Irány a szabad! – 8 jó teraszos hely gyerekekkel is

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A régi kedvencek mellett mint a Fellini, a Nap bácsi, a Dunaparty Megálló, a Kertem és a Jurányi három idén megnyílt jó helyet ajánlunk, ahol a gyerekek is jól fogják érezni magukat, és mi is nyugodtan megihatjuk a megérdemelt limonádénkat, sőt még gasztró fronton is remekelnek.

2017-ES ÚJDONSÁGOK

Sophie & Ben Garden – II. ker., Hidegkúti út 81. – bezárt!

A Sophie & Ben Bistro már szerepelt kedvenc gasztrohelyeink között, hiszen a Belvárosban működő egységük is szuper gyereksarokkal rendelkezik. Ezen a nyáron végre megnyitott Pesthidegkúton a kert is, ahol szintén ezt a gyerekbarát vonalat viszik tovább kis játszótérrel és a már megszokott minőségű ételekkel. Külön kiemelnénk a játszószobát kis konyhával, sok játékkal, de természetesen a kert is nagyon vonzó ilyenkor a csúszdás mászókával.
Nyitva: hétköznap 11:00-22:00, hétvégén 9:00-22:00 (hőségben kicsit később nyithatnak, érdemes a Fb oldalukat megnézni)
Fb oldal: https://www.facebook.com/sophiebengarden/

Kabin – Népsziget

Reméljük, hogy ezzel a hellyel és néhány közösségi kezdeményezéssel a Népsziget is újra benépesül majd. Ennek egyik jó példája a nyár elején nyílt Kabin, amely hangulatos napvitorláival és a tengerpartot idéző kabinjaival csábítja a partra érkezőket. Mivel a helyszínt bringával is könnyű megközelíteni, akár mini hétvégi családi kirándulásnak is jó célpont, de Újpest Városkaputól is kb. negyed óra gyalogosan. A hely matricáit is imádják a gyerekek, nem beszélve a Duna közelségéről, a kis mászófalról, a kutyázásról, nekünk meg a grill ételek, a kellemes zene és a jóga jön be.
Nyitva: hétfőtől csütörtökig 13:00-02:00, péntektől vasárnapig 11:00-04:00
Fb oldal: https://www.facebook.com/pg/kabinpart/

Zöld Küllő – Városliget, a Vajdahunyadvár mögött, a Washington szobor közelében (Paál László út)

Az idei nyár ligetes újdonsága a Vajdahunyadvár mellett megnyílt Zöld Küllő, egy igazi bringás-gyerekes-kutyás paradicsom. A helyen sült kolbászt, hekket is kaptok házi lepénnyel, de van vegaburger és grillezett füstöltsajt is, ami a Ligetben eddig ritka a gasztro kínálatban. Bringázás, görkorizás, egy séta vagy az Állatkert után is érdemes betérni ide, ha megéhezett a család. A legkisebbeknek van pelenkázó, és egy pici műanyag házikó is.
Nyitva: 11:00-02:00
Fb oldal: https://www.facebook.com/pg/zoldkullo.a.ligetben/

RÉGI KEDVENCEK

Fellini Római Kultúrbisztró – Római-part

Fellini Római Kultúrbisztró – Római-part

Nagy kedvencünk a Római-parton, reméljük nem ez a Fellini utolsó nyara. Kavics dobálás, Duna, bringaút. Városi kirándulás egy kellemes napos délutánon. Emellett hajó formájú játszórész homokozóval, kiskonyha és kötélhinta is várja a gyerekeket, így nyugodtan megihatjátok a meggysörötöket is.
Nyitva: hétvégén 10-24, hétköznap 14-24
Fb oldal: facebook.com/Fellini-Római-Kultúrbisztró-128366210534992

Nap bácsi – Római-part

Nap bácsi – Római-part

Rögtön a Fellini mellett találjátok a Nap bácsit. Itt is gondoltak a gyerekekre és a fára egy klassz bunkert építettek, ahova rámpán vagy kötélen lehet feljutni. Hétvégenként DJ-ék keverik a lazulós zenéket. Kóstoljátok meg a finom leveket és nagy kedvencünket a Budapesten nagyon kevés helyen kapható hermelin (nem egy állatról, hanem egy remek cseh sajtételről van szó, amit mi nagyon szeretünk) is.
Nyitva:
időjárástól függően naponta 14.00-23.00
Fb oldal:
facebook.com/napbacsi/

Jurányi Inkubátorház – Jurányi u. 1.

juranyi__MG_9149

A Jurányiban ősztől gyerekprogramokat is találtok, de a kávézóban gyereksarkot is kialakítottak szivaccsal, sátorral és játékokkal, a kinti részben pedig „kis nádast” faházzal és remek kerthelyiséggel a Széna tér közelében.
Nyitva: hétfőtől-csütörtökig: 9.00-24.00, péntek: 9.00-02.00, szombat: 10.00-02.00, vasárnap: 10.00-24.00
Fb oldal: facebook.com/juranyisocialclub/

Dunaparty Megálló – XI. ker, Hunyadi János út 162.

Igazán különleges helye a Budai oldalnak a Dunaparty Megálló, amelyet könnyű felismerni jellegzetes piros emeletes buszáról, ami már egy jó pont a gyerekekkel érkezőknek, de food truck autóval is bővítettek idén. A lilahagymás juhtúrós lángos hibátlan, de hekk is kapható. Van homokozó sok szuper játékkal. Idén még campinget is nyitottak, ha viccből sátoroznátok egyet Budapesten budapestiként és élőzenét is elcsíphettek esténként.
Nyitva: hétfőtől péntekig 12:00-22:00, hétvégén 11:00-22:00
Fb oldal: https://www.facebook.com/pg/dunapartymegallo/

Kertem – Városliget (Olof Palme Háznál) – 2020-ban nem nyit ki!

Kertem – Városliget (Olof Palme Háznál)

A Városligetben az Olof Palme Háznál nyílt meg a tavalyi évben az új Kertem. A régi design maradt, a bakelit lemezes pult és a régi kerti székek, padok átköltöztek és a kínálat is változatlan, limonádék, sörök, ennivalók. Jó ide betérni egy séta vagy a városligeti nagyjátszóterezés után. Ugyan nincs körbekerítve mint a régi kertem, viszont itt már nincs trolibusz forgalom sem. A bringások miatt viszont érdemes jobban figyelni, hogy a gyerekek ne szaladjanak ki az útra.
Nyitva: Jó időben minden nap délelőtt 11 órától tartanak nyitva.
Fb oldal: https://www.facebook.com/kertemfesztival

Fotók: Facebook, Minimatiné