Találkozz a Mikulással! – top10+1

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Joulupukki_a_finn_mikulas

Mi már nagyon várjuk a Mikulást! Az idei évben is rengeteg helyen találkozhattok vele, összegyűjtöttünk néhány extrábbat és kedvenceinket, és megtaláljátok azt is, hogy hazánkban idén mikor és merre jár Joulupukki, a finn Mikulás. Vonatos és barlangos, nótás és táncos, könyves és mesekertes, futós és hagyományos. Válogassatok és pucoljátok a csizmákat! 😉

Télapó_Expressz_2014_MG_1695_fotó_Minimatiné

Boomerang Télapó Expressz – december 4-6.
Ismét ünnepi díszbe öltözött gőzmozdonnyal utazhatnak a gyerekek a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba a Boomerang meseszereplői és manócskák kíséretében, sőt találkozhatnak az Iszkiri zenekar koncertje mellett magával, a mozdonnyal érkező Mikulással is. A Nyugatiból induló vonatozásra már elfogytak a jegyek, de a helyszínre még kapható 2200 Ft/fő áron (egységes jegyár gyermeknek és felnőttnek, 0-99 éves korig) A jegyár tartalmazza: a belépőjegyet a Vasúttörténeti Parkba, a műsor megtekintését, találkozást és fotózkodási lehetőséget a Mikulással és Scooby-Dooval, gyermekeknek az ajándékcsomagot. Részletek itt.

gyerekvasut_mikulas

Gyermekvasút Mikulás – december 5-6.
December 5-én, szombaton és 6-án, vasárnap ismét Gyermekvasúttal érkezik a Mikulás. A feldíszített különvonatokon a Mikulás minden gyerekkel elbeszélget egy kicsit, majd megajándékozza őket a hagyományosan, édességekből és gyümölcsből összeállított mikuláscsomagokkal. Míg a gyerekek a Mikulást várják, a krampuszok közös énekléssel és játékkal szórakoztatják a kicsiket és a nagyokat. A hűvösvölgyi állomáson a Mikulásvonat indulására várva különböző gyermekprogramokkal tölthetik el az időt az ide érkezők; a gyerekeket krampuszok várják az állomás előtt; közös játékok, körtánc, éneklés, és más izgalmas programokkal teszik színesebbé a várakozás perceit. Csak előre megváltott jeggyel lehet részt venni az utazáson. Az egy utazásra szóló (Hűvösvölgy – Szépjuhászné – Hűvösvölgy) részvételi jegy tizennégy éven aluli gyermekek részére 1500 Ft, a tizennégy éven felüli utasok részére 1800 Ft. A vonatok menetrend szerint Szépjuhászné állomáson fordulnak meg. Fel- és leszállás csak Hűvösvölgy állomáson lehetséges. Az indulás előtt 15 perccel, kérjük, szálljanak be a kocsikba, mert a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. Indulási időpontok Hűvösvölgy állomásról: 8:20, 9:20, 10:20, 11:20, 12:20, 13:20, 14:20, 15:20, 16:20, 17:20

nótás_mikulás

Nótás Mikulás Gryllus Vilmossal – MOM, december 6., 9:30 és 11:30 és IBS Színpad, december 5., 9:00
„Nótás Mikulás, flótás, pikulás,
jön a sok jóval, hegedű, szóval.
Csellón muzsikál, csizmám tele már,
mosolyog, hallgat, haza úgy ballag.”
A koncerten közreműködnek a Marczibányi téri Kodály iskolások. Jegyek kaphatók a MOM Kulturális Központban, valamint a Kaláka Zeneboltban (1052 Budapest Bárczy István utca 10.). Jegyár: 2000 Ft. Belépés egy éves kor alatt ingyenes. Helyfoglalás érkezési sorrendben. A Bonbon Matiné keretében december 5-én 9 órakor várnak benneteket az IBS színpadon.

playkid_mikulas

PlayKid Mikulás – Millenáris, december 5-6.
Idén is várják a családokat a PlayKID-Minimax Mikulás hétvégét december 5-én és 6-án a Millenárison. Fellép majd szombaton Kovácsovics Fruzsina és a Kaláka, vasárnap a Fabula bábszínház és a Kolompos, valamint ezen a napon 14 órától a Mikulással is találkozhattok. Jegyár: 1500 Ft/fő/nap (ebben benne van a felnőtteknek egy forró ital, a gyerekeknek egy mikulás csomag), családi 5000 Ft.

