Így válassz tökéletes gofrisütőt

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Szponzorált tartalom

gofri- Favi.hu - gofrisütők

Finom, édes és pillanatok alatt elkészítheted – ilyen egyszerűen jellemezhetjük a leghíresebb belga édességet, a gofrit. Egyszerűsége mellett annak köszönheti népszerűségét, hogy számtalan módon variálhatjuk. Ehetjük édesen, sziruppal és tejszínhabbal, de elkészíthetjük akár sós formában is. Akárhogyan is, a gofri mindig jó választás reggelire, vagy délutáni csemegének. Elkészítéséhez pedig nincs másra szükség, csak egy jó gofrisütőre. Ennek a kiválasztása azonban már több fejtörést okozhat, hiszen könnyen elveszhetünk a választékban. Most összeszedtük, hogy milyen szempontok alapján érdemes választani. Szponzorált tartalom.

Melyik anyag a legjobb?

Ahogy minden háztartási gépnél, így a gofrisütők esetében is fontos szempont a minőség és az időtálló anyagok választása.

Először is fontos megvizsgálni, hogy a sütőlap milyen anyagból készült. Ha nem figyelünk oda, akkor belefuthatunk abba a hibába, hogy a sütő csinos külseje bizony rossz minőségű sütőlapot rejt, amely nemcsak használhatatlan, de akár az egészségünkre is káros hatással lehet. Fontos, hogy megbizonyosodjunk róla: a sütőlapok jó minőségű teflonból vagy kerámiából készültek. A teflon egyik hátránya ugyan, hogy könnyen karcolódik, ezért ügyelnünk kell a tisztításakor. A kerámiabevonat ezzel szemben könnyedén tisztítható, karcmentes, ám könnyebben törik.

gofri

Milyen stílust keresek?

A sütőlapok mellett a sütő külső borításának anyaga is lényeges szempont. Egy jó gofrisütőnek jól kell vezetnie a hőt úgy, hogy a külső borítás és a fogó ne melegedjen fel és ne tudjon megégetni bennünket. A külső borítások általában műanyagból vagy rozsdamentes acélból készülnek. A műanyag karbantartása könnyű és általában jó hőszigetelő, azonban törékenyebb acél társainál. A rozsdamentes acél időtálló és stílusos, remekül mutat a konyhapulton.

Az anyag mellett az alakokat is vizsgáljuk meg, mielőtt döntenénk! A sütő külleme fontos lehet, különösen, ha azt a konyhapulton szeretnénk tárolni, vagy gyakori használatra szánjuk. A gofrik mérete is változó lehet a sütők szerint. A gofri tipikusan rácsos, szögletes alakú, de számos más mintázat közül választhatunk – készíthetünk akár szív vagy virág alakú édességet is.

gofri-gofrisütő-favi.hu

Milyen gyakran és mire fogom használni?

A tökéletes gofrisütő kiválasztásakor azon is el kell gondolkodnunk, hogy mennyire fogjuk igénybe venni az eszközt. Csak azért vesszük, hogy legyen otthon, vagy aktív, mindennapos használatra szánjuk?

Ha gyakori használatra készülünk, vagy régi darabunkat szeretnénk lecserélni, akkor nem érdemes spórolnunk, ajánlott egy jó minőségű, ellenálló darabot választani.

A gofrisütők piacán szembe jöhetnek igen praktikus megoldások is, amennyiben alkalomszerű használatra, vagy kis konyhába keresünk megoldást. Ilyenek például a kettő vagy három az egyben szendvics-, gofri- és panini sütők. Az ilyen sütők általában cserélhető sütőlappal rendelkeznek, így teszik lehetővé, hogy változatos ételeket készíthessünk bennük.

Böngéssz a FAVI.hu bútor és dekoráció keresőn, ahol gofrisütők mellett még számos más lakberendezési terméket találsz!