Szórakoztató és fejlesztő – környezetbarát fa játékok a Trihorse-tól

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Szponzorált tartalom

Nemrég próbáltuk ki a Trihorse játékait, amelyek környezetbarát technológiával és természetes anyagok felhasználásával, kézműves munkával készültek, fejlesztik többek között a motorikus képességeket, a koncentrációt vagy a fantáziát, amelyek fontos szempontok számunkra. A gyerekek pedig egyszerűen imádtak játszani vele. Szponzorált tartalom.

Bemutatjuk 5 kedvencünket, amelyek igazán nagy sikert arattak.

Golyópálya

A golyópályákat egyszerűen nem lehet megunni. A Trihorse-nál már a legkisebbek is kipróbálhatják, mivel az átlagosnál sokkal nagyobb golyókat tartalmaznak, amit a kicsik sem tudnak lenyelni, könnyen kézbe tudnak venni. Nemcsak a kicsi ujjak finommotorikáját fejleszti, hanem a kéz-szem koordinációra, illetve a koncentrációra is jó hatással van. Ha egy tényleg hasznos és egyben szórakoztató ajándékot kerestek, akkor szuper választás. A 100 cm magas, jumbo változat pedig már egy kicsit nagyobbaknak, 2 éves kortól ajánlott. A maxi változatban egy kis favonat is található, amelyre egyedi felirat is kérhető.

Finger car

4-8 éveseknek ajánlott a Finger car (többféle színben kapható), amely segít a koncentráció fejlesztésében és megtartásában. Akár még rajzolni is lehet vele, és többféle pálya (papír vagy puzzle formában, ez utóbbit tetszés szerint összerakhatjátok) is kapható hozzá. Kifejezetten ajánljuk iskolába készülő vagy első osztályos gyerekeknek, hiszen fejleszti a grafomotoros képességeket, a térérzékelést és a vizuális memóriát is, ráadásul remek móka kísérletezni az autó irányításával, amely nem is olyan egyszerű, mint amennyire elsőnek tűnik.

Hintaló 3 az 1-ben

Nincs olyan gyerek, aki ne vágyna egy hintalóra. A Trihorse-nál 3 féle variáció is kapható rózsaszín, western és natúr formában. Amellett, hogy a hintázás segíti az idegrendszer fejlődését, a fa egy természetes, hipoallergén anyag. Ráadásul a fa eszközökön történő ülés jó hatással van a hátizmok fejlődésére. A lovacskát 25 kg-ig ajánlják. Nekünk azért tetszett meg, mert rögtön 3 funkciót betölt és még helytakarékos is. Ha megfordítjuk kis asztal vagy etetőszék lehet belőle.

Bordásfal

Ha van elegendő helyetek a gyerekszobában, remek választás egy egyedi kialakítású bordásfal, amely fejleszti az ügyességet és az erőnlétet. Mi nem bántuk meg, hogy anno beruháztunk egyre. A gyerekek sokáig tudják használni és igazi pókemberek lettek, rengeteg lehetőség rejlik benne. A Trihorse-nál vidám, zsiráfos figurával kapható. 3 és 10 éves kor között ajánlott.

Apróságok: hegyező, persely és tejfogtartó

A cseh cég olyan fából készült apróságokat is gyárt, amelyek jó ajándékok lehetnek például az első tejfog elvesztésekor, sulikezdéskor, szülinapra és karácsonyra is. A cicás vagy egeres tejfogtartó, a vízilovas hegyező vagy az elefántos persely nagy kedvencünk.

Trihorse cégről

A Trihorse egy cseh családi vállalkozás, mely több, mint egy évtizede gyárt fa játékokat, amelyek egyaránt szórakoztatják a gyerekeket és a felnőtteket is. Minden játékuk nagyrészt kézzel készül, a nyersanyagok kiválasztásakor pedig kizárólag minőségi anyagokra támaszkodnak (bükk, vagy tölgyfa) és a legszigorúbb követelményeknek megfelelő festékeket használják. Olyan játékokat készítenek, amelyek fejlesztik a motorikus készségeket, a kreativitást, a logikus gondolkodást és a vizuális érzékelést. Emellett elősegítik a koncentrációt és órákon át fenntartják a gyermekek figyelmét. A gyerekek és a szülők nemcsak Csehországban, hanem Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Ausztriában, Lengyelországban, Szlovákiában, Magyarországon és Romániában is szeretik őket.


(X)