6 szuper teraszos hely gyerekekkel

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

IMG_9537

Kavics dobálás és bunkerozás egy fa tetején a Római-parton, kert a Széna tér közelében, városligeti játszóterezés után limonádézás a zöldben, kisvasutazás egy remek halas ebéddel, csodaszép budapesti panoráma. Hamarosan itt az igazán jó idő, ezért összegyűjtöttük kedvenc budapesti kiülős helyeinket. A sorozatot folytatjuk! 🙂

Fellini Római Kultúrbisztró – Római-part

Fellini Római Kultúrbisztró – Római-part

Fellini Római Kultúrbisztró – Római-part

Május 1-jén ismét kinyitott nagy kedvencünk a Római-parton. Kavics dobálás, Duna, bringaút. Városi kirándulás egy kellemes napos délutánon. Emellett hajó formájú játszórész homokozóval, kiskonyha és kötélhinta is várja a gyerekeket, így nyugodtan megihatjátok a meggysörötöket is.
Nyitva: hétvégén 10-24, hétköznap 14-24
Fb oldal: facebook.com/Fellini-Római-Kultúrbisztró-128366210534992

Nap bácsi – Római-part

Nap bácsi – Római-part

Nap bácsi – Római-part

Rögtön a Fellini mellett találjátok a Nap bácsit. Itt is gondoltak a gyerekekre és a fára egy klassz bunkert építettek, ahova rámpán vagy kötélen lehet feljutni. Hétvégenként DJ-ék keverik a lazulós zenéket. Kóstoljátok meg a finom leveket és nagy kedvencünket a Budapesten nagyon kevés helyen kapható hermelint (nem egy állatról, hanem egy remek cseh sajtételről van szó) is.
Nyitva:
időjárástól függően naponta 14.00-23.00
Fb oldal:
facebook.com/napbacsi/

Halkakas – Széchenyi-hegy – BEZÁRT!

Halkakas – Széchenyi-hegy

Halkakas – Széchenyi-hegy

A Széchenyi-hegyen rengeteg kirándulási lehetőséget találtok a Gyermekvasút vonalán, és most végre egy igazán jó hely is nyílt remek és jó minőségű halas ételekkel, házi szörpökkel, limonádéval, házi köleses sörrel, fagyival. A közelben van több játszótér is, a kirándulások száma a kisvasút vonalán pedig végtelen. A gyerekek kedvence a harcsa gyros vagy a fish&chips sült krumplival és egy finom szósszal.
Nyitva: bezárt!
Fb oldal: facebook.com/HalkakasHalbisztro/

Jurányi Inkubátorház – Jurányi u. 1.

_MG_9144

juranyi_MG_9154_

juranyi__MG_9149

A Jurányiban nemcsak remek gyerekprogramokat találtok hétvégenként, hanem a kávézóban gyereksarkot szivaccsal, sátorral és játékokkal, a kinti részben pedig „kis nádast” faházzal és remek kerthelyiséggel a Széna tér közelében.
Nyitva: hétfőtől-csütörtökig: 9.00-24.00, péntek: 9.00-02.00, szombat: 10.00-02.00, vasárnap: 10.00-24.00
Fb oldal: facebook.com/juranyisocialclub/

Kertem – Városliget (Olof Palme Háznál)

Kertem – Városliget (Olof Palme Háznál)

Május elején a Városligetben az Olof Palme Háznál nyílt meg az új Kertem. A régi design maradt, a bakelit lemezes pult és a régi kerti székek, padok átköltöztek és a kínálat is változatlan, limonádék, sörök, ennivalók. Jó ide betérni egy séta vagy a városligeti nagyjátszóterezés után. Ugyan nincs körbekerítve mint a régi kertem, viszont itt már nincs trolibusz forgalom sem. A bringások miatt viszont érdemes jobban figyelni, hogy a gyerekek ne szaladjanak ki az útra.
Nyitva: Jó időben minden nap délelőtt 11 órától tartanak nyitva.
Fb oldal: https://www.facebook.com/kertemfesztival

Esetleg Bar & Bistro – Bálna terasz, Fővám térnél

Bálna terasz, Fővám térnél

A Bálna kerthelyiségeinek kilátásával nem tudunk betelni, nem beszélve az ott található kézműves és házi termékektől. Egyik kedvencünk többek között az Esetleg, ahol akkor is kiülhettek a teraszra és élvezhetitek a panorámát, ha esik az eső, mivel van egy óriási ernyőjük is. Itt sem árt résen lenni, mert bringaút vezet a Duna partján. Őszre ígérték a mellette található Nehru part felújítását új játszótérrel, már várjuk.
Nyitva: naponta 11.00-22.00
Fb oldal: facebook.com/esetlegbar/

Programokat a hétvégére itt találtok!

Fotók: Minimatiné

Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb programokról és válogatásainkról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt vagy csatlakozni Fb oldalunkhoz.