Szombati Szemezgető a Szépművészeti Múzeumban, ahol speciális igényű gyerekeket is várnak

Szponzorált tartalom
Szombati Szemezgető

Szombati Szemezgető a Szépművészeti Múzeumban

Novemberre a legtöbb költöző madár már délre repült és ott élvezi a napsütést. A Szépművészeti Múzeum festményeiről szerencsére nem repültek el a színpompás madarak, így azokon az ismert hazai és a különleges trópusi fajokat egyaránt megcsodálhatjátok november 18-án, a Szombati Szemezgető alkalmával. Első alkalommal pedig a látás- és hallássérült gyerekek számára is szerveznek vezetéseket, nekik a programok regisztrációval ingyenesek. (x)

Szemezgessetek a múzeum madaras képei között!

A havonta egy alkalommal megrendezésre kerülő Szombati Szemezgetőkön a gyerekek a játékos foglalkozásokon a Szépművészeti Múzeum szemet gyönyörködtető műtárgyai közül szemezgethetnek. Alkalmanként csupán egy műalkotással ismerkedhetünk, azzal azonban alaposan, játékosan és kreatívan. A közös múzeumi madárles mindenki számára izgalmas programnak ígérkezik.

Speciális igényű gyerekeket is várnak!

A novemberi alkalommal szeretettel várják a speciális igényű gyermekeket is. Számukra a foglalkozás ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet itt értek el (a lap aljára görgetve). Látássérült kis látogatóik számára az Egy isten illata című foglalkozást az Ókori Egyiptom című kiállításban ajánlják, a hallássérült gyerekeknek pedig a Trónörökösök és hercegnők című foglalkozást az Európai művészet 1600-1800 kiállításban kínálják.

Egy isten illata

Az ókori egyiptomiak elképzelése szerint a különböző illatok az istenekből áradtak ki, amelyek édeskés aromával töltötték meg a világot. A foglalkozás során felfedezhetitek, hogy melyik növényből milyen illatanyagot nyertek ki, hogyan hasznosították, valamint, hogy a különböző illatok milyen célt szolgáltak az istenek kultuszában és az emberek hétköznapjaiban. Szippants bele az ókori egyiptomi istenek világába!

Trónörökösök és hercegnők

Milyen lehetett régen a királyi pár gyermekeként felnőni a spanyol és az angol udvarban? Milyen lehetett ott gyereknek lenni? A festmények segítségével átléphettek a több száz évvel ezelőtti fényűző palotákba és körbenézhettek gyerekszemmel.

Jegyár és látogatási információk

A Szombati Szemezgetőt a hónap harmadik szombatján tartják, amikor a 6–12 éves látogatók, valamint az őket kísérő két felnőtt részére a belépő díjtalan az állandó kiállításokra.
Részletes információ: https://www.szepmuveszeti.hu/meg-tobb-kedvezmeny-a-csaladoknak/

A program díja: 1500 Ft/gyerek

Speciális igényű gyermekek számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérik, a regisztrációkor válasszátok ki a tárlatvezetést. Amennyiben több gyermekkel szeretnétek a tárlatvezetéseken részt venni, kérik, minden gyermeket külön regisztráljatok!

Maximális létszám: 2 x 20 fő, illetve 2 x 15 fő a speciális igényű csoportban
Időtartam: 11.00–12.30 – 1,5 óra

A harmadik szombati ingyenesség csak az állandó kiállításokra vonatkozik, a Renoir kiállítás nem látogatható a jegyekkel.

A program főtámogatója az MVM.