Top 9 művészeti foglalkozás, ahogy mi szeretjük!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

zoom_muhely_babolygo

Nyáron már találkozhattatok velük fesztiválokon, rendezvényeken, most beköltöztek műhelyeikbe, hogy együtt alkothassatok, fessetek, drámázzatok, zenéljetek, barkácsoljatok és főzzetek. Egy kis extra „fűszer” a hétköznapokra: Zoom Műhely, Kisladik, Borarti, Szalonka, Piréz Gyerekműhely, Betűtészta foglalkozás, Cellux Csoport, Medence Csoport és Színtér.

Zoom Műhely

zoom_muhely

A legkisebbek megismerkedhetnek a zenei világ alapjaival: ritmusok, hangok, hangszínek, harmóniák. Ének-zene tánc. A kisiskolásokat a nyári tábor folytatásaként Komplex Művészeti Korok Műhelyével várják.
Korcsoport: 3 évesektől a kisiskolásokig
Helyszín és időpontok: jelenleg szünetel – hétfőnként 16:30-17:30 Babolygó magánóvoda (6000 Ft/4 alkalom), 5-6 éveseknek szombatonként ugyanitt 9-12-ig (20.000 Ft/4 alkalom)
Bővebb infók itt.

Kisladik

kisladik_muveszeti_fogalkozas

Minden foglalkozást egy mesével vezetnek be. A kiválasztott mesék mind különlegesek valamiben. Egyedi köntösben mutatnak be a gyerekek számára fontos problémákat, mindegyik kicsit más, mint a szokásos. A mesehallgatást barkácsolós-kézműves foglalkozás követi, ahol hagyják, hogy a gyerekek a mese inspiráló hatása alatt szabadon engedjék a fantáziájukat, és elmerüljenek az alkotásban. A foglalkozások teljes időtartama egy óra, a szülők ez alatt szabadok!
Korcsoport: 2 évestől kisiskolásig
Helyszínek és időpontok: a Parksarokban (Budapest, XIII. kerület Pozsonyi út 36.), az új Pagony könyvesboltban a Gellért térnél és a Pozsonyi Pagonyban.
Bővebb infók itt.


Borarti

borarti

„Sokkal több gondolat, kép van egy kicsi gyerek agyában, mint azt mi felnőttek gondolnánk.”
„Az óvodás gyermek ábrázoló tevékenységének fejlődését nagyban elősegíthetjük, ha sok-sok lehetőséget kínálunk fel számára. Ehhez nem csak az eszközöket kell biztosítani, hanem rávezetni, motiválni a valóság megfigyelésére és ennek leképezéséhez minél több és változatosabb technikákkal megismertetni. Az alkotáshoz rengeteg újrahasznosított alapanyagot használunk, amivel a gyerekek megtanulhatják a környezettudatos életmódot, természetessé válik az életükben a szelektív hulladékgyűjtés, ami a fenntartható élet alappillére a mai világban. Rácsodálkoznak, hogy a szemétnek hitt pet palack, karton bizony mennyi mindenre használható. A gyerekek szabadon alkothatnak, nincs megadott minta, sablon, mert úgy gondolom, ez a fajta szemlélet sokkal több gondolatot hoz ki a kicsik fejéből, ami később az élet más területein is hasznos lesz nekik. Problémamegoldó készségük, kreativitásuk fejlődik ez által.” – Kollár Bori.
Korcsoport: 2 éves kortól kisiskolásig
Helyszínek és időpontok: a Két Egér Könyvesboltban keddenként, szerdán és csütörtökön a Helloanyuban.
Bővebb infók itt.


Szalonka

szalonka_

A Szalonka 2012 őszén nyitotta ki kapuit-szárnyait; kreatív gyerekfoglalkozások mellett felnőtt csoportoknak is helyet ad. Alapítói: Sándor Vica és Rutkai Bori. A Szalonkában a Kokas órákon klasszikus zenei részletekre táncolhattok, énekelhettek, improvizatív mozgás, dramatizálás, festés és sok más színes alkotómunka kap helyet a foglalkozásokon. Céljuk az aktív, örömteli zenebefogadás és az önkifejezés bátorítása. Emellett művészetterápia gyerekeknek és felnőtteknek, tánc és drámaórák is szerepelnek az órarendben.
Korcsoport: 5-12 év, felnőtteknek is
Helyszín: I. ker., Hattyú u. 12.
Bővebb infók és órarend itt.

