Szünetelő a Magyar Nemzeti Galériában – nyáron 5 alkalommal, 2 korcsoportban

Szponzorált tartalom
Csontváry Kosztka Tivadar: Sétakocsizás újholdnál Athénban részlet

Csontváry Kosztka Tivadar: Sétakocsizás újholdnál Athénban részlet / Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria

Tudtátok, hogy a Magyar Nemzeti Galériában ezeken az alkalmakon nem kell csendben lenni és hogy bármilyen kérdésre választ kaphattok? A gyerekeknek szóló kalandos Szünetelő tárlatvezetések júliusban és augusztusban 5 alkalommal, két korcsoportban várnak benneteket. (x)

Időpontok és témák:

A fény képes egészen más hangulatot varázsolni a képeken. De egyáltalán honnan érkezik a fény? És hogyan lehet megfesteni? Az árnyéknak van színe? Keressétek meg együtt a képek rejtélyes fényforrásait!

  • Izzó tűz – július 9., 10:30 – 6-9 éveseknek
  • Izzó tűz július 9., 11:30 – 10-12 éveseknek

A tűz hatalmas erő. Az ember segítője is lehet, és ellenségévé is válhat. Induljatok el megkeresni a Galéria legszebb és legveszélyesebb tűztüneményeit!

Gondolatban léghajón utazva szállhatunk el a Balaton mentén és csodálhatjuk meg a tavakat, folyókat, vízeséseket. A földre érkezve lovagolhatunk és tevegelhetünk hogy végül szeneshajókra szállva fejezzük be színekben és dallamokban bővelkedő utazásunkat.

  • Hangjáték – július 23., 10:30 – 6-9 éveseknek
  • Hangjáték – július 23., 11:30 – 10-12 éveseknek

Le lehet festeni a zenét? Milyen dallamot játszik a csellózó nő? Mit tudunk meg egy zenészről a portréja alapján? Ki volt a zene védőszentje és milyen dallamokat hallgattak a középkori templomokban? A foglalkozás során hangok és hangulatok nyomán kalandozhatunk a képek között, zenét hallgathatunk és megszólaltathatjuk a festményeket.

A budai vár falai között megelevenednek az olvasókönyvből ismert történetek! A magyar történelmi festészet segítségével megismerhetjük a törökök ellen vívott csaták legbátrabb harcosait, a legnagyobb magyar királyokat és olyan hétköznapi hősöket is, akikre büszkén emlékezhetünk.

 

Jegyár:

A programot 6-9 és 9-12 éves korosztály számára alakították ki, így kérik, ennek megfelelő korú gyermek számára váltsatok jegyet, hogy a programot minden résztvevő élvezni tudja. Kérik, hogy a gyermek felnőtt kísérővel vegyen részt a vezetésen. (1 gyermeket 1 fő, 2 vagy több gyermeket maximum 2 felnőtt tud kísérni.)

Programjegy: 1000 Ft/gyermek.
A kísérők a 2600 Ft-os program jegy váltásával vehetnek részt a programon.
A jegyvásárlás online és a helyszíni pénztárban is lehetséges.

Az előre meghirdetett programokon kívül is érdemes barangolni az állandó és időszaki kiállítások festményei között és feltöltődni a művészettel. A családokat ingyenesen elérhető, gyerekeknek összeállított kiadványokkal várják, minden hónap 3. szombatján ingyen nézheti meg az állandó kiállításokat a gyerekeket kísérő 2 felnőtt hozzátartozó, illetve a gyerekek is. Kisgyermekkel érkező látogatók kényelmét családi pihenőtér és baba-mama szoba is szolgálja. Itt írtunk a családbarát múzeumról.

Forrás: Magyar Nemzeti Galéria