Találka a Mikulással

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Santa-Claus-Happy-Holidays-60

Nem kapcsoltál időben, nincs már jegy a fizetős ünnepségekre vagy nem tervezted meg előre, mi legyen. A karácsonyi vásárok szinte mindegyikébe ellátogat a nagyszakállú. Tapasztalatból tudjuk, hogy ezeken a rendezvényeken elég nagy a tömeg, érdemes kimenni időben, hogy eljussunk a Mikulásig.


December 7-én az óbudai Fő téren 14:30-tól az Eszter-lánc mesezenekarral melegíthetünk és várhatjuk Joulupukkit, a finn Mikulást, aki 3 körül érkezik. Itt jártunk tavaly, érdemes időben érkezni, mert nagyon elfoglalt és általában más rendezvényekre rohan tovább. Tavaly egy szuper kocsival meg két testőrrel érkezett. Hogy idén hova megy tovább, egyenlőre még nem tudjuk.
A Nemzetek Karácsonyára és a Vörösmarty térre is ellátogat valamikor, de még pontos időpont nincs feltöltve.
Kicsit rendhagyóbb, de mindenképp jó ötlettel rukkoltak elő az Advent a Bazilikánál szervezői. Ismert személyiségek látogatnak el a térre december 4. és 6. között Mikulás jelmezben: felolvasnak, verset mondanak, énekelnek a téren, s a látogatóknak a produkciók végezetével lehetőségük van megtippelni, hogy az adott Mikulás valójában kit is rejt. A mini-produkciók a hagyományokat tisztelve, s azokat követve jönnek létre, melyeknek a témája természetesen az adventi készülődés, a karácsony és a Mikulás-ünnep.
Ha megnéznénk egy Mikulás vonatot, akkor egy termoszban vigyünk magunkkal teát meg egy kis sütit, menjünk ki a Rákosrendezőre és várakozzunk, mert több időpontban elhalad majd arra a feldíszített gőzös.