Piréz Gyerekműhely

pirez_gyerekmuhely_DSC1042

A Piréz Gyerekműhely játékos foglalkozásokra épülő gyerekközpont. Hisznek abban, hogy a teljes értékű gyerekkorhoz a közös, felhőtlen, versenymentes játékon és a kreatív önkifejezési lehetőségeken keresztül vezet az út. A piréz órarendben ennek megfelelően csupa olyan időtöltés kap helyet, amely észrevétlenül, játékos formában fejleszti a gyerekeket és segíti őket abban, hogy a zenén, táncon, változatos mozgásvilágon keresztül, multikulturális környezetben bontogathassák a szárnyaikat.
Korcsoport: 3-12 éves
Helyszín és időpontok: II. kerület, Millenáris C épület, a Láthatatlan kiállítás bejáratától jobbra, az órarend és árak innen letölthetők.
Bővebb infók itt.


Betűtészta

10702000_754891504557480_1741080107629293589_n

Szeptember 30-án találkozhattok először a Nyomd-a-festéket! illusztrátoros foglalkozáson Máray Mariannal, aki a MOME vizuális kommunikáció szakán végzett, itt érte első komoly szakmai sikere: 2005-ben második lett a nemzetközi Andersen Illusztrációs Díjon. S, hogy mi mindent tanulhattok meg tőle KÖNYV témakörben? Íme néhány program: saját füzet készítés, illusztrációk, játék a betűkkel, leporelló-készítés, kollázstechnika, képregény, Ex libris matricakészítés, pop-up könyv készítés. Ha szeretnél jelentkezni a keddenként 16-18 óra közötti foglalkozásokra, itt megeheted: info@betuteszta.com. További meghívott foglalkoztatóik: Policsányi István formatervező, Dániel András és Neszmélyi Réka. Emellett a Betűtésztában szinte minden szombaton történik valami izgalmas.
Korcsoport: 8-14 éves
Helyszín: Betűtészta Könyvesbolt (Budakeszi, Fő utca 115.), keddenként 16 és 18 óra között
Bővebb infók itt.


Cellux Csoport

cellux_csoport

„Egyenruhánk kötény, paripánk fakanál! Gyúrás, díszítés, keverés, kimérés, kísérletezés, jókedv és finom falatok.”
A gyerekonyha egy olyan klub, ahol egész évben hétről hétre együtt főznek. Kipróbálhatjátok minden égtáj receptjeit, gyümölcseit, zöldségeit, majd a recepteket összegyűjtik, és füzetbe fűzik. A füzet segítségével otthon is mindenki megfőzheti a kedvenceit. Vigyél magaddal ételhordót, hogy vihess haza kóstolót!
Korcsoport: 7-12 év
Helyszínek: Megfordulnak a Noha Stúdióban, néha a Betűtésztában, illetve művészeti fesztiválokon is szerveznek gyerekprogramokat.


Medence Csoport

medence_csoport

A Re+concept kreatív újrahasznosító workshop a Medence Csoport saját fejlesztése – ez igaz az elkészíthető tárgyakra, és az alkotási folyamat menetére egyaránt. A workshop bármely összetételű csoport számára biztosítja a bekapcsolódás lehetőségét. A résztvevők számára úgy nyújtja az alkotás örömét, felszabadító érzését, hogy ehhez semmiféle előzetes gyakorlatra, tudásra, de még kézügyességre sincs szükség, elég, ha valaki bánni tud az ollóval. A műhely 10-16 óráig tart, 13 óráig bármikor érkezhetsz. Egy táska elkészítése kb. három órát vesz igénybe.
Korcsoport: iskolástól felnőttig
Helyszín: IX. ker, Pipa u. 4.
Bővebb infók itt.


+ 1

10547902_283975131805784_936072446982553079_o

Három projekt fúziójából alakul meg Budapest valószínűleg legmenőbb kölyök-helyszíne a Színtér. A CÓKMÓK, a Borarti for kids és a KreARTON csapata 2014. szeptember 19. és december között) alkotó workshopokkal várta a gyerekeket és szüleiket egyaránt, ahol a kartonpapír, a színes filc és az inspiráló környezet főszerepet játszott. 2015 januárjától a HellóAnyu közösségi térbe költöztek, és folytatódnak a szuper programok szerdán és csütörtökönként, alkalmanként szombaton. Közösségi oldalukhoz itt csatlakozhattok.

Legújabb, 2015-ös válogatásunkat itt találhatjátok.

További jó családi programokért látogassatok el a minimatine.hu-ra és közösségi oldalunkra!