Szórakozz együtt babáddal avagy az együtt játszás élménye

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Szponzorált tartalom
játszószőnyeg

Játszószőnyeg

A pici baba érkezésével megváltozik az anya, de az egész család élete. A gyermekágy hat hete alatt nemcsak megismerik a kicsit, de egyre inkább megerősödik a kicsi és az édesanya.  Már többre vágyunk annál, hogy csak gyönyörködjünk a csöppségben.

Babaszórakoztatás 1 éves korig

Óriási választéktól roskadoznak a játéküzletek polcai a legkisebbeknek való játékok esetében is. Ebből a rengetegből kell kiválasztani azt, ami tényleg szórakoztató a kicsiknek. Valószínűleg már a kisbaba születése előtt vagy a babalátogatás során számos hasznos és kevésbé hasznos ajándékot kapunk. Sok olyan babáknak szánt tárgy kerülhet az otthonunkba, ami még nem a kicsinek való, esetleg veszélyes. Néha nagyon túlgondoljuk a baba foglalkoztatását, ugyanis az első időkben a legfontosabb, hogy a közelségünket érezze. Azaz, ha beszélünk hozzá, éneklünk, mesélünk, mondókázunk neki, az maga a szórakoztatás netovábbja. Később ezeket mozgással és bábozással is össze lehet kötni. Ahogy telik az idő, úgy fejlődik a kicsi és már más szórakoztatásra van szükség.

Könyvek: az első 3 hónapban jó elfoglaltságot biztosít a fekete-fehér geometriai könyv vagy kártya. A nagy kontrasztnak köszönhetően a kicsiket rendkívül leköti a látványuk. Később már a vízhatlan, akár sípoló könyvecskék is jó szolgálatot tesznek, amely kibírják, ha a kicsik a szájukba veszik és akár fürdéskor is használhatják.

Csörgők: az anyaguk, a színük és a formájuk mind-mind lenyűgöző lehet az apróságok számára. Ha a szájukba veszik, még a tejfogak növekedésével járó tüneteket is enyhíthetik. A csörgő lehet labdában vagy akár plüss figurákban is, amelyek még kedvesebbé és tetszetősebbé teszik őket.

Zenélő forgók, zenélő babajátékok: a csecsemőkre nagy hatással vannak a hangok, ezért azok akár nyugtatóként is alkalmazhatók. A kiságyra felszerelhető, zenélő, világító forgók a kisbabák figyelmét felkeltik és szívesen nézegetik.

Játszószőnyegek: a kiságyból kiszabadulva kinyílik a kicsi számára a világ. Ebben pedig sokat segíthet a játszószőnyeg, amely remek szórakozást biztosít és az anya számára is előnyös, mert könnyű bárhová áthelyezni. Széles a választék színekben, mintákban és a felfüggeszthető játékok terén is, de akár saját magunk is bővíthetjük otthoni darabokkal a szőnyeg játékkészletét.

Járássegítők: ha a kicsik már felállnak és a járást próbálgatják, a járássegítő jól jöhet. Azon túl, hogy belekapaszkodhatnak és megtámaszkodhatnak benne, az egyensúlyozást gyakorolják. Gyakran játékokkal is felszereltek ezek az eszközök, így további mozgásra készteti a kicsiket és az idegrendszer stimulálásában segítenek.