Szerepel kedvenc könyvetek a „Szívünk rajta” listáján?

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

szivunk_rajta

A 2014 őszén indult „Szívünk rajta” program abban igyekszik segítséget nyújtani a szülőknek és gyerekeknek, hogy könnyebben eligazodjanak a könyvesboltokban és a könyvtárakban, ki tudják választani azt a könyvet, ami a gyerek életkorához vagy a saját élethelyzetükhöz legjobban illik. A szakmai zsűrizésben gyerekek is részt vettek, most megnézhetitek, hogy a beküldött könyvek alapján, melyek kerültek be a tavaszi listába. Még május 31-éig tart játékunk Bookline ajándékcsomagért (részletek a bejegyzés végén)!

szivunk_rajta_bookline

A program részeként egy önkéntes szakmai csapat négy kategóriában ítélheti oda azt a megkülönböztető jelzést, egy virtuális matricát, ami a programot elindító Bookline és UNICEF Magyar Bizottság elképzelései szerint megkönnyíti a könyvet vásárló szülők és gyermekek helyzetét. A tavaszi listán a 29 ajánlott könyvből 22 kapott pozitív értékelést és került bele a programba, a Mesél, a Segít neki, a Segít neked, a Fejleszt kategóriákba.

kids-thumbs

A szakmai bizottság tagjai: Dr. Kádár Annamária gyerekpszichológus, D. Tóth Kriszta író, az UNICEF nagykövete, Gyurkó Szilvia gyerekjogi szakértő, Magyarósi Éva szobrász, animációs rendező, könyvillusztrátor, Méth Barbara, a Bookline marketingigazgatója, Ruff Orsolya újságíró. Gyerekek is véleményezik a könyveket, hiszen a munkából kivették a részüket a Budapesti Óbudai Nagy László Általános Iskola, illetve a Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói is.

Az előző listában többek között olyan kedvenceink is szerepeltek mint: Mindenki tud rajzolni, Leszel a barátom?, Tatu és Patu, A legcsinosabb óriás, Szása, a szibériai kistigris, Miú és Vau, Zinka és Simafül varázslatos kalandjai, A világ leggazdagabb verebe, A bagoly, aki félt a sötétben, Rumini a Fényvizeken, Apám kakasa, Jól szereti, A bába válaszol és még sorolhatnánk.

Íme a beküldött könyvekből a szakmai zsűri által kiválasztott tavaszi lista a négy kategória szerint:

mesel

MESÉL KATEGÓRIA: „Olyan könyvek, amelyeket egyedi, különleges módon írtak meg, illusztráltak, és ezért olyan élményt nyújtanak, ami gyereknek, felnőttnek egyaránt meghatározó élményt jelenthet. Szeretjük ezeket a könyveket, mert saját képzeletünk határait feszegetik, és olyan világokba vezetnek minket, amiknek létezését korábban még csak nem is sejtettük.”

TN6_B1076926

Turbuly Lilla: Talált szív (Manó Könyvek)

B1282654

Andreas H. Schmachtl: Alma Magdi Karácsonyi varázslat (General Press Kiadó)

TN6_B1034609

Boldizsár Ildikó – Szegedi Katalin: Királylány születik (Naphegy Kiadó)

TN6_B1256905

Neil Gaiman: Szerencsére a tej (Agave Könyvek)

TN6_B1032505

Susie Morgenstern: Titkos levelek 0-tól 10-ig (Könyvmolyképző Kiadó)

Kéry Anna_Flóra és a csillagfarkas

Kéry Anna: Flóra és a csillagfarkas

TN6_B849827

Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók (Könyvmolyképző Kiadó)

A.A. Milne_Micsoda négy nap

A.A. Milne: Micsoda négy nap! (Ciceró Könyvstúdió)

Mechler Anna_PEDRÓ_a tűzoltóautó

Mechler Anna: PEDRÓ, a tűzoltóautó (Manó Könyvek)

David Walliams_Gengszter nagyi

David Walliams: Gengszter nagyi (Kolibri Kiadó)

fejleszt

FEJLESZT KATEGÓRIA: „A könyvek, amik ebbe a kategóriába kerülnek, az olvasást, a készségeket, a szókincset támogatják​, erősítik. Szeretjük az ilyen írásokat​, mert hisszük, hogy olvasás révén is fejleszthetjük gyerekünket.”