Pagony Mikulas illusztracio Anna Laura Cantone

Pagony Mikulás – december 5-6.
Budapesten 2 helyen és vidéki pagony boltokban is találkozhattok idén a Mikulással. December 5-én és 6-án több helyszínen, azaz Budán és a Sugárban, vidéken Székesfehérváron és Debrecenben várnak benneteket. A programra csak személyesen a boltokban lehet jelentkezni. Az ajándékok átadása mellett énekes-hangszeres foglalkozással készülnek, lehet majd közösen énekelni, mondókázni, játszani. Részletek itt. Belépő: 1000 Ft.

barlangos mikulás

Barlangos Mikulás – december 4-6.
December 4. és 6. között a Szemlő-hegyi-barlangba is ellátogat a Mikulás. A szarvasok vontatta szán helyett kötélen ereszkedik le a barlang falán és névre szóló ajándékokat ad a gyerekeknek. Fontos, hogy egy gyerekkel maximum egy felnőtt menjen, mert a barlangi Mikulás elsősorban a gyerekeknek szóló program  és szeretnék, hogy sok gyerek találkozzon vele. A csoportlétszám maximált, a csoportok óra harminc perckor indulnak 10.30-15.30 között. Csak bejelentkezésre tudnak fogadni gyerekeket. A program ára: 2900 Ft/gyerek (csomaggal), 1300 Ft/felnőtt.

mikulas_a_medenceben

Mikulás a MeDeNcében a Rutkai Bori Bandával – december 6., 17:00 (Minden jegy elkelt!)
A Medence csoport üzletében (Pipa u. 4.) 17 órától családi diszkóval és a Rutkai Bori Banda koncertjével várják a kicsiket és nagyokat. Belépő: 1000 Ft.

Rossmann_Mikulasfutas

Futó Mikulás
2015. december 6-án ismét összegyűjtik Magyarország összes Mikulását és megrendezik a 2. Rossmann Mikulásfutást. Ha neked is minden vágyad, hogy Mikulás legyél? Nevezz, és legyél te is ott. A ruhát ők adják, csak futni kell.

szent_miklos_legendaja

Skanzen Mikulás
Mikulás hétvégéjén nemcsak a nagyszakállú, bozontos szemöldökű Szent Miklóssal találkozhatnak a gyerekek, hanem folytatódik a karácsonyi készülődés mézeskalácssütéssel, kukoricapattogtatással, sült gesztenyével, karácsonyfadísz-készítéssel. Belépő: felnőtt 1000 Ft, diák 500 Ft, 6 év alatt ingyenes.

szamoca_kiskertesz

Mesekert építés a Mikulásnak – Szamóca Tanoda, Füvészkert – december 5., 10:00 és 11:15
A kb. 1 hónapja készített mesekertünk csodaszépen virágzik az ablakban. Most ti is készíthettek egyet a Mikulásnak. Vajon milyen kertje lehet? Menjetek el és ültessetek együtt (rénszarvas mindenképpen lesz benne)! 3-12 éves gyerekeket várnak a foglalkozásra, időtartama 1 óra, melyre ott lehet hagyni a gyerekeket. Előzetes jelentkezés szükséges! Online a www.gyerekkertesz.hu oldalon, vagy a szamocatanoda@gmail.com címen. A foglalkozást a kastélyban (tanterem) és az üvegházakban tartják! Ár: 1500 Ft/gyerek (A Füvészkertbe a felnőttek kísérő belépőjegy megvásárlásával tudnak bemenni.)

joulupukki

Joulupukki, a finn Mikulás
A Mikulás azaz Joulupukki, ahogy a finn gyerekek hívják Őt, egy messzi lappföldi városból Rovaniemiből repül hozzánk a Finnair Joulupukki járatával. Egyhetes itt tartózkodása alatt Joulupukki több várost és kis községet látogat meg elhozva a Karácsony üzenetét. A nyilvános találkozók mellett iskolákat, óvodákat és árvaházakat is meglátogat. Csak erős idegzetűeknek és nagyon türelmeseknek ajánljuk, mert sokat kell sorban állni!:-)

Itt találkozhattok vele idén:
(a Vörösmarty téren jártunk már, oda biztosan nem kell regisztrálni, de nagy sorra készüljetek!)
November 29. Budapest, Baptista Szeretetszolgálat, Deák téri Cipősdobozvár 15 órától
November 30., Kőbányai Szabó Ervin Könyvtár, 1110 Szent László tér 7-14. 10 órától
December 1., Gödöllő, Karácsonyház, Mátyás király út 75. 15.30-tól (előzetes regisztrációhoz kötött, max. 100 fő)
December 2., Pécs, Karácsonyi vásár Széchenyi tér 17 órától
December 2., Komló 12.30-tól
December 3., Surd 13 óra
December 3., Zalaszentbalázs 15.30-tól
December 4., Zalaszentgrót 9.30-tól
December 5., Veszprém, Petőfi Színház 9 órától
December 5. Ajka, , Szabadság tér 12. 16 órától
December 6., Budapest, Vörösmarty tér, Karácsonyi vásár 10:00-11:30 (délután a magyar Mikulással ugyanitt 14 és 16 óra között)

További mikulásos programok a hétvégi ajánlókban, itt és itt.

Nem szeretnétek lemaradni a a legjobb hétvégi és adventi programokról, interjúkról, ajánlókról és válogatásainkról? Akkor látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz és iratkozzatok fel hírlevelünkre!