Téli szünetelő – családi délelőttök a Nemzeti Galériában – 2023. január 3-6.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kezdjétek az évet a múzeumban! A Magyar Nemzeti Galéria izgalmas újévi gyerekprogramjaival garantáltan jól telik majd el a téli szünet utolsó hete! Fedezzétek fel naponta változó témáik segítségével állandó gyűjteményüket, alkossatok, vagy éppen önállóan ismerkedjetek meg festményeikkel! Szponzorált tartalom.

A délelőttök során folyamatosan:

  • Kreatív workshop
  • Karácsonyi kaland
  • Képtelen képkereső
  • Vaszary-képkereső
  • Társasjáték, memóriajáték
  • Óriásszínező

Kaland a Galériában tárlatvezetések gyerekeknek és kreatív workshop

2023. január 3., kedd – Állati jó!

Vágjunk neki a nagy kalandnak, és keressük meg a Galéria tereiben rejtőző lovakat, mókusokat, kutyákat, madarakat. Ha elfáradtunk, üljünk le egy nagy fa árnyékába, ahol a leghíresebb megfestett piknikhez csatlakozhatunk. A távoli tájakra léghajóval utazunk: a Földközi-tengerhez, a szaharai sivatagba, vagy akár a libanoni cédrusokhoz.

o   10:30-11:00 korosztály 5-10 éves korosztály
o   10:45-11:15 korosztály 8-12 éves korosztály

Kreatív workshop: Készítsd el a saját állatodat!

2023. január 4., szerda – Világutazó

Az országok, kontinensek közötti utazás, a különböző kultúrák megismerése, felfedezése folyamatos hajtóerővel bírt a történelem során, még akkor is, ha régebben jóval több időt és nehézséget jelentett egy-egy útra kelés, mint a 20–21. században. Festők vágtak neki a nagy kalandnak, és jutottak el távoli országokba, hogy megtapasztalják a helyi környezetet, szokásokat és megörökítsék a legkülönfélébb hangulatokat. A foglalkozás során kalandozunk Európában, képzeletben elrepülünk a Közel-Keletre és egy csendes-óceáni szigetet is meglátogatunk.

o   10:30–11:00 korosztály 5-10 éves korosztály
o   10:45–11:15 korosztály 8-12 éves korosztály

Kreatív workshop: Léghajóval a föld körül képeslap-készítés

2023. január 5., csütörtök – Színkavalkád

Ha festészet, akkor színek, ha színek, akkor festészet! Tudtátok, hogy a színeknek van tökéletes párjuk, befolyásolják az érzelmeinket, de még a hőérzetünket is? Miért színesebb az egyik festmény a másiknál, és mit akarnak kifejezni a festők a választott színekkel? A foglalkozás során festmények segítségével merülünk el a színek és formák érdekes világában.

o   10:30–11:00 korosztály 5-10 éves korosztály
o   10:45–11:15 korosztály 8-12 éves korosztály

Kreatív workshop: Színes papírszobor készítés

2023. január 6., péntek – Hangjáték

Le lehet festeni a zenét? Milyen dallamot játszik a csellózó nő? Mit tudunk meg egy zenészről a portréja alapján? Ki volt a zene védőszentje és milyen dallamokat hallgattak a középkori templomokban? A foglalkozás során hangok és hangulatok nyomán kalandozunk a képek között, zenét hallgatunk és megszólaltatjuk a festményeket.

o   10:30-11:00 korosztály 5-10 éves korosztály
o   10:45-11:15 korosztály 8-12 éves korosztály

Kreatív workshop: Zenére festés

Programjegy: 1000 Ft/gyerek.
A kísérők az állandó kiállításra váltott kedvezményes belépőjeggyel vehetnek részt a programon (1700 Ft/fő) A gyerekeknek szóló tárlatvezetéseken érkezési sorrendben lehet részt venni. A csoportok létszáma maximum 20 fő.