6 szuper társasjáték a Pagonytól

Karácsonyra, szülinapra, borús téli napokra vagy kuckózós hideg estékre ajánlunk nektek néhány kedvencet a pagony saját fejlesztésű játékai közül. 2023-ban megjelent 6 társasjáték a Pagonytól.

Vadonatúj játékok

Pizsamaparti Babarókánál – 4-8 éveseknek

Pizsamaparti Babarókánál

Pizsamaparti Babarókánál

 

Babaróka hatalmas pizsamapartit rendezett, minden állatkölyök eljött a környékről. Már mindenki átöltözött pizsamába, de senki sem akar aludni – a kicsik inkább elbújtak a takarók alá. Segíts megtalálni, ki hova bújt, hogy idejében elmenjenek a kis állatok aludni! Aki ügyesen megjegyzi, kik bújtak a pihe-puha takarók alá, és a legtöbb állatot felismeri a kis részlet alapján, az nyeri a játékot. A dobozban kisebbeknek és nagyobbaknak is izgalmas játékvariációkat, sőt egy kooperatív játékot is találsz.

 

Árnyékmókus – 3-6 éveseknek

Árnyékmókus

Árnyékmókus

 

Forma kitapintós társasjáték. A dobozban négy játékváltozat található különböző korú gyerekeknek, együttműködő és versengő módban is. Sári és barátai nagyot kirándultak, és hazafelé szörnyen elfáradtak. Milyen jó lenne most mókusnak lenni és hipp-hopp hazaugrálni! Hogy gyorsabban teljen az idő, a fák és kerítések árnyékain szökdécselnek haza. Segíts nekik megtalálni a megfelelő árnyékokat, amiken hazajuthatnak! Ehhez nem kell mást tenned, csak ügyesen kitapogatni a megfelelő formákat a vászonzsákban, és kirakni belőlük a kártyádon látható rajzot.

 

 

Yunka – 7-10 éveseknek

Yunka

Yunka

 

Lelkes állatvédőként izgatottan fogadjátok a hírt, hogy a dél-amerikai dzsungel egy apró szegletében kihalófélben lévő állatok nyomaira bukkantak. Lehet, hogy pár veszélyeztetett állat újra megvetette a lábát azon a területen? Azonnal meg kell tudnotok! Felkészültök az expedícióra, és térképetekkel felszerelkezve bevetitek magatokat a dzsungelbe, mindegyikőtök egy-egy különleges állat nyomában. Vajon ki lesz az, akit a nyomok leghamarabb elvezetnek a lajhárhoz, a skarlát íbiszhez, a selyemmajomhoz és a jaguárhoz? Ebben a teljesen egyedi játékban mindenkinek saját, átlátszó, letörölhető térképe van, amelyre minden játékban új kombinációban rajzolhatjuk fel a tereptárgyakat! A térképet a közösen épített, mindig változó dzsungel fölé tartva kereshetjük meg, hogy hol is rejtőznek a dzsungel lakói. Szerencse, éles ész, előrelátás és ügyes tájékozódás kell az expedícióhoz!

 

További 2023-ban megjelent Pagony játékok

Lokomoto – 8 éves kortól

Lokomoto

Lokomoto

 

Legyél te a legügyesebb vasútihálózat-építő, és szerezd meg a kedvenc mozdonyaidat! Szépen ível felfelé a karriered: a kisvasúton kezdted, mint jegykezelő, majd ifjúként mozdonyt vezettél, később vasútmérnökként a pályatervezés csínját-bínját is kitapasztaltad, most pedig a Vasútfejlesztési Társaság igazgatója vagy! Csak rajtad múlik, hogy milyen hosszú fő- és szárnyvonalakat építesz ki, és azokra milyen értékes és különleges mozdonyokat szerzel be.

 

Gondos gazdik – 4-10 éveseknek

Gondos gazdik

Gondos gazdik

 

Minden játékos a saját játéktáblájára gyűjthet gondoskodás-korongokat (például vizet, élelmet, játékot), így teremtve meg a tökéletes átmeneti otthont egyik-másik állatkának. A játék azonban itt még nem ér véget, ugyanis a legmegfelelőbb igazi gazdit is meg kell találni a kiskedvencek számára! Ha ez sikerült, felszabadul egy hely a táblátokon, hogy újabb állatot fogadhassatok be átmenetileg. A társas rámutat, hogy különböző állatoknak különböző igényeik vannak, és hogy nem minden kisállatnak ugyanaz a gazdi a legmegfelelőbb. Ráadásul a Gondos Gazdik remekül skálázható! Kisebbekkel játszhatjátok kooperatív játékmódban egymást segítve és közösen ötletelve, egy kis gyakorlás után pedig mehet a versengő játékmód! Vajon ki segít a legtöbb kiskedvencnek otthonra találni?

Varázslabor

Varázslabor

Varázslabor

 

A varázslóiskolában bájitalórán a tanulók elszántan gyakorolják, hogyan kell minden bajra jó varázsfőzetet készíteni. A tanárnő feladta, hogy ismételgessék a varázsfőzet-készítés rímes receptjét, de a gyerekek hajlamosak belezavarodni… Aki a legjobban figyel és a legtöbb varázshozzávalót gyűjti óra végére a szütyőjébe, az nyer!

Nézzétek meg 2022-es válogatásunkat is!

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!