12 szuper művészeti foglalkozás Pesten és Budán

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

GYIK Műhely

A programozós foglalkozások után íme 12 művészeti foglalkozás, azoknak akik az alkotás hagyományosabb módjaiban merülnének el. Önértékelést és önbizalmat is fejlesztő workshopok városszerte: festés, grafika, kerámia, szabad technikák, pszichodráma, mozgás és még sok minden más.

Budapest School – PlayArt – Művészeti kalandtúra

„A művészeti workshop célja, hogy a műfaji kóstolók során keresgéljük a gyerekek jelenlegi egyéni érdeklődési területeit a képzőművészeten belül. A 12 alkalom során a művészet történetének kapcsolódó pontjait felmutatva fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek életéhez köthető témák jelenjenek meg.” 6-9 éveseknek ajánlott. Emellett a további workshopokkal is készülnek: BudapestCraft – városfelfedező és kreatív építő workshop, PlayRap – énekóra máshogy – hangoktól és ritmusoktól a videóklipforgatásig, PlayTale – Storyland, angol nyelvű mesejátszás, PlayFilm.
Ár: PlayArt – Művészeti kalandtúra 21.500 Ft/hó (3 hónapos tanfolyam, 12 alkalom) További árak itt.

GYIK Műhely

„Bárki csatlakozhat a GYIK Műhelyhez, aki gyermekét nem(csak) „szépen rajzolni taníttatná”, hanem megengedi számára, hogy saját koszos, festékes, agyagos keze útján,… saját belső fantáziájára alapozva,… saját magának sugallt élményeit kövesse az alkotómunka során.” Óvodáskortól egészen 14 éves korig indítanak csoportokat.
Ár: 40.000 Ft/félév

Két Egér Könyvesbolt – Rajzoló Egér

Művészeti foglalkozás rajzolni szerető 6-10 éves gyerekeknek Máray Mariannal. Témák és technikák szabadon.
A foglalkozások csütörtökön délután 5-től fél 7-ig tartanak. Októbertől az Anno Meseboltban is lesznek foglalkozások keddenként.
Ár: 1500 Ft/alkalom, bérlet 4 alkalomra 5000 Ft.

Articsóka Stúdió

„Gyermekeknek tartott foglalkozásaink során célul tűztük ki a tehetséggondozást és a készségfejlesztést is, így foglalkozásainkon várjuk mind a kiemelten tehetséges, mind pedig a valamilyen képességterületen nehézségekkel küzdő gyermekeket is.” Különböző korcsoportoknak az óvodásoktól a felnőttekig.
Ár: 3500 Ft/alkalomtól

Noha Stúdió

Festőműhely, kerámia tanfolyam, mozgásórák és még rengeteg ás foglalkozás is vár benneteket a Nohában óvodáskortól egészen a kamaszkorig.
Ár: csoportonként változó

Manzart Rajziskola

„Mára több helyszínen, 12 állandó kurzuson, hétvégi workshopokon, népszerű táborainkban, születésnapi programjainkon keresztül közvetítjük üzenetünket, a Manzart élményt.” Egészen 6-16 éves korig várják a gyerekeket, sőt felnőtt kurzusokat is találtok náluk.
Ár: 12.000-14.000 Ft/4 alkalom

Hellóanyu családbarát közösségi tér

A Hellóanyuban egész héten találtok különféle foglalkozásokat. A legkisebbeket Maszatolóval és Bábos mesekuckóval várják, de több alkalommal tartanak egy alkalmas workshopokat is.
Ár: egyes workshopok árát megtaláljátok a Fb események között

Szalonka Műhely

A Széll Kálmán tér közelében 5-14 éves korig tartanak többféle korcsoport számára pszichodráma és művészetterápiás foglakozásokat. „A művészeti foglalkozások célja nem elsősorban a művészeti készségek, képességek kifejlesztése, hanem a képalkotáson, képzelet mozgósításán keresztül az önkifejezés bátorítása, az alkotás örömének megtapasztalásával az önértékesség érzésének fokozása.”

Deák17 Galéria

A Deák17-ben az éppen aktuális kiállításokhoz kapcsolódó workshopokon vehettek részt. A hétköznap az iskolás csoportoké, de hétvégén családi programokkal is készülnek.
Ár: általában ingyenes, de regisztrációhoz kötött

Borarti

„A BORARTI ALKOTÓ TÉR koncepcióját az örömteli alkotás és a gyermekkori önkifejezés fontosságának tükrében álmodtuk meg. Egyik célunk, egy olyan alkotó tér megalkotása, ahol a gyerekek  és felnőttek a bennük természetesen meglévő kreativitásukat élhetik ki. Ehhez az önkifejezéshez megfelelő és inspiráló teret és jó minőségű eszközök palettáját nyújtjuk.” A budaörsi alkotóműhelyben az állandó foglalkozások mellett gyakran tartanak workshopokat is.
Ár: workshoptól függően 3000-5000 Ft/alkalom

Kisladik

A Kisladik „mozgó műhelyével” többnyire fesztiválokon és egyéb rendezvényeken találkozhattok. Gyakrak feltűnnek a Jurányiban, Nézd ez én vagyok! foglalkozásukkal, de a Két Egér Könyvesboltban és a Pagonyban is gyakori vendégek.
Ár: alkalomtól és helyszíntől függ

Piros Kakaó

2017-től indulnak a Piros Kakaó pszichodráma csoportjai Pesten, a Szent István téren és Budán a Gellért téri Pagonyban. Kisebbeknek beöltözős, meseírós, rajzolós, együttjátszós terápiás csoportfoglalkozásokat tartanak, de egészen 16 éves korig vannak csoportjaik. Velük és nyomozós játékukkal is többször találkozhattok rendezvényeken is.
Ár: havonta 13.000 Ft

Futrinka művészeti alkotófoglalkozások

„Táncolva rajzolni, fröcskölve festeni, nagy papíron ugrás közben nyomot hagyni” – a Futrinka-foglalkozásokon a mozgás és a rajz eszközeivel játszhattok és kísérletezhettek, miközben magatokat és egymást is jobban megismerhetitek. A workshopok a mozgás és a nyomhagyás összekötésén alapulnak, egymásból nyernek inspirációt. A tematikus foglalkozásokon az adott témát (pl. űr, szimmetria, szigetek, ellentétek stb.) különböző technikákkal járják körül. 5-9 éveseknek ajánlott foglalkozások októbertől keddenként a Trafóban lesznek.
Ár: 15.000 forint / 5 alkalom (30.000/10 alkalom)

A pontos árakról, időpontokról, jelentkezési határidőkről mindig érdeklődjetek az adott foglakozás weboldalán, elérhetőségein!

Az aktuális hétvégi programajánlót itt találjátok, amelyben szintén minden héten találtok kreatív foglalkozásokat!

Hétről hétre elhozzuk nektek a legjobb programokat, válogatásokat, kirándulós ötleteket, a legújabb gyerekbarát helyeket és könyveket. Érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt és csatlakozni Fb oldalunkhoz.