Szeptemberben nyílik meg a Sportliget a Városligetben!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sportliget a Városligetben

Budapest legsokoldalúbb szabadtéri sportközpontja hamarosan megnyílik a Városligetben! A nagyjátszótér szomszédságában lévő parkot szeptemberben adják át a nagyközönség számára mászófalakkal, szabadtéri kondiparkkal, 2 km-es futókörrel, foci- és kosárlabdapályákkal, mosdókkal.

Az Ajtósi Dürer sor-Dózsa György út szomszédságában található terület szeptemberre teljesen megújul, melynek során a korábbi, leromlott állapotú sportpályák alapjaiban újultak meg, és további pályákkal, modern öltözőkkel egészülnek ki.

  • Az új, 18.000 m2-es Városligeti sportcentrumban így két, bérelhető kivilágított (egy műfüves labdarúgó és egy gumi burkolatú kosárlabdázásra, röplabdázásra és lábteniszre alkalmas pálya) és három ingyenesen használható multifunkciónális pálya kapott helyet.
  • Kimondottan a futóknak készül a 2 kilométer hosszúságú, színezett rekortán borítású pálya, amely teljes hosszában kivilágított, a belépési pontoknál bemelegítő területeket, a pálya útvonalán pedig ivókutakat helyeztek el.
  • Új asztalitenisz- és sakkasztalok is helyet kaptak a területen, de számos kültéri fitnesz eszközt és két darab Teqball asztalt is elhelyeztek a centrumban. A sportolók kényelmét női, férfi és akadálymentesített öltözők, illetve ivókutak, kerékpártárolók szolgálják.
  • Az új sportcentrum területének teljes növényzetét rehabilitálják, melynek során 58 db új lombos fát és több ezer cserjét és évelőt ültetnek el.

Forrás: Liget Budapest

Nézzétek meg Vakáció rovatunkat is, ahol sok jó program közül válogathattok! A legjobb hétvégi programokat pedig itt találjátok meg hétről hétre.

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.