Varró Dániel_Akinek a kedve dacos

Varró Dániel: Akinek a kedve dacos (Manó Könyvek)

LoriLite_A dühös polip

LoriLite: A dühös polip (Kulcslyuk Kiadó)

Böngésszünk együtt

Horváthné Csapucha Klára – F. Mikonya Hajnalka: ! (Naphegy Kiadó)

segitNeked

SEGÍT NEKED KATEGÓRIA: „Hogyan neveld jól a gyereked? Hogyan reagálj jól a gyerek szükségletére? Nem könnyű, de egy jó könyv segíthet megérteni, mi zajlik bennünk, és mi zajlik a gyerekben. A szülőség tanulható: ide azok a könyvek kerülnek, amik ezt a tanulást támogatják.”

Kádár Annamária_Mesepszichológia

Kádár Annamária: Mesepszichológia (Kulcslyuk Kiadó)

Csapody Kinga_Tesó lettem

Csapody Kinga: Tesó lettem (Manó Könyvek)

Kádár Annamária_ Mesepszichológia2

Kádár Annamária: Mesepszichológia 2. (Kulcslyuk Kiadó)

segitNeki

SEGÍT NEKI KATEGÓRIA: „Ezek a könyvek segítenek megérteni a gyerekek számára a különleges vagy nehéz élethelyzeteket. Ha a szülők válnak, ha testvér születik, vagy ha egy szerettünket elveszítjük. Szeretjük ezeket a könyveket, mert úgy segítenek, hogy szinte észre sem veszi a gyerek, és mert a szülőt legalább annyira segítik, mint a gyereket.”

Kertész Edina_A rejtélyes kulcs

Kertész Edina: A rejtélyes kulcs (Naphegy Kiadó)

Shona Innes - Agócs Írisz_Az internet olyan_mint a pocsolya

Shona Innes – Agócs Írisz: Az internet olyan, mint a pocsolya (Kolibri Kiadó)

Bartos Enikő_Pirula, a patikamanó Maja lázas

Bartos Enikő: Pirula, a patikamanó Maja lázas (Galenus Kiadó)

B1261198

Berg Judit: Hisztimesék (Ecovit Kiadó)

Szilvási Lajos_Egymás szemében

Szilvási Lajos: Egymás szemében (Alinea Kiadó)

Charlotte Grossetete Lánynak lenni csúcs

Charlotte Grossetete: Lánynak lenni csúcs (Könyvmolyképző Kiadó)

JÁTÉK!

Ismét több kedvencünk szerepel a listában, de ha nektek is hiányzik még néhány jó könyv, töltsétek fel május 31-ig a kampány oldalára. Ha az „Én is ajánlok könyvet” részéhez odaírjátok az indoklásba, hogy Minimatiné, akkor most egy Bookline könyvcsomagot is nyerhettek gyerekeknek és felnőtteknek szóló könyvekkel, Bookline notesszal és táskával 7000 Ft értékben.

A játék menete:
• Töltsétek fel a http://bookline.hu/szivunkrajta „Én is ajánlok könyvet” menüpont alatt kedvenceteket!
• A Miért ajánlom ezt a könyvet? rész elejére mindenképp írjátok oda azt is, hogy Minimatiné, mert így tudtok részt venni a játékban! (lásd a lenti képen)

Kerüljenek be a ti kedvenceitek is a következő listába (akár több könyvet is ajánlhattok)! Sorsolás június 1-jén!

bookline_kitoltes

A legjobb hétvégi programokért, interjúkért, a legújabb gyerekbarát helyekért, személyes beszámolóinkért és válogatásainkért látogassatok el a minimatine.hu-ra és kövessétek közösségi oldalunkat.