Top 16 fejlesztő fa játék kicsiknek a karácsonyfa alá!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Szponzorált tartalom

Tartósak, környezetbarát módon készültek, nemcsak szépek, hanem fejlesztenek is! Mutatunk néhány kipróbált fajátékot a klasszikus vonatsín-vonatok kombináción túl, amelyek minden gyerekünknél nagy sikert arattak az elmúlt években. Sokáig használtuk mindegyiket, és mindig újabb és újabb funkciókkal töltötték meg a gyerekek. Szponzorált tartalom.

Óriási golyópálya vagy lejtőpálya

A golyópálya egy örök darab. Nemcsak fejlesztő, hanem jó móka is. Nemcsak a kicsi ujjak finommotorikáját fejleszti, hanem a kéz-szem koordinációra, illetve a koncentrációra is jó hatással van. A Trihorse-nál nagyméretű golyókkal kapható, így már egészen kicsi kortól használható. Nekünk a vonatos a kedvencünk, amire egyedi felirat is kérhető.

Szivárvány

Lehet autópálya, babaház, torony és még sok-sok minden más. A szivárványok számos fajátékot készítő cég kínálatában kaphatók, de talán a legismertebbek a Grimm’s játékai. Egymásra és egymásba is rakhatók, csodás élénk és pasztell színekben, többféle méretben.

Ujjal irányítható fejlesztő autó

Egyedülálló kreatív és terápiás eszköz! Kifejezetten ajánljuk iskolába készülő vagy első osztályos gyerekeknek, hiszen fejleszti a grafomotoros képességeket, a térérzékelést és a vizuális memóriát is. Már a picik is szívesen játszanak vele, így gyakorlatilag kisgyermek kortól az iskolás kor elejéig is használható. Akár még rajzolni is lehet vele, és többféle pálya (papír vagy puzzle formában, ez utóbbit tetszés szerint összerakhatjátok) is kapható hozzá.

Klasszikus hintaló egy kis csavarral

A Trihorse fa hintalovai egyszerre 3 funkciót töltenek be. Használhatók kis játszóasztalként, etetőszékként és természetesen hintázásra is. A hintaló pedig egy örök, megunhatatlan játék. A hintázás fejlesztő hatásairól és az idegrendszer fejlődésében meghatározó szerepéről már sokat olvashattunk.

Babafoglalkoztatók

A színes, multifunkciós foglalkoztató kockák, hosszú időre leköti a picik figyelmét. A kocka mindegyik oldalán más-más feladatot találnak a kicsik: golyó labirintust, állatos csúszkát, fogaskerekeket, formaválogatót, forgó kockákat. Játék közben észrevétlenül tanulják meg a színeket, egyes állatokat és a formákat. A játék remekül fejleszti a kézügyességet, a szem-kéz koordinációt és a finommotorikát.

Matrjoska mackók

Klasszikus egymásba rakható mackók, amelyek középen nyithatók ki. A macik szétszedése és egymásba helyezése fejleszti a finommotorikát, a szem-kéz koordinációt, a kézügyességet, összeillesztésükkel könnyen elmagyarázható a kisebb-nagyobb reláció, de szerepjátékhoz is kiváló ez a négytagú macicsalád.

Fűzős játékok

Egyszerű, de nagyszerű fejlesztő játék, amely egészen kicsi kortól az ovis korig használható. Nálunk hasonlóval tanultak meg a gyerekek cipőt kötni. Lehet kapni többféle formában, például zsiráf, kutya, hajó és cipő alakút is, illetve gyöngyszerűen felfűzhetőket, például állatosat, gyöngyöset vagy járműveset.

Tekergős kukac

Könnyedén tekerhető és csavarható ez a tizenegy elemből álló kukac, így különböző formákat lehet alkotni belőle. Mindezek mellett fejleszti a szem-kéz koordinációt és a finommotorikus készséget. Lányos színvilágban is kapható.

Matatófalak és zárak

Többféle fajátékos cég is gyárt hasonló termékeket. A matatófalak közül most egy rénszarvasos egyensúlyozó játékot és a nyitható-záras megoldások közül egy kis, színes ajtósat ajánlunk.

Szerepjátékokra ösztönző fajátékok

A mi kedvencünk a kis fakonyha, a szeletelhető fa zöldségek-gyümölcsök vagy pizzák, de lehet kapni még munkaasztalt igazi kis ezermestereknek, pénztárgépet boltosoknak, orvosi táskát, babaházat, farmot, bábjátékhoz paravánt.

Húzogatható fajátékok

Kedvencünk ez a húzogatható fajáték xylofon kombináció, amely kiskocsi és hangszer egyben. De természetesen ebből is kapható járműves, állatos és többféle verzió.

Kirakós játékok

Egészen piciknek járműves és állatos, köztük például dinós, safaris kirakókat, picit nagyobbaknak a klasszikus, 9 részes fakockás kirakókat, még nagyobbaknak pedig a fa puzzle játékokat ajánljuk. Kedvencünk a macis-öltöztetős kirakó.

Hangszerek

Rumbatök, dobok, furulya, kasztanyetta, kalimba, xilofon, csörgők, esőbot és társai…. Biztos mindenkinek van otthon valamilyen zajkeltő hangszere, amely ugyan nem túl szülőbarát, de a gyerekek nagyon szeretik és akár egy zenés foglalkozásra vagy bulisabb gyerekkoncertre is magunkkal vihetjük.

Építős játékok

A Montessori jellegű logikai fa építőjátékok egy vagy több rúdból és talpazatból állnak, amire a kicsik ráfűzhetik a színes fa formákat. Remekül fejlesztik a kreativitást, képzelőerőt, a kézügyességet, a finommotorikát, a szem-kéz koordinációt, a türelmet és számos más készséget. Sokféle kapható ebből is, például: geometrikus, macis, korongos.

Kalapálós játékok

Már 1 éves kor körül is jó játék. A pici élvezni fogja, hogy ügyesen be tudja kalapálni a színes kis csapokat. Közben ügyesedik a kéz mozgása is.

Egyensúlyozós játékok

A egyensúlyozós játék lényege, hogy az állatokat olyan sorrendben kell felrakni a hajóra, ahogy a dobókocka meghatározza. Akinél leborul, az a vesztes. A remek szórakozás mellett fejleszti a finommotorikus készségeket és szem-kéz koordinációt. Ebből is sokféle létezik, például kapható sünis verzió is.