Tavaszi PagonyFeszt – PIM, április 12.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

pagonyfeszt

Most szombaton első alkalommal rendezik meg a Tavaszi PagonyFesztet. Rengeteg könyvbemutató, kreatív foglalkozások a gyurmától a festésig és még azon is túl, zene, tánc, móka, kacagás. Egész napos programokkal vár benneteket a Petőfi Irodalmi Múzeumban a Pagony és a házigazda, Gáspár Máté. Belépő: 600Ft, családi belépő: 1100 Ft.

NAGYTEREM

friss_tinta

10.00 Hajnali csillag peremén – a Budapesti Bábszínház interaktív előadása 4 éves kortól a Friss tinta! című kötet nyomán

11.20 Bogyó és Babóca kvíz nyereményekkel. Bogyó és Babóca rajzol – az új kötet itt és most vásárolható meg először!

Iskolások-könyve-bori

11.50 Gyere velünk iskolába! – az Iskolások kézikönyvének játékos bemutatója – Fedezd fel, milyen lesz majd suliba járni, keresd meg az osztályod, és figyelj a két tanító nénire, Finy Petrára és Pásztohy Pankára!

EBÉDSZÜNET

14.30  Weöres Sándor kiállítás gyerekeknek tárlatvezetéssel a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársának közreműködésével.

Eszter_lanc mesezenekar

15.30 Eszter-lánc mesezenekar koncertje – Kárász Eszter Weöres Sándor dalokat énekel.

16.45 Kulka János mesél – Angyalandi és Kárókaresz – Pungor András Kárókaresz és Angyalandi című mesekönyvének verselős-viccelődős bemutatója Darvas Kristóf zongorakíséretével.

17:30 Békabál – Táncház Tarján Veronikával és Mogyoró Kornéllal.

PAGONY KREATÍV TEREM – ide bármikor jöhetsz…

Színezz, légy kreatív egész nap, ülj le bármelyik asztalhoz, ragadj ceruzát, zsírkrétát, fess, alkoss!

sutinyaloka

10.30 (T)ÍZÓRAI Vrábel Krisztával – sütinyalóka készítés – ízelítő a Végtelen Spagetti című könyvből.

11.00 Állatok gyurmából – Gyúrd, dagaszd, formázd! Csináld meg és vidd haza a házi gyurmából készült állatodat! – a Gyurmatitkok 2. részének bemutatója. Az első részt itt nézheted meg.

bumburi

11.30 Készíts Bumburit! – nyaklánc, kitűző, bábkészítés Kőszeghy Csillával – Bumburi és a születésnap című könyv bemutatója.

EBÉDSZÜNET

szokjunk_meg_az_oriasoktol_borito_1000px

15.30 Kincskeresés – Vajon hol lehetnek az Óriáslány titkos kincsei? Nyomozz Behemanka után Soós Dórival – a Szökjünk meg az óriásoktól című könyv bemutatója.

mesekavics

16.00 Kavicsfestés – Fess pandát, baglyot, legyen saját színes mesekavicsod! Aki segít: Parádi Orsi a Mesekavics kreatív alkotókönyv bemutatója.

angyalandi

17.15 Kártyatervezés – Tervezz, rajzolj saját szerencsekártyát Takács Marival – a Kárókaresz és Angyalandi című könyv kreatív bemutatója.

KUCKÓ:

Egész nap kényelmes kanapékon olvashatod kedvenc Pagony könyveidet, kipróbálhatod a legjobb logikai játékokat, társasokat a Gém Klub jóvoltából.

A helyszínen folyamatos kedvezményes Pagony könyvvásár lesz!