Top 8 játszótér, amit ki kell próbálnotok!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Margaréta játszótér

Igazán jó dolgunk volt 2014-ben játszótér megnyitók és felújítások szempontjából. Tematikus és normál játszóterek készültek el vagy újultak meg Pesten és Budán, és szerencsére egyre több van belőlük. Érdemes 2015-ös és 2016-os válogatásainkat is megnézni, és 2017. is tartogat majd meglepetéseket. Tartsatok velünk!

1. Rumini

Rumini játszótér

Rumini játszótér

Rumini játszótér

Hol: I. ker, Mária tér
A Rumini játszótér második részét 2014-ben, gyereknapon adták át. A meglevő Szélkirálynő, Pelevári bazár, hinták és egyéb játékok mellé egy hatalmas (8 méter magas) ágyús, csúszdás vár készült függőhíddal. A falon a könyv illusztrátorának, Kálmán Annának festményeit láthatjátok. 1 évestől a kamaszokig mindenki találhat magának elfoglaltságot.
Részletes beszámolónkat itt olvashatjátok.

2. Vuk

Vuk játszótér

Vuk játszótér

Vuk játszótér

Hol: Gellért-hegy, Szirtes utca – Bérc utca sarka
2014. szeptember 5-én adták át a kibővített Vuk játszóteret, melyet 4 évvel ezelőtt készítettek Dargay Attila emlékére. Kedvencünk a rókavár, a kicsiknek csúszka, óriás sakk, a beülős kis házikók és az erdei atmoszféra.
Részletes beszámolónkat itt olvashatjátok.

3. Olimpia Park

Olimpia Park

Olimpia Park

Olimpia Park

Hol: A Kossuth tér és a Jászai Mari tér között
2014. március közepén adták át a parkot csobogóval, nagy zöld piknikezős résszel, mászókákkal, gumis kosárpályával. Központi elhelyezkedése miatt könnyen megközelíthető mindenféle járművel.
Részletes beszámolónkat itt olvashatjátok.

4. Pom Pom játszótér

pom_pom_fiuk_MG_9159

 Pom Pom játszótér

 Pom Pom játszótér

Hol: Naphegy tér
2014. szeptember 3-án adták át a helyet a nagyközönség számára. Pom Pom történetei, illetve szereplői elevenednek meg a játékokon keresztül. A központi részen találjuk Gombóc Artúr, Festéktüsszentő Hapci Benő és Madárvédő Golyókapkodó házát. A figurákat Sajdik Ferenc tervei alapján Peredy Zoltán és Jarosch Imre iparművészek készítették.
Részletes beszámolónkat itt olvashatjátok.

5. Margaréta utca

Margaréta utcai játszótér

Margaréta utcai játszótér

Margaréta utcai játszótér

Hol: XII. kerület, a Margaréta utca 5-21. (a Polgármesteri Hivatal háta mögött)
2014. augusztus végén átadott játszótéren a forgós és rugós játékok, hinták is kapcsolódnak a margarétás tematikához. Egyik központi eleme az óriás faház, mindenféle mászóhálóval, kuckóval, csúszdával, fel- és lejárókkal, faragott állatokkal, itt-ott meglepetésekkel. Végre a homokozóhoz is került valami izgalmas játékelem.
Részletes beszámolónkat itt olvashatjátok.

6. Cerka-firka

Cerka-firka játszótér

Cerka-firka játszótér

Cerka-firka játszótér

Hol: Gellért-hegy, régi „kőcsikós” játszótér
2014. április végén adták át a régi kőcsikós játszóteret. Új nevét a színes ceruzás mászókáról kapta, amelyet a kapolcsi Ilona-malom Műhely készített. Mókuskerék, forgók, hinták, talajba épített trambulin, Hasznos Hulladék út várja a gyerekeket.
Részletes beszámolónkat itt olvashatjátok. 2023 nyarán felújították!

7. Tündér IlonaA játszótér 2018. tavaszán újra megnyitott, de az Állatkerten belül található Hetedhét Palota mellé költöztették.

Tündér Ilona játszótér

Tündér Ilona játszótér

Tündér Ilona játszótér

Hol: Holnemvolt Vár (Állatkert mellett)
2018-ban a játszóteret a Hetedhét Palota mellé költöztették, de a legtöbb játékelem megmaradt. Állatkerti belépővel ingyenes, amúgy 1000 Ft a belépő a parkba, a játszótérért nem kell külön fizetni.
Azóta két játszótér is épült az Állatkertben, az egyik az Ausztrál Ház mellett, a másikat pedig 2017. tavaszán adták át (energia játszótér) a vidrák szomszédságában, illetve 2019-ben felújították a hátsó részen található nagyjátszóteret is.

8. Békás játszótér

bekas_MG_5681

Békás játszótér

Békás játszótér

Hol: Békásmegyer Ófalu, Templom utca
2014. áprilisban adták át a „Békás” játszóterét (Templomtér Park), amelynek néhány eleme szintén az Ilona Malom keze munkáját dicséri. Mintha nem is Budapesten lennénk, hanem egy kisebb faluba csöppentünk volna. Az árnyékos homokozó, a csúszdák, rugós játékok, hinták és a nagyobbaknak való mászóka mellett sportpályát, pingpong asztalt, szabadtéri fitnesz eszközöket és pihenő részt is találtok itt padokkal, asztalokkal. Nagy sláger a gurulódomb is.

[grey_box]

A 2015. kedvenc játszótereit itt, a 2016-os újdonságokat itt találjátok.

[/grey_box]

Érdemes tanösvényes, váras, kisvasutas és kirándulás gyerekekkel ajánlóinkat is megnézni vagy Budapest környékén barangolni.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb programokról, válogatásokról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt vagy csatlakozni Fb oldalunkhoz.

Fotók: Minimatiné