Termelői piacok és dizájn vásárok minden korosztálynak

Fotó: Marker’s Market

Hétköznap gyakran megfordulunk a klasszikus piacokon a Bosnyák tértől a Békásmegyeri piacig, a Lehel Csarnokban vagy a Fehérvári úton, hétvégén viszont gyakran beugrunk az alábbi helyszínekre valami extra finomságért vagy csak a jó hangulatért. Ajánlunk még + 3 piacot, amit kirándulással is érdemes összekapcsolni. Termelői piacok és dizájn vásárok minden korosztálynak.

Czakó Piacz

Fotó: Czakó Piacz

A Tabánban egyik legrégebbi házában vásárolhattok egyenesen a termelőtől sajtokat, húsokat és mindenféle finomságot minden szombaton 8-tól 14 óráig. Raclette, lángos és pelmenyi is felbukkan náluk havi rendszerességgel.
Hol: Tabán, Czakó kert
Mikor: szombaton 8:00-14:00
Facebook

 

Római Parti Piac

Fotó: Római Parti Piac

2017 óta a Nánási udvarban lévő helyszínen minden hétvégén más-más tematikus programmal készülnek, de majdnem mindig van tökéletes lángos, termelői zöldégek, gyümölcsök, húsok és még számos finomság. Érdemes időben érkezni.
Hol: Óbuda, Nánási út 47-49.
Mikor: szombaton 8:00-13:00
Facebook

 

Szimpla Vásárnap és Közös Lábos

Fotó: Szimpla Piac

A legismertebb romkocsmás termelői piac vasárnaponként várja a vásárlókat a Szimpla kertben. A helyszínen nemcsak rengeteg külföldi, hanem a környékbeliek is szívesen nézelődnek, nem beszélve arról, ha lecsúsztunk a vasárnapi ebéd készítéséről, akkor a Közös Láboson hetente vega és húsos menüt is főznek, amivel ráadásul különböző civil kezdeményezéseket is támogathatunk.
Hol: Szimpla kert, Kazinczy utca
Mikor: vasárnap 9:00-15:00
Facebook

 

MOM Biopiac

Fotó: Mom Biopiac

A legrégebbi és legnagyobb budapesti biopiacról nem tudunk úgy távozni, hogy ne legyen tele a szatyrunk és a hasunk, hiszen annyi minden finomságot találhattok itt a zöldségek- és gyümölcsöktől kezdve a sajtokon és hústermékeken át a gyümölcslevekig és süteményekig. Ráadásul a MOMKultban szinte minden szombat délelőttre akad jó gyerekprogram is.
Hol: Csörsz utca, MOM Művelődési Ház udvara
Mikor: minden szombaton 6:00-13:00
Facebook

 

Pancs Gasztroplacc – Élesztőház udvarán (a Trafó mellett)

Fotó: Pancs Gasztroplacc

Az Élesztőház udvarán található Pancs Gasztroplacc vasárnaponként általában valamilyen tematika körül épül. A finom házi pékáru, granola, sütemények és kenyérre kenhető kencék szezonális zöldségek, gyümölcsök is várnak ránk.
Hol: Élesztőház, Trafó mellett a Tűzoltó utca 22.
Mikor: minden vasárnap délelőtt
Facebook

 

Marker’s Market

Fotó: Marker’s Market

A hazai designterek alkotásai mellett workshopokkal, dj szettel és finomságokkal is készülnek, melyekről a piac vendéglátóhelyei mellett kis kézműves gasztroműhelyek gondoskodnak.
Hol: Fény utcai Piac
Mikor: havonta 1 alkalommal (legközelebb április 21-én)
Facebook

 

Piac a Fekete Macskához

Fotó: Piac a Fekete Macskához

Termelői piac és kézműves termékek is várnak rátok kéthetente vasárnap Hidegkút szívében, a Klebelsberg Kultúrkúria udvarán.
Hol: Kultúrkúria
Mikor: havonta 2 alkalommal
Facebook

 

Kiskertpiac

Fotó: Kiskertpiac

A Kiskertpiac Budapest növény-és természetközeli dizájn piaca közel hét éve. A finomságok mellett itt találtok még virágokat, jó könyveket és  alkalomszerűen workshopokat is.
Hol: MadGarden Buda (Miklós tér); MadHouse (Anker köz 1-3.)
Mikor: havonta 1 alkalommal (legközelebb május 5-én)
Facebook

 

Pici Piac

Fotó: Pici Piac

Itt ugyan élelmiszer nem kapható, viszont több mint 50 tehetséges magyar tervező gyönyörűszép hazai termékeivel készülnek hónapról hónapra kifejezetten kismamáknak, gyerekeknek, babáknak. Kuponfüzet helyszíni kedvezményekkel, nyereményjáték, ajándék minden látogatónak, gyereksarok és limitált Pici Piac ajándéktárgyak is várnak rátok.
Hol: Villányi úti Konferenciaközpont
Mikor: havonta 1 alkalommal
Facebook

 

WAMP

Fotó: Wamp

A város legrégebbi dizájn vására újabban a Néprajzi Múzeumból jelentkezik, de már többször változtatták a helyszínt. A régebbi kiállítók mellett mindig vannak újak is, illetve gyakoriak a workshopok.
Hol: Néprajzi Múzeum
Mikor: havonta 1 alkalommal
Facebook

 

+ 3 főváros közeli helyszín

PlatzPiac – Pilisvörösvár

Havi termelői piac a pilisvörösvári Kacsa-tó partján, közösségi piknikkel egybekötve. Nagyon szeretjük mind a helyszínt, mind az itt árusító termelőket. Kirándulás előtt is jó program.
Hol: Pilisvörösvár, Kacsa-tó
Mikor: havonta 1 alkalommal
Facebook

Nőtincsi NemcsakPiac

2022 óta mesés nőtincsi tó partján havonta 1 alkalommal idény zöldégek és gyümölcsök, savanyúságok, pékáru és számos finomság közül válogathatunk.
Hol: Nőtincs, tó
Mikor: havonta 1 alkalommal
Facebook

Nagymarosi piac

Minden szombaton 7-13 óráig Nagymaros főtere is megtelik helyi termelői finomságokkal és a közelben lakó kézművesek portékáival.
Hol: Nagymaros, Fő tér
Mikor: minden szombaton 7:00-13:00
Facebook

 

Emellett még számos helyszínen várnak rátok termelői piacok a hétvégén, például Nagykovácsiban, Veresegyházon, Tahitótfaluban, Telkiben, Esztergomban. Ha a Velencei-tónál jártok, ajánljuk a szombati Agárdi Almáriumot az Pálinkafőző udvarán, a Balatonnál a Szántódpusztai Majorság és Liliomkerti, valamint a veszprémi Óváros Piacot, mert mindenhol szeretünk ellátogatni a piacra. Sőt a kisebb, helyi garázsvásárokat, művészeti vásárokat, bolhapiacokat, csere-bere helyszíneket is érdemes felkeresni.