Színházi és filmes premierek

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

nyul_peter

Mit érdemes mostanában a mozikban gyerekekkel megnézni? Milyen premierekkel készülnek a színházak és mire lehet még jegyet kapni? Összegyűjtöttük az október-novemberi színházi és filmes premiereket. Válogassatok!

PREMIERES SZÍNHÁZI ELŐADÁSOK

nyul_peter_02

Nyúl Péter – Budapest Bábszínház
A nagy sikerű Boribon és Annipanni alkotói (Ellinger Edina rendező, Lisztopád Krisztina tervező és Tallér Zsófia zeneszerző) ezúttal Beatrix Potter bájos állatmeséiből készítenek előadást az óvodás és kisiskolás közönségnek. Meg a szüleiknek. És minden gyereknek, aki nem akar még felnőni, no meg minden felnőttnek, aki nem felejtette el, milyen volt gyereknek lenni. Bemutató: október 2. December 6-ára és 20-ára van még néhány jegy!

Kolozsi Angéla Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívnak

Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívnak – Kolibri Színház
Elkezdődtek a Kolozsi Angéla Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívnak című meséjéből készülő előadás próbái. A bemutató október 31-én lesz. November 8-9-ére és december 20-ára még kapható néhány jegy!

Óz, a csodák csodája_Fotók_Szkárossy Zsuzsa

Óz, a csodák csodája – Vígszínház
„Ez a szívhez szóló történet Marton László rendezésében új értelmezésben kel életre a Víg színpadán. A különleges látványvilágú díszletet Kentaur álmodta meg, a bűbájos jelmezeket Benedek Mari, a káprázatos bábokat pedig Hoffer Károly. Az Óz bábrendezője tehetséges fiatal kollégánk, Ellinger Edina, az előadás koreográfusa régi kedves alkotótársunk, Juronics Tamás.” Bemutató: október 31. December 2-ára még van néhány jegy!

A NÉGYSZÖGLETŰ KEREK ERDŐ_kabóca_babszinhaz

Négyszögletű kerek erdő – Kabóca Bábszínház, Veszprém
„Kifordítom-befordítom, körbe fonom, négyszögesítem, mégis mese marad. Tündér nélkül is tündérmese, hiszen maga a lélek, ez a mosolygó, figyelmes, szeretettel teli lélek Lázár Ervin írja, fonja, kifordítja-befordítja, bodorítja. S nekünk sincs más dolgunk, minthogy kifordítsuk-befordítsuk, elmeséljük. 5 éves kortól ajánljuk.”


FILMES PREMIEREK

Hotel Transylvania 2.
Drakula, a világ legismertebb vámpírja nem csak egyszerű szörny: a távoli, erdélyi havasok rejtekében, egy ősi kastélyban szállodát üzemeltet. A film 6-os karikát kapott, de inkább bátor iskolásoknak ajánljuk. Bemutató: október 8.

Hókirálynő
Andersen klasszikus történetét feldolgozó Hókirálynőben a kis Gerda egy hosszú és veszélyes útra indul, hogy megkeresse szeretett bátyját, és megmentse a jégszívű Hókirálynő kezei közül. Útján a kis fehér szőrmók, Luta kíséri, és a Hókirálynő szolgálója, egy vicces troll, aki a kalandok során barátságot köt Gerdával. A Hókirálynő egy orosz animációs alkotás, melyet 12 éves kortól ajánlanak. Bemutató: október 29.

Kókusz Kokó, a kis sárkány
Nagy izgalomban Kókusz falva: ellopták a kis közösség nagy kincsét. Kókusz Kokó felkerekedik, hogy visszaszerezze azt, bizonyítva ezzel rátermettségét barátai és családja előtt. A filmet a Rozsdalovag alkotói készítették, nem korhatáros. Bemutató: október 22.

Pán Péter
A történetet mindenki ismeri Sohaországról, az elveszett fiúkról és a zöld csákós, repülő rosszcsontról. De a valóság egészen másmilyen. Vagy, ha nem is ez a valóság: talán létezik egy másik történet, amelyet ugyanezekkel a szereplőkkel lehet elmesélni. A film 12 éves kortól ajánlott. Bemutató: október 22.

https://www.youtube.com/watch?v=iTXc1_VmmcY

A kis herceg
A történet főhőse egy kislány, akit édesanyja nagy erőkkel készít fel a felnőtt életre, ám szigorú menetrend szerint zajló napjaikat megzavarja a furcsa, ám jólelkű szomszéd. A pilóta egy egészen különleges világot mutat meg kis barátjának, ahol bármi lehetséges. Egy világot, mellyel sok évvel ezelőtt a kis herceg ismertette meg őt. 2D-ben és 3D-ben a mozikban november 5-től. A film korhatár nélkül megtekinthető.

Programokat az őszi szünetre itt találtok. A legújabb kirándulós válogatásunkat itt olvashatjátok. Hamarosan érkezünk a hétvégi ajánlóval és rengeteg tökös programmal 🙂 Hírlevelünkre feliratkozás itt.