Szia, Szépmű! – múzeummal barátkozós program óvodásoknak november 16-án

Szponzorált tartalom

Szeptemberben indította útjára a Szépművészeti Múzeum a 4-6 éves óvodásoknak szóló programsorozatát, amelynek harmadik alkalma november 16-án, csütörtökön 16:30-tól várja a gyerekeket és szüleiket. Az első alkalommal a Minimatiné csapata is ott járt. (x)

Az első alkalmon csapatunk ovis tagjai is részt vettek. A bevezető foglalkozáson a múzeumi viselkedés szabályaival ismerkedtek meg a gyerekek, de szó volt arról, hogy milyen múzeumok vannak a világban, mit és hogyan gyűjtenek a múzeumok és a gyerekek a legszívesebben csokimúzeumot nyitottak volna, ha rajtuk múlik. Barangoltunk a termekben és a Román csarnokban is keresgéltünk unikornisokat, valós és tündérszerű lényeket és elrejtett aranyalmákat is. Több játékos feladat is volt, amit a gyerekek nagyon élveztek és biztosak vagyunk benne, hogy ez a program jó alap lehet arra, hogy a jövőben is szívesen látogassák a múzeumokat. Mivel nálunk Egyiptom rajongók a gyerekek, még arra is jutott energiánk, hogy a program után megnézzük az egyiptomi részt is. A programsorozathoz bármikor lehet csatlakozni, nem baj, ha az első alkalmon nem voltatok ott.

A Szia, Szépmű! harmadik alkalma, november 16-án, csütörtökön 16:30-tól kezdődik, amikor a színek után kutathattok és az illatokat követve fedezhetitek fel a festményeket. A múzeum tereiben barangolva mindig új csodákra bukkanhatunk, játék közben ismerkedhetünk meg az alkotásokkal. Hogyan dolgoztak a festőművészek? Mit árul el nekünk egy festmény vagy egy szobor? A múzeummal ismerkedve mindenre fény derül.

A programra a 4–6 éves korosztályt várják minden hónapban 1 alkalommal, a 60 perces foglalkozásra, amely ugyan elsőre hosszú időnek tűnik egy óvodás foglalkozás számára, de annyira kreatív és mozgalmas volt, hogy gyorsan elrepült az idő.

Programjegy: 1000 Ft/gyermek  és 2000 Ft/ felnőtt.
A jegyvásárlás online érhető el itt.
Érdemes minél előbb beszerezni a jegyeket, mert hamar elfogynak, a következő alkalom december 14-én, csütörtökön lesz.

A Szépművészeti Múzeum családbarát szolgáltatásairól és programjairól itt is írtunk bővebben.

 

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!