Szeptember végétől új helyszínen a Csodák Palotája! – Itt jártunk

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csodák Palotája

5000 m2-en, több mint 250 játékkal vár benneteket a megújult Csodák Palotája szeptember 30-ától. Az idén 21 éves intézmény a Camponából Óbudára költözött. A Csopában két szinten az óvodásoktól a felnőttekig, minden korosztály találhat magának több órás elfoglaltságot. A Csopa 2023. december 1-jétől Csillaghegyre költözött.

A kis baglyocskákkal jelzett Csipet Csopa jelzéssel ellátott játékok kifejezetten az óvodásoknak ajánlottak, és csak olyan eszközöket, attrakciókat tartalmaznak, mely számukra is élvezetes és még fejleszt is.

Nagy kedvencünk volt a Fogj kezet magaddal!, a Tükörlabirintus, a Fura kerekű autó, a Fakír ágy, a Holdjáró és a Kreatív építési terület. Ezeket az attrakciókat az első és a második emeleten találjátok meg.

A Természet műhelye játékosan mutatják be, hogyan jelenik meg a tudomány a természetben.

A Tudósok csarnokában találkozhattok és fényképezkedhettek a legnagyobb tudósokkal, illetve sok izgalmas dolgot megtudhattok életükről, valamint néhány hozzájuk kapcsolódó kísérletet is kipróbálhattok.

A Mágneses mező részben többféle olyan játékot találtok, amely a vonzások és taszítások témakör köré épül, és általuk könnyebben megérthetitek a mágnesesség titkait.

Az Űrállomáson különböző szimulátorok segítségével megnézhetitek mekkorát tudtok ugrani a Marson, titkos űrből jövő üzenetet is megfejthettek, valamint segíthettek hazajutni a Földön rekedt földönkívülieknek, de a bolygókról is sok dolgot megtudhattok.

Newton almáskertjében kipróbálhatjátok a Newton felfedezéseihez kapcsolódó játékos eszközöket.

Az Illúziók részben szemünket becsapó játékokkal ismerkedhettek meg. A mi kedvencünk itt a tükörszoba volt.

Logikai megállóban ördöglakatokat és logikai társasjátékokat is találtok, ahol megtudhatjátok, milyen a vizuális memóriátok, problémamegoldó és koncentráló képességetek.

A Csopában a csocsóasztalok sem hagyományosak, a biliárdfoci pályán lábbal lehet bejuttatni a „labda billiárd golyókat” a kapuba, sőt a büfében lévő interaktív asztalokon is érintőképernyős játékokat találtok (malom, memória, reflex játékokat).

Az Öveges teremben látványos science show-kat tartanak, de tematikus szabadulószobákkal a különleges élményvetítésekkel (5D, 9D és Körmozi) is készülnek.
Kimondottan kisebbek számára izgalmas tudományos show-t tartanak szombat és vasárnap 11 órától.
Néhány rész korhatáros mint a Születés világa kiállítás, amely 12 éven felülieknek ajánlott és a születés és fogantatás témakörét járja körbe. A 9D moziba csak 130 cm-es magasságtól ülhettek be. Itt minden érzékszervünkre hatnak, ráadásul még a székeket is mozgásba hozzák.

NÉHÁNY HASZNOS TUDNIVALÓ
A Baba-mama szobát és mosdót a felső szinten találtok. A kiállítás teljes területe akadálymentes. Babakocsival, kerekesszékkel érkezők a liftet használhatják, amelynek használatánál az ott dolgozók segítenek.
A ruhatár egész évben működik és ingyenes. A büfét a második emeleten alakították ki üdítőkkel és rágcsálni valóval.
Autóknak parkolási lehetőség az épület mélygarázsában van. Onnan lifttel vagy lépcsőn is feljuthattok az 1. emeleti bejárathoz.
Egy jó félnapos programra készüljetek, mert rengeteg a játék.

Árak:
A családi jegy (2 felnőtt és 2 gyerek) 12.200 Ft, érdemes hétfőtől csütörtökig a késő délutáni órákra időzíteni a látogatást, mert akkor 7200 Ft a családi jegy.
Néhány attrakció különdíjas (9D mozi, biliárd foci, körmozi), melyről itt találtok egy listát.

Új cím: A Csopa 2023. december 1-jétől Csillaghegyre költözött (1039 Budapest, Mátyás király út 24.)

Fotók: Minimatiné

Hétről hétre elhozzuk nektek a legjobb programokat, válogatásokat, kirándulós ötleteket, a legújabb gyerekbarát helyeket és könyveket. Érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt és csatlakozni Fb oldalunkhoz.