Together! cirkuszi sorozat – 4 ingyenes előadás Veszprémben

Together! cirkuszi sorozat

Fotó: Adolfné Marder Éva

Rendhagyó, izgalmas és formabontó kortárs cirkuszi előadások bukkannak fel Veszprém különböző közterein szeptember 17-23. között. Az előadások az adott térre komponálva, a közönség bevonásával jönnek létre, négy ország 25 cirkuszművészének részvételével. A különleges performanszok a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program részeként, a budapesti Inspirál Cirkuszközpont szervezésében válnak valóra.

Egy ritkán látható, rendkívül izgalmas kortárs cirkuszi előadássorozattal találkozhatunk szeptemberben Veszprém terein. Négy ország cirkuszművészei alkotnak közösen négy köztéri előadást, négy napon, Veszprém négy különböző közterén. A program szervezője a budapesti Inspirál Cirkuszközpont csapata, akik kortárs cirkusz, az „újcirkusz” hazai terjesztése terén vállalnak már 20 éve kimagasló szerepet.

„Annak idején azzal a küldetéssel hívtuk életre az Inspirál Cirkuszközpontot, hogy erős művészeti profil kialakításával igyekezzünk egy nyitott alkotótérrel, inspiráló előadások létrehozásával népszerűsíteni a kortárs cirkuszművészetet” – mondta Gallyas Veronika, a cirkuszközpont vezetője.

A veszprémi előadássorozat nemzetközi csapatában – a hazai művészek mellett – részt vesznek majd a Kijevi Cirkuszakadémia cirkuszművészei, valamint görög artisták a Monokyklo stúdió szervezésében. A művészeti munkát pedig a francia Albin Warette, a toulousi cirkuszegyetem dráma tanára, színész és színházi rendező vezeti. A szeptember 17-23. között zajló cirkuszünnep keretében lesz majd rendhagyó cirkuszi városnézés artistákkal, valamint faltánc a várfalon és a Függőkertben. Az eseménysorozat izgalmas produkciója a ‘Circus Live Museum’ lesz és 23-án érkezik a „nagy finálé” a közönség részvételével Veszprém belvárosában.

„Az előadások köztéren kerülnek megrendezésre, nyilvános próbák majd esti fellépések formájában, amit a járókelőket bevonó aktivitások kísérnek. Így az odalátogatók tanúi és résztvevői lehetnek a művészi alkotásnak. A cirkuszi mozgás – a légi- és talajakrobatika, egyensúlyozás, zsonglőrködés – nyelvén szólunk, a különböző látványos függesztések, szerkezetek, szerelések és azokon bemutatott produkciók által mutatjuk meg magunkat” – mondta Gallyas Veronika.

A Together! projekt a Creative Europe európia program keretében is finanszírozásával valósul meg.

Forrás: Inspirál Cirkuszközpont

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!