Tökös programok Budapesten – Halloween programok a fővárosban

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Íme néhány program a fővárosban, ahol megmutathatjátok az általatok készített tök csodákat, kézműveskedhettek, boszorkányokkal és varázslókkal találkozhattok vagy belepillanthattok a kelták életébe. A belépős programokra érdemes minél előbb beszerezni a jegyeket, mert hamar fogynak!

Halloween a budapesti Állatkertben – 2022. október 28., pénteken 18:00-23:00

Ezen az estén minden megtörténhet, így gólyalábas ijesztgetés fogadhatja a halloweeni állatbemutatókra igyekvőket. A család apraja-nagyja – az eddig még fel nem fedezett – tökfaragó tudását bizonyíthatja a Pálmaháznál és a Holnemvolt Várnál, vagy a Barlang teremben próbálhatja ki ügyességét a Halloween hagyományához kapcsolódó kézműves foglalkozásokon. Óriás pókháló szövés közösségi alkotás elkészítéséhez is hozzájárulhatnak az érdeklődők a Mesterségek udvarában. A merészebbek és a borzongás kedvelői kipróbálhatják a boszorkányos arcfestést, vagy rovaros bátorságpróbán is részt vehetnek. A rémmesék kedvelői a Bagolyvárnál hallgathatják meg a kísértet históriák és hátborzongató történetek gyöngyszemeiből készített válogatást. Az „állati” kalandjáték állomásain a színházrajongókat a Magyar Színház szórakoztatja. Izgalmas előadások sora és filmvetítések garantálják a tartalmas szórakozást a Szavannaház-Tevekifutó mellett és Vidraház előtt. Az állat csontok TapiZoo foglalkozásán hasznos érdekességeket tudhatnak és tanulhatnak meg az érdeklődők a Varázshegyben, de ördöglakatokkal és logikai játékokkal, kvízjátékokkal is pallérozhatja ismereteit a közönség.
Részletek itt.
Belépő: felnőtt 5500 Ft, gyerek 14 éves korig 200 Ft.

Halloween a Füvészkertben – Elte Füvészkert, 2022. október 28., pénteken 17 órától

Tök szépségverseny (vidd magaddal faragott töködet, és nevezd be a versenyre); Vámpírvadászat-nyeremény növényért; kézműves gyerekfoglalkozás; kobold lámpással a Pálmaházban (vezetés a sötétben); boszorkányteák kóstolója; seprűlovaglás, boszorkány illetve varázslóseprű verseny, zsákbamacska, Rémségek ösvényén és még számos meglepetés.Ára:
Részletek itt.
Jegyár: felnőtt jegy: 3900 Ft, gyerekjegy, 14 éves korig: 1500 Ft. Jegyek csak online vásárolhatóak, a készlet erejéig!

Budapest Töklámpás Fesztivál – Hősök tere, 2022. október 29., szombaton 19:00-21:00

A résztvevők magukkal hozhatják otthon faragott Halloween töklámpáikat. Majd 21 órakor, mindenki fogja a lámpáját és csendben-rendben hazamegy. Vigyetek magatokkal 1-3 konzervet vagy bármilyen tartós élelmiszert. Az összegyűlt ennivalót a Gyermekétkeztetési Alapítvány fogja eljuttatni rászoruló gyerekek részére.
Részletek itt.
Jegyár: ingyenes

Tropicarium Halloween-Csokit vagy csalunk! – Tropicarium Budapest, 2022. október 29., szombaton 18:00-22:00

Felelsz vagy mersz játék Tropicarium módra, Rémgyár, selfie fal különböző szörnyecskékkel, Tiltott Rengetegen, boszorkánykonyha és még számos program vár rátok. Menjetek végig a próbákon, és gyűjtsetek be minél több édességet!
Részletek itt.
Jegyár: A program normál jegyáron látogatható.

Samhain – Kelta Halloween Aquincumban, 2022. október 30., vasárnap 14 órától

Október végét a kelta naptár a nyár végeként tartotta számon, ekkor ülték meg Samhain ünnepét, amelyet a mai Halloween őseként lehet értelmezni. Az aquincumi Samhain a kelta hagyományokhoz kapcsolódó kézműves foglalkozásokkal, mesemondással és számos izgalmas ismeretterjesztő programmal vár minden érdeklődőt! Múlt évben mi nagyon élveztük a programot, láttunk tűzpárbajt és faragtunk tököt is!
Részletek itt.
Belépő: családi jegy (2 felnőtt + 2 gyerek) 5500 Ft.

Tök jó nap – Várkert Bazár, 2022. október 30., vasárnap 10:00-18:00

Interaktív játszóház és kézműves foglalkozás kicsiknek és nagyoknak az ősz kiemelt sztárjával, a sütőtökkel a főszerepben. Arcfestők, komédiások és sok-sok érdekesség vár mindenkit a Várkert Bazár október végi családi kavalkádján.
Részletek itt.
Belépő: ingyenes

+1 NOVEMBERI PROGRAM

Beöltözős boszi buli a Rutkai Bori Bandával – Budapest Jazz Club, 2022. november 6., vasárnap 11:00

A Rutkai Bori Banda őszi beöltözős gyerekbulijába, ami a Halloween budapesti változata, nemcsak boszorkányokat, hanem manókat, mágusokat, denevéreket, mindenféle maskarásokat, valamint földönkívülieket is nagyon várnak. A zenekar gondoskodik az elvarázsolt hangulatról és a bizsergető talpalávalókról. Bori saját készítésű horgolt bábjaival kelti életre a mesezenék szereplőit, a vetítővásznon pedig a dalokhoz készített színpompás festményei ragyognak fel. Abrakadabra és csiribú-cserebá, várják a szülőket és a nagyszülőket is a bűvős-bájos családi táncoldába!
Részletek itt.
Jegyár: 3500 Ft/fő, 12.000 Ft/család (2 felnőtt + 2 gyerek).

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!

Nyitókép: iStock