Thomas – Kis mérnökök nagy kézikönyve

Május 15-én egy vadonatúj Thomas kötet jelenik meg, amelyet ha velünk játszotok egy szuper játék kíséretében meg is nyerhettek a Móra Kiadó és a Mattel jóvoltából. Szponzorált tartalom.

Kíváncsi vagy, hogyan működnek a mozdonyok és a többi jármű Sodor szigetén? Ebből a kézikönyvből mindent megtudhatsz, amire egy kis mérnöknek szüksége van. Az új megjelenés alkalmából 7 érdekességet is összegyűjtöttünk az ovisok kedvenc vonatáról:

  • 1943-ban írta meg a történetet Rev. W. Awdry anglikán lelkész, saját kisfia szórakoztatására, de a háború miatt csak 1945-ben jelent meg.
  • A lelkész fából el is készítette a vonatokat, amellyel eljátszotta a történeteket.
  • Annyira sikeres volt a könyv, hogy a lelkész halála után fia, Christopfer folytatta a sorozatot.
  • A Mattel Televison sorozata 24 évadot élt meg, 1984-2008-ig tárgymozgatásos animációval, 2009-től számítógépes animációval készültek a filmek.
  • A filmes sorozat indulásakor a narrátor és a szereplők hangját Ringo Starr, a Beatles dobosa kölcsönözte.
  • Sodor-szigete csak a mesében létezik, valahol Anglia és a Mann-szigetek közé képzelte el a szerző.
  • Az eredeti élőszereplős időkben a részeket, több modellvasút terepasztalon vették fel, amiket a stúdiókban készítettek el 1:32-es méretarányban. A mozdonyok alvázát, a német Märklin készítette, amikbe füstölő generátorokat építettek be. A szemmozgatásokat távirányítással irányították. A mozdonyok arcát porcelánból készítették.
JÁTÉK

Köszönjük, hogy ennyien velünk játszottatok! Pálfyné Tornay Dorottyának és Benedeknek kedvezett ezúttal a szerencse, ők nyerték a játékot! Írtunk nekik emailt is!
Játsszatok velünk és nyerjétek meg a legújabb Thomas könyvet és egy játékot a Móra Kiadó és a Mattel jóvoltából. A válaszokat a jatek@minimatine.hu-ra várjuk 2023. május 14-e, vasárnap éjfélig:

Ki a kedvenc karakteretek a Thomas sorozatból és miért pont ő?

Általános játékszabályzat itt.