15 szuper, teraszos hely Budapesten és környékén gyerekekkel

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Fellini Római Kultúrbisztró – Római-part

Összegyűjtöttük kedvenc budapesti, kiülős, gyerekbarát helyeinket. Ajánlunk még néhány Dunakanyar környéki kedvencet is. 

Fellini Római Kultúrbisztró – Római-part

Évek óta kihagyhatatlan a májustól szeptemberig tartó időszakban a Római-parti kavicsozás, bringázás és persze egy finom házi limonádé vagy meggyes sör fogyasztása a Felliniben.
További információk itt.

Nap bácsi – Római-part, Kossuth Lajos Üdülőpart 9.

A Római-parton nehéz döntés, hogy Fellini vagy Nap bácsi, mert ez utóbbit is nagyon szeretjük a fára mászós kuckóval és a sok finomsággal.
További információk itt.

Kabin – Népsziget, az Északi-összekötő vasúti híd pesti hídfőjénél

Újpesti naplemente a Dunaparton. Nemcsak a Római-parton, hanem a pesti oldalon is találtok egy szuper kis helyet, ahol szintén jó megpihenni bringázás vagy séta közben. A Népsziget pedig igazán kalandos hely gyerekekkel. Bár elég vadregényes, néhol rozsdás és romos, de nálunk mégis nagy favorit.
További információk itt.

Dunaparty megálló – XI. kerület, Hunyadi János út 162.

A Dunaparty megálló a budai dunapart másik csücskében, Budafok magasságában várja a vendégeket. Most már nemcsak elviteles lángosra, hanem ki lehet ülni a teraszra is. Kinyit az italos busz, lesz csapolt sör, limonádé, fröccs és jegeskávé is. Újra előkerülnek az asztalok székek, kinyílnak a napernyők és kezdetét veszi a 15. szezonuk!
További információk
itt.

Vasmacska KávéZOO terasza – Óbuda, Laktanya u. 3. (a Fő tér közelében)

Szuper kis állatos hely Óbuda egyik kis utcájában. Biztonságos környezetben, és sok-sok finomsággal, fagyival is várnak benneteket. A jelenlegi helyzet szerint a nyári gyerektáborokat is megtartják.
További információk itt.

Pántlika – Városliget, a 72-74-es troli Ciklámen utcai megállójánál

A Városliget emblematikus, retró épülete is hamarosan várja a vendégeket. A közelben találjátok a KRESZ-parkot és bringával néhány percre a Városligeti Nagyjátszóteret is.
További információk itt.

Zöld Küllő – Városliget, a Vajdahunyad vár volt Petőfi Csarnok felőli részén

A Zöld Küllőtől sétatávolságra elérhető a csónakázótó, a Magyar Zene Háza zenés játszótere, illetve a Városligeti Nagyjátszótér is.
További információk itt.

Léghajó kert – Városliget, Nagyjátszótér mellett

Új szereplő a városligeti kiülős helyek között a 2020 őszén megnyitott Léghajó kert, amelyet közvetlenül a Nagyjátszótér szomszédságában találtok. Finom kávé, szendvicsek, sőt menü is kapható. Itt írtunk róla bővebben. Érdemes inkább hétköznap felkeresni, hétvégén mindenhol nagyon sokan vannak a Ligetben.
További információk itt.

ODA (volt Czakó kert és piac)

Tabán legöregebb fennmaradt épülete, a Naphegy egykori vincellérháza szőlőskerttel, borospincével, cukrászattal is vár benneteket, sőt hétvégenként piac is van. Három hely összefogásából jött létre az unorthodox koncepció, miszerint a kortárs tajvani fogásokat a város legjobb rántott húsával, római pizzával, natúr borokkal, szicíliai jégkásával és olasz reggelivel vegyítik. Szerencsére a piac és a játszósarok is megmaradt.
További információk itt.

Kőleves kert – Kazinczy utca

A Kőleves eddig csak kiszállítós formában működött, de ezen a héten itt is megnyílik a terasz. Szerdán délután elindul a Kőleves Kert 12. szezonja. Irány a Kazinczy utca!
További információk itt.

Kalóz Burger


A XVI. kerület egyik remek gasztró pontja. A Kalóz Burgerbe nemcsak az ételek miatt érdemes elmenni, hanem van egy szuper játszótér is mellettük, illetve a Naplás-tó 5 km-re van innen, ahova autóktól teljesen elzárt bringaúton tekerhettek.
További információk itt.

Asztalka – I. kerület, Döbrentei u. 15. (bejárat az Attila út felől)

Kedves, hangulatos hely  a Tabán mellett a Mesemúzeum szomszédságában. Finom sütikkel, kis terasszal várnak benneteket.
További információk itt.

Piknik kert

Szintén a városligeti újdonságok közé tartozik a 2021 tavaszán nyílt Piknik kert, amelyet a szintén új Mőcsényi Mihány Botanikus kert szomszédságában találtok (az Ajtósi Dürer sor közelében). Piknik kosár is bérelhető, de kézműves sörök, fehérje shake-ek, limonádé és könnyű fogadok is kapható. 
További információk itt.

+ 4 HELY A DUNAKANYARBAN

Piknik Manufaktúra – Nagymaros, Dunapart, Hunyadi sétány 2.

Kilátás a Visegrádi várra, kellemes kis játszótér, szabadstrand, bringaút, kézműves sörök, vega finomságok. Nagy kedvencünk a Piknik Manufaktúra. Ha még fagyiznátok is egyet Maroson, akkor a Sakurát (Magyar u. 11.) és a megújult Édeskét (Dózsa György u. 21.) ajánljuk.
További információk itt.

Kertünk bár és kilátó – Vác

Kilátással a mesés Dunakanyarra! Fröccsel, sörrel, frissítőkkel, bogrács étellel várnak benneteket gyerekekkel és kutyával is! A megközelítés biciklivel ajánlott, a parkolóhelyek száma korlátozott.
További információk itt.

Kacsakő – Szentendre, Duna korzó 21.

Szentendre emblematikus helye a szuper Kacsakő. Nemcsak egy bisztró, hanem a város meghatározó kultúrális találkozási pontja is. Rádióműsort is készítenek, és idén mosdó konténert is telepítettek, ami ismét sokat dob majd a helyen. A közelben találjátok a felújított szabadstrandot és mellette egy szuper játszóteret is.
További információk itt.

Tandem – Nagymaros és Zebegény között

A 2020-ban megnyitott Tandem egy hangulatos kis hely Nagymaros és Zebegény közötti bringaút mentén. Ide érkezhettek biciklivel, kenuval, gyalog vagy autóval, gyerekekkel és kutyával is.
További információk itt.

Jó ötletekért, programokért, hasznos információkért látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel heti hírlevelünkre!