutatja be, majd lesz Szöszölős est az Író Cimborákkal, moldvai hangszerek és sok minden más a Két Egér Könyvesboltban. További helyszínek és időpontok hamarosan.

PomPom Spring Party – The Family Rave – Szilágyi Dezső tér, 2-es móló, április 21., 16:00-18:30

A TRIP hajón, a Batthyány tér mellett állomásozó, egykor volt tengerjáró belsejében nagyot táncolhattok a gyerekekkel, de akár a taton is rophatjátok, ha jó lesz az idő. DJ Palotai jól megpörgeti a lemezeket és lábakat. Lesz big beat, jungle, akár kis hiphop is – csupa pompom ritmus. A kisteremben lesz UV arcfestés, tetkózás, babapihenő-csörgető és gyerekjátszó szoba is. Egyéni jegy: 1500 Ft, családi jegy: 4500 Ft, családi maxi jegy: 5500 Ft.

I bike Mini – Családi bringás felvonulás – Liszt Ferenc tértől a Városligetig, április 22., 15:30-18:30 (ingyenes)

Ha az gyerekek már kinőtték a gyerekülést, a teljes menet viszont még sok lenne nekik, de szeretnétek bringázni, akkor csatlakozzatok az I Bike Minihez! A Mini felvonulói külön rendezői kísérettel, a nekik fenntartott sávban tekerhetnek ki a Városligetbe, a menet elejéhez csatlakozva. A felvonulás lezárt úton, rendőri felvezetés mellett zajlik, a Városligetben pedig további programok várnak rátok. Ingyenes!

Föld napja – Normafa, Anna-rét és Pál-völgyi kőfejtő, április 22. (ingyenes)

föld napja

Az Anna-réten, a Normafánál ÖKO-labirintusba rejtett játékok, ÖKO-háztartás, újrapapír-sárkány készítés, természetvédelmi játékok, madárismereti játékok, arcfestés, növényismereti séták, madárodú felfedező séták, meseösvény vár rátok. A Pál-völgyi-barlangban és kőfejtőben pedig természetismereti vetélkedővel, helyi és Nemzeti Parki Termékek vásárával, „zöld” civil szervezetek bemutatkozásával, állatbemutatóval, meseelőadással, gyerekkoncerttel, kézműves foglalkozásokkal a fenntarthatóság jegyében és kedvezményes barlangtúrákkal készülnek. Mindkét rendezvény ingyenes!

További programokat a csütörtökönként frissülő hétvégi programajánlóban találtok!

Hétről hétre bemutatjuk nektek a legjobb programokat, válogatásokat, kirándulós ötleteket, a legújabb gyerekbarát helyeket és könyveket. Érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt és csatlakozni Fb oldalunkhoz.