A Tesz-Vesz város évszázada – Ifj. Richard „Huck” Scarry októberben magyar gyerekekkel rajzol!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

100 éves Richard Scarry, Tesz-Vesz város atyja - gyerekeknek

Idén lenne 100 éves Richard Scarry, Tesz-Vesz város atyja. Az amerikai származású író-illusztrátor a gyerek olvasókat több mint 300 könyvvel ajándékozta meg, melyek nem kevesebb mint 100 millió példányban keltek el világszerte. Bár Richard Scarry 1994-ben elhunyt, Tesz-Vesz város tovább él fiának, Ifjabb Richard „Huck” Scarrynek köszönhetően, akivel október 4-6. között a magyar gyerekek is találkozhatnak. Szponzorált tartalom.

Vannak örökzöld mesék. Ilyen a Tesz-Vesz város, amin már legalább a harmadik generáció nő fel, és ugyanolyan jól szórakozik rajta, mint a szülei és a nagyszülei. Scarry egy merőben új állatmese-megközelítéssel pillanatok alatt belopta magát a gyerekek és a szülők szívébe is. Mindenki örömmel kereste Fér Egont – más néven Tekergőt –, a vadászkalapot és piros tornacipőt viselő kukacot a színes, izgő-mozgó város hétköznapjait bemutató mesekönyvekben, böngészőkben, szótárakban, foglalkoztatókban.

A könyvek különlegesen ötletes képi világának köszönhetően az olvasók még sokadik átlapozáskor is találhatnak újat a Cicó, Röfi, Hasi, Hilda, Szimat felügyelő, Bukdács úr, Kerek Perec mester, Zsémbes úr és Lucerna gazda kalandjait bemutató történetekben. A több tucat nyelvre lefordított könyvsorozat sikere leginkább abban rejlik, hogy rengeteg humorral, könnyen megszerethető, mégis karakteres figurákkal mutatja be a hétköznapi élet kultúrákon átívelő eseményeit.

Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy Richard »Huck« Scarry elfogadta a meghívásunkat az édesapja 100. születésnapja alkalmából szervezett ünnepi rendezvénysorozatunkra. Neki köszönhetően Tesz-Vesz város sürgő-forgóbb, mint valaha, az pedig, hogy a magyar gyerekek most együtt is rajzolhatnak vele, szerintem kihagyhatatlan élmény az igazi Tesz-Vesz-rajongóknak!” – mondta el Janikovszky János, a Tesz-Vesz város könyveket magyarul megjelentető Móra Könyvkiadó vezérigazgatója.

Richard »Huck« Scarry

Itt találkozhatnak, dedikáltathatnak és rajzolhatnak együtt a gyerekek ifjabb Scarryvel, aki a Tesz-Vesz sorozat mellett számos nagy sikerű könyvet, többek között az idén, szintén a Móra Kiadó gondozásában megjelent Ki volt Anne Frank? című könyvet is illusztrálta:

  • Október 4-én Pécsett, az Árkád Pécsben található Líra-Móra Könyvesboltban 16.30-tól
  • Október 5-én Budapesten, a Hatszín Teátrumban 10 órától (belépő: 600 Ft, amit a helyszín linkre kattintva online meg is vásárolhattok)
  • Október 6-án Győrött, a Győr Plazában található Libri Könyvesboltban 11 órától
JÁTÉK

Köszönjük, hogy ennyien velünk játszottatok! A szerencse ezúttal Verdesné Jaczkó Máriának kedvezett! Gratulálunk, írtunk neki emailt is!

A kerek évfordulóra a Móra Kiadó új Tesz-Vesz város kötetet is megjelentet: a 2002-ben kiadott nagy sikerű Balfogások, nyafogások Tesz-Vesz városban című könyvet 3 új mesével kibővítve. Játsszatok velük és nyerjétek meg a kötetet! A következő kérdésre várjuk a választ szeptember 29-e éjfélig a jatek@minimatine.hu-ra:

Ki fordította magyar nyelvre a könyveket?

Segítséget itt találtok. Játékszabályzat itt.